![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() meslektaşlarım merhaba, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
5607 Sayılı Kanun gereği hakkında soruşturma başlatılan kişiye bir de idare tarafından 4733 SK gereği idari para cezası geliyor. kişi de bu cezayı peşin indirimden yararlanarak ödüyor. idari para cezasına yetkili ve görevli idare mahkemesinde dava açma hakkımız hala devam ediyor. aklıma takılan ise Non Bis İn İdem ilkesinin burada da geçerli olup olmadığı. Kabahatler Kanunu’nun 15/3 maddesinde bir fiilin hem suç hem de kabahat teşkil etmesi durumunda, sadece suçtan dolayı yaptırım uygulanması öngörülmekte. hal böyle iken yapacağımız itirazın kabul olmalı diye düşünüyorum. ama çok kolay bir yorum getirmişim gibi hissediyorum, gözümden kaçan bir husus mu var kaçakçılık suçlarında hem adli hem idari para cezasının uygulanabileceğine yönelik. bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden ![]() |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
sulh ceza, idari para cezası,yetki, İstanbul | hukukcu22 | Meslektaşların Soruları | 2 | 24-08-2010 14:36 |
idari para cezası | sedna | Meslektaşların Soruları | 5 | 08-07-2009 14:27 |
idari para cezası | Av.Özlem PEKSÜSLÜ | Meslektaşların Soruları | 4 | 09-06-2009 10:54 |
idari para cezası | onur lengerli | Meslektaşların Soruları | 3 | 28-10-2008 19:10 |
TRT'nin bandrolsüz satış nedeniyle verdiği para cezası idari para cezası mıdır ? | Selahattin | Meslektaşların Soruları | 20 | 16-01-2008 15:23 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |