![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Hepinize merhaba saygıdeğer meslektaşlarım, geçen hafta iki kardeş ortaklığın giderilmesi istemiyle büroma başvurdu. Olayda miras bırakana ait toplamda 7 adet taşınmaz ve 10 mirasçı bulunuyor. Müvekkiller taşınmazların ortaklığın giderilmesi davası neticesinde dışarıya satılmasını istemiyor. Dolayısıyla taşınmazları paylaştırmak iradesindeler. Fakat mirasçılardan bir tanesinin akıl hastalığı bulunuyor. Bu hususta verilmiş herhangi bir kısıtlama kararı yok lakin taşınmazların bazılarını mirasçılardan birkaçı satın alsa, denkleştirme için de birbirlerine bedel ödeseler akıl hastalığı bulunan mirasçı sebebiyle yüksek ihtimalle tapuda işlemi gerçekleştiremeyeceğiz. Ortaklığın giderilmesi davası açsak bu sefer de müvekkiller taşınmazın dışarı satılmasını istemiyor. Dava aşamasında akıl hastalığı bulunan mirasçı için vasi atanmasını ve akabinde artırmanın yalnızca mirasçılar arasında yapılmasını sağlamamız mümkün müdür? Yahut başka bir çıkış yolu var mıdır? Genç bir avukat olduğum için nasıl hareket edeceğimi bilemedim. Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim. Hepinize iyi çalışmalar diliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.
|
![]() |
#2 |
|
![]() satışın paydaşlar arasında yuapılması için tüm paydaşların rızası aranır.vasi de rıza gösterirse tüm paydaşilar mahkemede belirtirlerse hakim bu yönde karar verebilir.
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Meslektaşım öncelikle vakit ayırıp da cevapladığınız için teşekkür ederim, böyle olduğunu biliyorum fakat sanırım doğru ifade edemedim. Daha önce böyle bir dava tecrübe eden oldu mu, vasinin bu yönde irade açıklaması denetim yahut vesayet makamının iznine tabi mi, bu şekilde işlem yapabilir miyiz diye sormak istemiştim. Tekrardan çok teşekkür ederim. |
![]() |
#4 |
|
![]() bence vesayet makamından izin alınmalı.çünkü tasarruf işlemi yapılacak.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Ortaklığın giderilmesi davası devam ederken müdahalenin meni davası açılması | karaav | Meslektaşların Soruları | 1 | 09-01-2020 10:44 |
Ortaklığın Giderilmesi Davası Devam Ederken Ecrimisil Davası Açılması | denizh | Meslektaşların Soruları | 1 | 24-05-2016 12:06 |
Ortaklığın Giderilmesi davası mı Taksim Sözleşmesi Uyarınca Tescil Davası mı? | condictio_certi | Meslektaşların Soruları | 1 | 23-05-2013 10:54 |
ortaklığın giderilmesi davası sonrası açılan mülkiyetin tespiti davası | avukat1980 | Meslektaşların Soruları | 1 | 11-10-2012 16:22 |
Ortaklığın Giderilmesi Davası - İzale - i Şüyuu Davası - Bu konu ile ilk davam | justicewarior | Meslektaşların Soruları | 7 | 11-05-2009 11:48 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |