Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

ödenmeyen Kira Alacağina Ilişkin Ayni Icra Dosyasi Yönününden Ikinci Kez Tahliye Davasi Açilabilir Mi?

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 14-11-2024, 15:38   #1
ealegal

 
Varsayılan ödenmeyen Kira Alacağina Ilişkin Ayni Icra Dosyasi Yönününden Ikinci Kez Tahliye Davasi Açilabilir Mi?

Herkese merhaba,

Daha önce borçlu kiracı hakkında 13 örnek başlattığımız icra takibine ilişkin itirazın kaldırılması ve tahliye talepli dava ikame etmiştik.

Ancak İcra Hukuk Mahkemesi, 30 günlük ödeme süresi beklenmeden davanın açıldığı gerekçesiyle kısmen kabul kararı vererek itirazın kaldırılmasına ancak TAHLİYE TALEBİNİN REDDİNE karar vermiş ve karar kesinleşmişti.

Ancak aradan 1 yıl geçmiş olmasına rağmen kiracı bu icra dosyasındaki borcunu halen ödemedi. Bu durumda, ödenmeyen kira alacağına ilişkin aynı icra dosyası yönünden tahliye talep edilebilir mi?

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
Old 16-11-2024, 19:16   #2
Avukatt2121

 
Varsayılan

Merhaba meslektaşım,
Dosya kesinleşti ise sadece tahliye talebi ile tahliye davasının itirazın kaldırılması kararının kesinleşmesinden itibaren altı ay içinde açılabileceğini düşünüyorum.Sonuçta kira ödenmezse tahliye sebebi. Ancak sizi de yanıltmak istemem. Daha öncesinde deneyimlediğim bir durum değil.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Alt Kira Yasağina Dair Sözleşmede Hüküm Olmasa Da Tbk 322 Ve Tbk 316 Uyarinca Tahliye Davasi Açilabilir Mi? Avukat9444 Meslektaşların Soruları 1 28-10-2024 11:49
Ayni Anda Kira Bedelinin Tespiti Ve Tahliye Davasi Açilabilir Mi? moltisanti Meslektaşların Soruları 0 13-01-2023 14:59
Iki Ayri Bağimsiz Bölüm Için Ayni Davada Şu'fa Davasi Açilabilir Mi? öner çakar Meslektaşların Soruları 2 22-08-2015 12:08
kira borcu ve tahliye istemli ikinci icra takibi SUCCEED Meslektaşların Soruları 6 04-11-2009 11:13
ödenmeyen kira alacakları nedeniyle 51 örnek icra takibi ile tahliye shaına Meslektaşların Soruları 3 06-03-2007 16:32


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03675103 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.