![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşlarım öncelikle merhaba,
Müvekkillere miras olarak kalan taşınmazlar hakkında ortaklığın giderilmesi davası açıldı ve sonucunda dosya satış memurluğuna gönderildi. Satış memurluğunca yapılan kıymet takdirine tarafımızca sulh mahkemesinde itiraz edildi. Bizim itiraz ile ilgili dosyamızdan önce ortaklığın giderilmesi dosyasındaki davacı taraf da kıymet takdirine itirazda bulunmuş. Bu nedenle bizim yaptığımız itirazı hakim derdestlik nedeniyle reddetmiş. Ancak diğer tarafça açılan dosya bedelin fazla olması ile ilgili, bizim dosyamız ise bedelin az olması ile ilgili. Bu durumda hakim derdestlik kararı verebilir mi? Biraz araştırma yaptım ancak pek fazla bilgiye ulaşamadım. Bu nedenle bir de sizlere sormak istedim. Cevap veren herkese teşekkür ederim. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Kıymet takdirine itiraz davası sonucunda haciz süresi 1 yılı geçerse haciz ve kıymet takdiri birlikte düşer mi ? | F.u | Meslektaşların Soruları | 2 | 25-09-2020 11:00 |
Kıymet takdirine itiraz | Av.YemenCankan | Meslektaşların Soruları | 1 | 30-08-2015 13:57 |
Kıymet Takdirine İtiraz | Av.Gümüş | Meslektaşların Soruları | 1 | 14-04-2015 11:16 |
alacaklı vekilinin yokluğunda yapılan menkul haczine ilişkin kıymet takdirine itirazda süre | gamze tuna | Meslektaşların Soruları | 4 | 16-07-2012 11:21 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |