![]() |
|
![]() |
![]() |
#1321 |
|
![]() ak güvercinler ucar,
gözlerimin mavisinden... ağzında zeytin dalları... başka bir yerden mi geldim..? anlamıyorum kulları... mayınlanmış bütün yollar.... zamanı doldurmuş pullar çekilirmi böyle haller...? bu dünyaya niye geldim...? madem ki boş bir gazeldim... akdevrim.14.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1322 |
|
![]() kesme eşgin veren
duygularımı benim... hiç bölme geceleyin uykularımı benim... can garip canan garip, duygular param parca... nedenini bimeden yaşamdan yedim fırca... bir kadını düşledim... bir günahmı işledim... gözümün mavisinden yağmur yağıyor sandım... bir canı taşıyorum, sanki ondan usandım... derya taşıyor suyu, sevgi denizlerine... bel ki üzülür ağlar oda benim yerime... göz yaşlarım karıştı akacak nehirlere... belli yaslar bulaştı yazdığım şiirlere... yaşayan bir canım ben... bitmez heyecanım ben... akdevrim.14.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1323 |
|
![]() kırık dökük pencere,
harabe gönül evim... kader vurmuş zinçire.. kim demiş ben bir devim bitmişim birden bire... her gelen vurdu gitti, planlar kurdu gitti... kocaman deniz bitti.. çekilip ağlasam mı...? gecen gün ömürdendir... yoktur geri dönüşü... bakarsın ömür alır, umutların sönüşü... akdevrim.15.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1324 |
|
![]() yazılmayanı yazsam
bozulmayanı bozsam kurşun işlermi bana... bir sevdayı düşledim.. gece rüyama girdi.. öpecekken dişledim... yargıladım kendimi.. bir cinayet işledim... ruhumu tutukladım... nefes alıp verirken, kaldırımda yürürken.. kendimi arıyorum... uykuda kaybettiğim... akdevrim.15.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1325 |
|
![]() uyanıp sabah erken,
duyabilmek sesini yıldızlara değerken... her alo deyişinde bir oksijen alırım duygularım peşinde... bulutlar yağmurunu, bir tek sana bırakır... yaşarsın onurunu... seni selamlıyorum... su gibi aziz bilip.... sana yalvarıyorum... yıkılmış gönül evim yere batan bir devim... akdevrim.15.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1326 |
|
![]() bütün umutlarımın yeşerttiği ciçekler...
yürüdüğün yollara bir bir serilecekler... cennetin melekleri yola dizilecekler... anlıyor musun beni hepsi seni selamlarım... akdevrim.15.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1327 |
|
![]() mutluluk gecer gider önümden tazı gibi,
koşarım ardı sıra ömrümün yazı gibi... zaman değirmen taşı öğütür bedenimi... her aynaya bakışta,tanıyamam kendimi... asla bakmam kendime duygunun aynasında... beni alır götürür kader arabasında.... dikenli ve engelli yollardan geciyoruz... bana öyle gelir ki bir şeyden kacıyoruz... her yolculuğun sonu varlığı elbet kesin, daha da çok yolu var,varacağım adresin... birakın son günümde duymayan yarım olsun... ıssız dağın başında sessiz mezarım olsun... akdevrim.16.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1328 |
|
![]() şu anda görevdeyim,
gelip gecer yolcular... her birisini çeker görünmeyen bir yular... karşılamaya gelen, sevgilerini bölen, artık zoraki gülen insanlar görüyorum... bu şiiri yazarken, güzide dost aradı... sesindeki heyecan sanki bana yaradı... kim ne diyorsa desin bir ilaç gibi geldi manevi gıdam benim senle uzak olsamda olamaz vedam benim... Atatürke yaraşır, büyük hava limanı, onun ismini taşır... göz bebeği yurdumun... giriş,çıkış kapısı... gülmekle ağlamanın harç olduğu yapısı... uzun yıllardan beri calıştığım bir yerdir... her günü bana yardır... akdevrim.16.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1329 |
|
![]() kuru bir masal gibi,
senelerce dinledim... bir kadını düşledim... rüya gördüm inledim... ateş gibi yakmakta damarlarımda ki kan... namert desinler bana bensem ölümden korkan... yaşamak ağac gibi, özgür nefes alarak... bütün dertlerden ırak... herfleri sözçükleri selamladım yürekten... sanmamki sevdiğimi üzdüm bilmeyerekten... duygu dünyam onunla... kayıtsız bir kanunla... her nefes alışımda, bir yerde kalışımda kalbimin atışında onu görür gibi olurum.. başka söze yok yorum... akdevrim.16.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1330 |
|
![]() doğduğum günden beri,
kendimi arıyorum... nefes alıp verdikce nereye varıyorum... aynı anda on tilki kafasında dolaşan... bunalıp sorunlardan sağa sola bulaşan bir haydut değilim ben... akdevrim.16.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1331 |
|
![]() her şiir bir mektuptur
beni sana anlatan... öksüz kalmış sevgime yüreğin olur vatan... beni burda yaşatan varlığıyla avutan... bir dostu özlüyorum... düşlerime verir can... bakı kalır heyecan... bir ak güvercin gibi, nefes alışın vardır... ağzında zeytin dalı, yere dalışın vardır... umudum yaşayacak, en son nefese kadar... toprak kafese kadar... mezarımı bulursan , ıssız dağın başında senin izin olmalı, toprağında taşında... bırak zeytin dalını , mezarımın üstüne... ben selam duracağım, cennetteki büstüne... akdevrim.16.006.2007.istanbul.. |
![]() |
#1332 |
|
![]() bilirmisin can dostum,
yazılan şiirlerin, ve duru nehirlerin seni anlattığını... sazların ve sözlerin, renkli,renksiz gözlerin seni aradığını... yaşanmayan yazların.. karanlık gecelerde gökteki yıldızların sen olmadıktan sonra neye yaradığını...? her zaman sorgularım... ah bir çekecek olsam, sözcüklerle resmini... ve kalbime kazıtsam marka olan ismini.... bana ne olur anlat, dostunu ve hasmini... seni duyup anlamak, bir tutam sevgi olup, bulutlardan damlamak özlemiyle tutuştum... uyuduğum uykuda, rüya görüp buluştum... melekden daha güzel, harika yüzün vardı... simandan nur damlardı... akdevrim.16.06.2007.istanbul.... |
![]() |
#1333 |
|
![]() kendimi tanıyamam,
gecer dakıka zaman... eğer görmezsem seni gönlümü sarar duman... yıkılsın yere batsın gececeğin köprüler.. gariban öksüz kaldım, beni burdan sürdüler... yakalanıp tuzağa, gideceksin uzağa... akdevrim.17.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1334 |
|
![]() gelecek aranıyor,
kalemlerin ucuyla... bir zamanlar benimde yolum oradan geçti... bu gün neredeisem dünkü uğraşım seçti... her liselinin kalbi bir hayal için atar.. bu sınavın sonunda ya çıkar yada batar... bir hayali batsada yaşam devam ediyor... yaşama hayali var... güneşlere gidiyor... kaçta kacı olacak, bir üniversiteli... parası yok komşunun kurslara gidemedi altın gibi cocuğu.... bu eğitim yolunda bitsinmi yolculuğu..? hanı ya adalet var yaşam denen dünyadan haksızlıkları kovar.. hala kanıyor özüm kör olsun iki gözüm... akdevrim.17.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1335 |
|
![]() tek duyarlı dostummuş..
bu günümü kutlayan yıldızlardan atlayan... babaların günüymüş... teşekkürü borç bildim... akdevrim.17.haziran2007 pazar babalar günü...istanbul... |
![]() |
#1336 |
|
![]() yüreğimdeki sevgin
sönmemiş bir volkandır.. çekip gitmişsin ama... içten beni yakandır... kimse anlamaz beni... ben sen hayat üçgeni... gözlerimin mavisi, yanaklarımı sular.. maziye dalmayayım hemen gözlerim dolar... bu kacıncı kaybettim kendimi buralarda... umutlarım sapsarı odamdaki duvarda... ölümden daha beter sanır insanlar beni önçelikli hovarda... gözlerimin mavisi, yanaklarımı sular... maziye dalmayayım, hemen gözlerim dolar... akdevrim.17.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1337 |
|
![]() kurumuş toprak gibi,
suyu özlediğimi.... sararmış yaprak gibi rüzgar gözlediğimi... anlatmama ne gerek... zaten anlatır yürek... geceleyin odama, dolar bu karanlıklar... ben dalarım daima, hedefi bulur oklar... yıkılırım yerlere... yetersiz kalır süre.... yaşamak insan gibi, kucaklayarak seni... akdevrim.17.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1338 |
|
![]() kulağım çok hassastı...
kaldırımlarda duydum binlerce ayak sesi... gökyüzünü yaladı ayakların nefesi... ahlar vahlar acılar tanıdık tanımadık.. milyonlarca bacılar... gök kubbenin altında, sanki izdırap çeker... hepsinin saçlarına birden beyazlık çöker... her biri bir anadır evladını sırtlayan... tek tük içinden çıkar geceleri hortlayan... sen hangi taraftansın çekip giden sevgilim.. yalan diyen utansın... sen ki beni yutansın... akdevrim.17.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1339 |
|
![]() her gecenin ardından,
artık gün ışımıştır... mutlaka her yüreği bir yere taşımıştır... ya acılar duyarsın kronik hasta gibi... ömrü gecireceksin devamlı yasta gibi... ne gittiğin adrsesi, acı secik bilirsin... beğenmediğin anda ne de geri gelirsin... olsam mı olmasam mı..? kalsam mı kalmasam mı...? var mı bir seceneğim..? yoksa bir çıkış yolu hayal dünyam dop dolu... ne dünyalar kurarım güneşin ışığından, her yanan aşığından... toz pembe bulutlarla... tap taze umutlarla... beden yaşım yirmide... ruh yaşımı sormayın hep on sekizde durur boşa akıl yormayın... iç dünyamı yaşarım... akdevrim.18.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1340 |
|
![]() gecen dakıka zaman,
varlığımı bitirir... yorgun düşmüş bedeni bir çukura getirir... sevsende sevmesende nihayet sonun işte.... ne kardeşin haldaşın her hangi arkadaşın... seni anlayan olur... uzaktaki sevgiye belkide beyan olur... oda bir şey yapamaz... senin yaptığın gibi gözlerini kapamaz.... gelip gecen kuşların... gözden düşen yaşların, ve eğilen başların... seslerini duyamam... akdevrim.18.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1341 |
|
![]() nasıl anlatayım sana derdimi...
yüzümde yılların tırnak izleri... birde Tanrı böyle derdi verdi mi..? göz yaşı bırakmaz mavi gözleri... ağladım sabahtan akşama kadar... kaderim kellemi bir şeye adar... birde kollarımı acımaz budar... teselli olur mu canın sözleri....? akdevrim.18.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1342 |
|
![]() birini arıyorum
duygusu duyguma eş.. uykusu uykuma eş... şiir yazmadan önce.. bütün sözcüklerini göz yaşımla yıkarım... sanki bir nehir gibi... denizlere akarım... köprülerin altından akan sular benimdir... sözde baraj engeldir, oysa yular benimdir... akdevrim.18.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1343 |
|
![]() kim diyebilir sana
melek yüzlü canavar... nefes alıp veririm bununda bir sonu var... ne sevgiler bilirim pazara kadar sürer... umarım benim sevgim mezara kadar sürer.. umarım can dostlarım unutulan yar olmam.. yok olursam var olmam.. ahenklerim renklerim belli olur geçitte.. akdevrim.19.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1344 |
|
![]() mayınlanmış alanlar
uydurulan yalanlar.. neyleyim ki kadermiş aşktan geri kalanlar... can garip canan garip... yaralarımı sarıp... kacıp gitsem buradan hep bu derden müzdarıp tutar beni yaradan... kimbilir bir an olur, gecip giden can olur.. anlar sevdayı aşkı sonsuz heyecan olur... o kadar çok özledim, sesini nefesini... akdevrim.19.06.2007.istanbul.. |
![]() |
#1345 |
|
![]() hep istediğim gibi yaşanmıyor bu hayat...
zamanında neden dir tutamadım nasihat...? al götür bedenimi,bir yerde çukura at... tahmin hiç edemezsin yüreğimde yangını... akdevrim.19.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1346 |
|
![]() Selam size,
Duru,güzel şiirlerinize Güzel günler dileğimle Fide ERKEN |
![]() |
#1347 |
|
![]() yazının dili gibi,
içsel sevgili gibi... sözcükleri dişledim... harfleri yakalayıp umutlarla aşladım... bir güne daha dostlar işte yeni başladım... sanki aynı ciçekten yapıyormuşuz balı... epey zaman olmalı duygu anlatan şiir kalemine sevdalı... bence insan hayatı, okumayı yazmayı öğrenmesiyle başlar... okunmayan bir yerde başını yarar taşlar... iner kalkar kırbaçlar... birisi güldürülür, şiirler öldürülür.. akdevrim.20.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1348 |
|
![]() daha ne kadar daha
sözcüklerle sürecek dayanışma dostluğum... kalem tutmaz ellerin zaten yanında yoğum... gönlüm enkaz yığını... birazcık bilebilsem... neyi aradığını...? neye yaradığını...? yağmur yağsın bekledim umut bulutlarından... zaman çok dolu dizgin.... beni bırakır bezgin... sayarmı hiç yerinde... umudum kaldı desem bakarken gözlerinde... yüreğimde derinde ne fırtınalar eser... ............................... akdevrim.20.06.2007.istanbul... |
![]() |
#1349 |
|
![]() sanarsın yüreğimi,
sönmüş sevgi volkanı... bilmezsin bir geçitte tutacağım yakanı... hiç anlamazsın beni eskisinden daha dinç ezilipde dirilen... sevgi yağmurlarıyla bulutlarda görülen... ve pamuk ellerinle saclarında örülen... farklı bir sevdayım ben... aksın bırak deryayı hararetim kesilsin... sevgi haini herkes bir an önce asılsın... akdevrim.20.06.2007.istanbul.... |
![]() |
#1350 |
|
![]() tutuldum birden bire,
ve sığındım şiire... yaşamda verdim fire... ağlasam mı cananım...? yağmur yağdı ıslansam.. omuzuna yaslansam... yeter deyip uslansam... anlar mısın cananım...? seni duyup anlamak..., oynamak çelik çomak... tırmandığım basamak... anladın mı cananım... akdevrim.20.06.2007.istanbul... |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 27 (0 Site Üyesi ve 27 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Hukuklu Cinaslı Şiirler | Av.H.Sancar KARACA | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 41 | 31-12-2009 16:57 |
Yitik Aşk'a Şiirler | Arda İnal | Kitap | 6 | 10-05-2009 12:19 |
Cinaslı Şiirler | ozanyazar | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6 | 08-07-2008 17:00 |
Kadınlarla İlgili Şiirler ! | SPARTACUS | Site Lokali | 3 | 24-08-2007 13:35 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |