Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Çocuğuyla ilgilenmeyen baba

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old Dün, 10:58   #1
Konuk

Varsayılan Çocuğuyla ilgilenmeyen baba

Merhaba.yaklasik 6 yıl önce esimden boşandım.su an 19 yaşında olan ortak bir oğlumuz var.universitede okuyor .3 sene önce nafaka davası açtım ve 3 bin TL nafaka bağlandı oğluma.Babasi o tarihten itibaren hiç zam yapmadı nafakaya oysa mahkeme her yıl zam olmasına hukmetmisti.3 bin TL yi bana ödüyordu oğlumuz 18 yaşına girince ona ek kredi kartı çıkardı.ve her ay 8 bin TL oğlan o kartı harcıyor.Birinci sorum bu nafaka sayilirmi nafaka davası açarsak kazanirmiyiz.ikincisi oğlan reşit olduğu için davayı oglanmi açmalı.Birde asıl sormak istediğim konu eski eşim evlendi ve evlendikten sonra çocukla doğru düzgün hiç ilgilenmiyor.Aylarca görmediği oluyor bazen telefonla arıyor o kadar Cocugun hiçbir gününde yanında değil ve bütün sorumluluğu bana bırakmış durumda.Bu konuda herhangi bir dava açabilir miyiz ben yada oğlum.tesekkur ederim.
Old Bugün, 13:30   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Katılımcı,
Alıntı:
Merhaba.yaklasik 6 yıl önce esimden boşandım.su an 19 yaşında olan ortak bir oğlumuz var.universitede okuyor .3 sene önce nafaka davası açtım ve 3 bin TL nafaka bağlandı oğluma.Babasi o tarihten itibaren hiç zam yapmadı nafakaya oysa mahkeme her yıl zam olmasına hukmetmisti.3 bin TL yi bana ödüyordu

Çocuğunuza ilişkin velayet hakkınız çocuk 18 yaşına kadar devam eder. Reşit olma tarihinde kadaryıllık artış miktarları ödenmemiş ise farkları isteyebilirsiniz.

Alıntı:
oğlumuz 18 yaşına girince ona ek kredi kartı çıkardı.ve her ay 8 bin TL oğlan o kartı harcıyor.Birinci sorum bu nafaka sayilirmi nafaka davası açarsak kazanirmiyiz.ikincisi oğlan reşit olduğu için davayı oglanmi açmalı.

Çocuk için yardım nafakası davası açılacak ise bu davayı reşit olan çocuğunuz açılmalıdır. Bu davada geçmişe yönelik talep edilemez. Nafaka dava tarihinden itibaren istenebilir. Dava hakkında dosya durumu dikkate alınarak mahkemece karar verilecektir.

Alıntı:
Birde asıl sormak istediğim konu eski eşim evlendi ve evlendikten sonra çocukla doğru düzgün hiç ilgilenmiyor.Aylarca görmediği oluyor bazen telefonla arıyor o kadar Cocuğun hiçbir gününde yanında değil ve bütün sorumluluğu bana bırakmış durumda.Bu konuda herhangi bir dava açabilir miyiz ben yada oğlum.tesekkur ederim.

Reşit çocuğunuz ile babasının ilgilenmemesi nedeni ile Aile mahkemesinde babayı ilgili baba yapacak şekilde açılacak bir dava bulunmamaktadır. Belki hakimin müdahalesi şeklinde babanın uyarılması seçeneği değerlendirilebilir.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almak yararınızadır.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi