Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Euro Cinsinden Alacak Için Icra Takibi

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old Dün, 20:27   #1
hukuki_mülahazalar

 
Varsayılan Euro Cinsinden Alacak Için Icra Takibi

Meslektaşlarım merhaba,

Müvekkil, borçluya ürün satmıştır ve bu alışveriş euro cinsinden yapılmıştır. Faturada da hem TL hem de Euro cinsinden alacağın değerine yer verilmiştir. Vadesi geçmesine rağmen borç ödenmediğinden takibe koyacağız. İhtara gerek yok değil mi?

Takibe euro cinsinden alacağı yazıp 1/4 açıklamasına faize dair (kamu bankalarından verilen 1 yıllık en yüksek faiz vs hususu) açıklamalarımızı yapacağız diye düşünüyorum. Doğru mudur? Yine UYAP tan takip sonrası faizi seçerken aynı şekilde kamu bankalarından verilen 1 yıllık faizi mi seçeceğiz yoksa avans faizi mi?

Bunun dışında geçmiş gün faizini nasıl hesaplayacağız? Alacağı TLye çevirip avans üzerinden mi yoksa kamu bankalarının yabancı paraya vereceği 1 yıllık faiz şeklinde mi hesaplayacağız?

Dikkat etmem gereken başka bir şey var mıdır?

teşekkürler...
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
euro üzerinden düzenlenen faturaya ilişkin icra takibi Av.heren Meslektaşların Soruları 3 18-12-2020 13:59
Kısmı dava açılıp kalan alacak için icra takibi yapılması/ zamanaşımı L. Justinianos Meslektaşların Soruları 1 10-03-2014 12:55
EURO olarak açılmış bir Çek Hesabına USD cinsinden Çek Keşide edilmesi tacir Meslektaşların Soruları 3 31-01-2014 12:03
Euro olarak talep edilen alacak için USD üzerinden karar verilmes Engin Özoğul Meslektaşların Soruları 1 28-05-2013 11:31
Euro üzerinden icra takibi Av. Serkan Öztürk Meslektaşların Soruları 2 02-11-2011 17:54


THS Sunucusu bu sayfayı 0,06604910 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.