![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba meslektaşlarım. Boşanma davası bitti ve mal paylaşım dosyası da artık belirlenen taşınmazlar bakımından ileride bilirkişi ve ıslah süreci olacak. Lakin davalı eş hukuku bilmekte ve daha önceden satılmış olan taşınmazları elden çıkardığı için ve bu taşınmazların ileride bilirkişi raporu harcı ve ıslah harçlarının çok yüksek çıkacağını bilmesi hasebiyle aslında bir koz olarak kullanmakta. Değerli meslektaşlarım. Bu dava davacı müvekkil devlet memuru olarak ortak çocuğun velayet ve bakımını üstlenerek sadece kiralık bir evde kalmaktadır. HMK 334 uyarınca şahsi fikrim adli yardım talebi şartlarını taşıdığından yana. Nitekim belirttiğim üzere taşınmaz sayısı çok fazla ve çıkacak bilirkişi masrafı ve bu rapora dayanak ileride ıslah aşamasında can yakacak derecede ıslah harcı çıkabilir. Bu yüzden bu kaaidelere bağlı olarak bildiğiniz bilgiler ve emsaller varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar
Bir müvekkilin aynı anda açılmış iki davası var, ikisi de birden fazla taşınmaz için alacak davası. İkisinde de birden fazla keşif yapılacak. Müvekkil emekli (20.000 TL maaş), kiracı ve başka geliri yok. Fakirlik belgesi de aldık, yanında tapusu ve aracı olmadığına dair e devlet çıktılarını, ayrıca kira sözleşmesini sunarak adli yardım talebinde bulunduk. Bir mahkeme; kolluk araştırması da yaptırdıktan sonra adli yardım talebimizi kabul etti. Diğer mahkemeye bu kararı sunmamıza rağmen ret verdi. Demem o ki; bu konuda yeksenaklık yok. Siz de bizim gibi; e devlet çıktılarını ve kira sözleşmesini sunarak, yanına çocuğun giderlerini de ekleyerek adli yardım talebinde bulunun. Ben açıkçası; devlet memuru olduğu için kabul görmeyeceğini düşünüyorum. Ancak bazı hakimlerin de bu konuda çok insaflı olduğu ve kabul kararı verdiğini de birkaç meslektaştan duymuştum. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 51 (0 Site Üyesi ve 51 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Anlaşmalı boşanma adli yardım yargılama gideri | avukat120 | Meslektaşların Soruları | 2 | 29-03-2023 19:25 |
adli yardım-davalı taraf için adli müzaharet talebi | Av. Meltem ERTÜRK | Meslektaşların Soruları | 3 | 11-07-2017 15:31 |
İzmirli meslektaşlarımdan yardım... | avukathavva | Şehirlerarası Nöbetçi Avukat | 3 | 09-09-2009 14:40 |
Antalyali meslektaşlarımdan yardım | Savunman Canan | Şehirlerarası Nöbetçi Avukat | 6 | 14-02-2008 17:31 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |