![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba meslektaşlarım;
Müvekkilim, içerisinde kiracı olan daireyi 29 Eylül de satın alıyor ve kiracıya; ''taşınmazı 29 Eylül 2025 te satın aldığını, konut ihtiyacı nedeniyle taşınmazı kullanacağını, satın alma tarihinden itibaren en geç 6 aylık süre içerisinde taşınmazı tahliye ederek teslim etmesini, aksi takdir yasal 6 aylık süre sonunda ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açacağını'' belirten ihtarnameyi gönderdi. 1- İhtarname de belirtilen; satın alma tarihinden itibaren 6 aylık süre sonunda ibaresi hatalımı, doğrusu iş bu ihtarnamenin tebliği tarihinden itibaren olması mı gerekirdi. Bu durum 6 sonunda açacağım tahliye davasının red edilmesine neden olur mu? 2- İhtarnamede kiranın yatacağı iban numarası bildirilmemesi, tahliye davası için engel olur mu? 3- Bu arada kira bedelinin düşük olduğu nedeniyle kira tespit davasını, tahliye davasını açacağım 6 aylık süreyi beklemeden hemen açabilirmiyim ? (Kira kontrat tarihi:1 Mayıs 2018, kontratta artış şartı var) |
![]() |
#2 |
|
![]() Merhabalar meslektaşım;
1- Hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Bence siz yine de tebliğ tarihinden 6 ay sonra açın. 2- Engel olmaz, siz yine de mesaj yolu ile bildirin ibanı. 3- Kira tespit davası açmanızda hiçbir sakınca yok artış şartı var nasılsa. Ben tahliye taahhüdü varken açtım; hiçbir sorunla karşılaşmadım. |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevabınız için Teşekkür ederim
|
![]() |
#4 |
|
![]() Meslektaşım, açacağım kira tespit davasında, yeni kiranın tespitini isteyeceğim tarihi; evi satın aldığımız 29 Eylül'den itibaren mi yoksa kira başlangıç tarihi 1 Mayıs 2018 olduğundan, 1 Mayıs 2025 ten itibaren mi (kira başlangıç tarihi 1 Mayıs 2018) istemeliyim?
|
![]() |
#5 |
|
![]() Meslektaşım malik olmadığınız dönem için isteyemezsiniz.
|
![]() |
#6 |
|
![]() O zaman evi satın aldığımız ve malik olduğumuz tarihten itibaren geçerli olmak üzere yeni kira bedelinin tespitini isteyeceğiz
|
![]() |
#7 |
|
![]() Bence de doğrusu odur meslektaşım.
|
![]() |
#8 |
|
![]() Evi satın almanız kira sözleşmesinde bir değişiklik yapmadı, sadece kiralayan sıfatı size geçti. Bu nedenle kira tespit davasını mevcut sözleşmede geçerli olan başlangıç tarihine (1 Mayıs) göre açmanız gerektiğini düşünüyorum.
Dava bu şekilde görülüp kira 1.Mayıs itibariyle belirlendikten sonra kira bedellerini icra takibine koyarken, siz malik olduğunuz tarihten sonrasını takibe konu edeceksiniz. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Kiralayan Olmayan Malik Kira Tespit ve Tahliye Davası Açabilir Mi? | Avukat9444 | Meslektaşların Soruları | 1 | 27-04-2024 09:31 |
Yeni malik, kira tespit, tahliye | tegese | Meslektaşların Soruları | 1 | 01-04-2018 13:24 |
Yeni malik+Kira+Tahliye | hukukcu1985 | Meslektaşların Soruları | 25 | 29-09-2011 11:36 |
kira-tahliye-yeni malik | dilaykar | Meslektaşların Soruları | 1 | 25-06-2010 00:36 |
Kira bedeli, yeni malik, tahliye | Av. İlhan SALBAŞ | Meslektaşların Soruları | 0 | 01-10-2009 15:26 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |