Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Evlilik Birliği İçerisinde Alınan Altınların Durumu

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 25-08-2025, 00:13   #1
Toy Avukat

Varsayılan Evlilik Birliği İçerisinde Alınan Altınların Durumu

Meslektaşlarım merhabalar, herkese iyi tatiller diliyorum. Mal rejiminin tasfiyesi için dava açacağım. Müvekkil ile eşinin evlilik birliği içerisinde edinmiş oldukları 3 ev, 2 dükkan ve 2 tane araç bulunmakta. Bunun dışında müvekkilin biriktirdiği birtakım altın var.

Çok tecrübeli olmadığım için teyit ederek ilerlemek istiyorum. Ev, dükkan ve arabalar için katılma alacağı hakkımız olacak. Bunun dışında düğünde takılan altınları ziynet alacağı başlığıyla talep edeceğim. Müvekkilin evlilik içerisinde biriktirdiği altınlar kafamı karıştırdı fakat düğünde takılmadıkları ve evlilik birliği içerisinde edinildikleri için ancak katılma alacağımız söz konusu olur diye düşünüyorum. Bilgisi olan meslektaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bunun dışında şimdilik ev eşyalarını davaya dahil etmek istemiyoruz çünkü her ne kadar davalar yıllar sürse ve bir problem teşkil etmeyecek olsa da eşyaları hali hazırda müvekkil kullanıyor ve bu eşyaların bölüşülmesi için dava açılacaksa karşı taraf açsın diye düşündük. Fikrimiz değişirse zaten yeni bir davayla talepte bulunuruz ve dosyalar birleştirilir dedim ama bu konuda da yine doğru düşünüp düşünmediğim noktasında yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
Old 26-08-2025, 13:47   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

Meslektaşım merhabalar;

1- Sonradan alınan altınları; taşınır mal gibi düşüneceksiniz ve şahsi mal iddiası yoksa katılma alacağı olarak talep edeceksiniz.

2- Ev eşyaları konusunda da doğru düşünmüşsünüz. Bunca malvarlığı içerisinde ev eşyaları sorun olmaz.
Old 27-08-2025, 11:01   #3
Toy Avukat

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;

1- Sonradan alınan altınları; taşınır mal gibi düşüneceksiniz ve şahsi mal iddiası yoksa katılma alacağı olarak talep edeceksiniz.

2- Ev eşyaları konusunda da doğru düşünmüşsünüz. Bunca malvarlığı içerisinde ev eşyaları sorun olmaz.

Musa abicim öncelikle çok teşekkür ediyorum. Şöyle bir durum gelişti. Müvekkil; yaptığımız son görüşmede düğünde takılan ziynetlerin bir kısmının davalı tarafından elinden alındığını ve işyeri açmak için kullanıldığını söyledi. İşletmeyi bugün devretmeye kalksalar 150.000-TL civarı ederi ya olur ya olmaz. Yani çok değersiz. Eşyaların birçoğu çok eski ve alacaklı bulmak da hayli zor olacaktır.

Bu durumda işyeri açmak için kullanılan ziynetleri değer artış payı olarak mı talep etmemiz gerekir yoksa zaten değeri hayli düşük olan işyerini hiç karıştırmayıp doğrudan ziynet eşya alacağı talebiyle mi ilerlememiz daha sağlıklı olur? Fikrini beyan edip yol gösterebilirsen çok sevinirim abi.
Old 27-08-2025, 11:05   #4
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan Toy Avukat
Musa abicim öncelikle çok teşekkür ediyorum. Şöyle bir durum gelişti. Müvekkil; yaptığımız son görüşmede düğünde takılan ziynetlerin bir kısmının davalı tarafından elinden alındığını ve işyeri açmak için kullanıldığını söyledi. İşletmeyi bugün devretmeye kalksalar 150.000-TL civarı ederi ya olur ya olmaz. Yani çok değersiz. Eşyaların birçoğu çok eski ve alacaklı bulmak da hayli zor olacaktır.

Bu durumda işyeri açmak için kullanılan ziynetleri değer artış payı olarak mı talep etmemiz gerekir yoksa zaten değeri hayli düşük olan işyerini hiç karıştırmayıp doğrudan ziynet eşya alacağı talebiyle mi ilerlememiz daha sağlıklı olur? Fikrini beyan edip yol gösterebilirsen çok sevinirim abi.

Anlatımınıza göre ziynet alacağı olarak talep etmek gerekir.
Old 30-08-2025, 10:31   #5
Toy Avukat

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Anlatımınıza göre ziynet alacağı olarak talep etmek gerekir.

Teşekkür ederim üstadım.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi