Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

HAGB ve Mükerrirlik

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old Dün, 20:27   #1
av.ceylanily

 
Varsayılan HAGB ve Mükerrirlik

Merhabalar. Müvekkile uyuşturucu kullanımından verilen 3 yıl hapis cezası TCK 191/8 uyarınca HAGB’ye çevrildi. (İstinaf HAGB verilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi ve bozma sonrası yeniden yargılama yapıldı.)

Ancak kararın devamında 2015 yılında kesinleşmiş, 2017 yılında infaz edilmiş hapis cezasının bulunması nedeniyle verilen hapis cezasının mükerirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ve sanığın birinci kez Mükerrir sayılmasına denmiş. HAGB hüküm doğurmadığından tekerrüre esas alınamaz diye biliyorum. Neden mükerrir sayılacağını ve HAGB’ye çevrilen 3 yılın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirileceğini anlayamadım. Madde metninin ilk yargılamadaki karardan kopyala yapıştır yaparken sehven bırakıldığı kanısındayım ancak gözden kaçırdığım bir durum mu var diye emin olamadım.

Karar istinaf edilmezse bu haliyle kesinleşir mi yoksa gerekçeli kararda çelişki ve hukuka aykırılık bulunmasıyla nedeniyle yalnızca o hüküm maddesi yönünden istinaf mı etmem gerekir? Gerekçeli kararın tebliği öncesi maddi hata şeklinde değerlendirilmesi ve madde metninin karardan çıkarılması talepli bir dilekçe yazdım ancak dilekçem uyap sistemine bile yüklenmeden gerekçeli karar bana aynı şekilde tebliğ edildi. Müvekkil HAGB kararından memnun, ikinci kere istinaf etmenin olumsuz sonucu olabilir mi? Ayrıca hakim duruşma sonunda müvekkile aynı cezayı verdim ama HAGB oldu hüküm doğurmayacak da dedi. Şimdiden teşekkürler.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Hagb Naeryndam Meslektaşların Soruları 1 12-11-2024 14:02
hagb av. aee Meslektaşların Soruları 0 13-10-2021 08:43
HAGB Kararından Önce İşlenmiş ve HAGB'den Sonra Verilen Cezanın Etkisi Av. Aslan Meslektaşların Soruları 3 25-05-2016 16:15
önceki Hagb Karari Yeni Hagb Karari Verilmesine Engel Mi Av. Şükrü Bülbül Meslektaşların Soruları 3 08-12-2014 14:26


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03450108 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.