![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba meslektaşlarım, evet sonunda başıma geldi. Beta sürümünde yaşanan aksaklıklar ve eimza sorunları derken son günü kaçırdım. Ceza 6 ay 22 gün hapis cezası. Karar celsesine müdafi olarak ben katıldım, sanik katılmadı. Sanığa gerekçeli karar tebliğ edilmedi. Yargitay ceza genel kurulunun mudafiye yapılan tebligatın sanığa yapılmış kabul edemeyeceğini içtihat eden kararını sundum,amacım kararı sanığa tebliğ ettirip yeni bir istinaf hakkı kazanmak. Eski hale getirme dilekcesi verdim, beta sürüm hata ekran görüntülerini sundum. Eski hale getirme dilekcem muhatap merciinin istinaf olması sebebiyle reddedildi, aynı dilekçede infaz durdurma da talep etmiştim o da reddedildi. Hakim 5 yılı altı cezalara sanığa tebliğ etmem zorunlu değil diyor. Getirdiginiz ictihat beni baglamaz diyor. Eski hale getirme talebim reddedilince red kararina itiraz ettim. İtiraz mercii ağır ceza, tevzi olan ağır cezaya gittim biz tüm kararları hem asile hem de mudafiiye tebliğ ediyoruz diyor. Yani iki kalem iki farklı uygulama. Şimdi kafam karıştı, asliye ceza diyor ki itiraz mercii agır ceza bir karar versin karar kesinlesirse eski hale getirme yonunden dosyayi istinafa gondericem diyor.Ancsk ben daha karari istinaf etmedim. Kararı asil muvekkile yarın istinaf ettirmeyi, ben de sistem uzerinden mudafii sifatiyla bir istinaf daha yapmayı planliyorum. Sizce ne yapmaliyim
|
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım bence de müvekkilinize kararı istinaf ettirmeniz bu süreçte en sağlıklısı olacaktır.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
kıymet takdirine itiraz süresini kaçırdım sorumluluk doğar mı ? | avrkarahan | Meslektaşların Soruları | 0 | 05-09-2024 17:00 |
Avukatın İstinaf Süresini Kaçırması | avukat.fks | Meslektaşların Soruları | 3 | 10-05-2023 12:08 |
müvekkile gelen ödeme emrine itiraz süresini kaçırdım? !! YARDIM | Aybüke Kağan | Meslektaşların Soruları | 17 | 03-02-2008 12:01 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |