![]() |
|
![]() |
|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar,benim ve eşimin ikameti aynı şehirde fakat eşim, ikametini başka bir eve aldırdı. Beni ailemin evine lohusayken gönderdi demek ki kandırmış beni. Ben ayrılık davası açacağım yani ikametim olmayan bir şehrin barosundan avukat talep edebilir miyim? Burdaki baro oradan avukat tayin edebilir mi?
|
![]() |
#2 |
|
![]() Sn. Katılımcı,
Dava nerede açılacaksa oradaki barodan avukat tayin edilmelidir. Fakat ulaşım veya mali zorluğunuz varsa fiilen bulunduğunuz baroya başvurarak evrakların baro tarafından diğer davanın açılacağı yerdeki baroya gönderilmesini isteyebilirsiniz. Diğer seçenek ikametgahınızı bulunduğunuz yere alarak davanızı bulunduğunuz yerde de açabilirsiniz. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İşi kabul ederken bir avukat için önemli olan nedir? | Av. Hulusi Metin | Hukuk Sohbetleri | 1 | 28-10-2015 11:10 |
Icra Işlemi Için Avukat Talebi | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 07-10-2015 10:57 |
Muaccel olan ancak tutarı kesin olmayan alacak için icra takibi | Av. Tarık ''TR'' | Meslektaşların Soruları | 2 | 01-03-2014 17:11 |
sgk ile anlaşması olmayan özel hastahanenin mötör nöron hastası olan 82 yaşındaki , boğulmak üzere olan ve mide kanaması geçirmekte olan hastadan aldı | Konuk | Hasta Hakları Hukuki Destek Merkezi (HASDEM) | 3 | 26-09-2012 10:32 |
Avukatlar Için Sigorta Meselesi - Başka Şehir barosuna kayıtlı avukat | SHODAN | Meslektaşların Soruları | 3 | 26-06-2007 14:18 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |