Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

korkutma nedeniyle açılacak tapu iptali davası

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 17-08-2024, 16:42   #1
Adalet1903

 
Varsayılan korkutma nedeniyle açılacak tapu iptali davası

Merhaba Sayın Meslektaşlarım,


Müvekkilimin oğlu 2016 yılında müvekkilimi tehdit ederek üzerinde bulunan 4 taşınmazın kendine devredilmesini istiyor. Müvekkilimin bu durumu reddetmesi üzerine '' şimdi eve gideceğim ve annemi öldüreceğim'' diyor. Durumu haber alan müvekkilimin eşi evi terk ediyor. Ancak müvekkilimin oğlu elinde bulunan baltayla evdeki bütün eşyaları dağıtarak parçalıyor. Bunun üzerine birkaç gün içerisinde müvekkilim aile dostlarından birine vekalet vererek üzerinde bulunan 4 taşınmazın devrini oğlunun üzerine gerçekleştiriyor. Bu süreçten sonra müvekkilim zaman zaman taşınmazların kendisine devredilmesini istiyor ancak oğlu '' bu sefer durum daha kötü '' olur şeklinde sürekli tehdit etmeyi sürdürüyor. 2023 yılının mayıs ayında müvekkilimin diğer oğlu bu durumun peşine düşünce konunun tekrar gündeme geleceğini düşünen şahıs kardeşinin iş yerini basarak ona baltayla saldırıyor. Baltalı saldırıdan saldırıya uğrayan kardeş şans eseri kurtuluyor. Ancak hızını alamayan saldırgan baltayla iş yerinde ne var ne yoksa parçalıyor. Neticede gerçekleştirmiş olduğu eylemlerden dolayı tutuklanıyor. Adam öldürmeye teşebbüs suçundan hakkında iddianame düzenleniyor. Ancak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eylemin yaralamaya teşebbüs olduğu belirtilerek bu suçtan hüküm kuruluyor. Saldırgan çocuk cezaevinde bulunduğu süreçte de tehditlerine devam ediyor.


Bu koşullar altında korkutmanın bu süre boyunca devam ettiğini dolayısıyla 10 yıllık sürenin de dolmadığını belirterek yapılan devir işlemlerinin iptalini sağlamamız mümkün mü?

2016 yılında gerçekleştirmiş olduğu eylemlerle ilgili olarak herhangi bir kanuni müracaat yapılmamış. Ancak saldırı sonrası eve ait görüntüler mevcut. Müvekkilimin 6 çocuğu var diğer 5 kardeş ve eşi bu durumlara tanık olarak bulunmakta. Ancak Müvekkilimin vekalet vererek taşınmazların devrini yaptırdığı kişi müvekkilimin oğlunun gerçekleştirmiş olduğu eylemleri bilmiyor. Ancak devirlerin bedelsiz olarak gerçekleştirdiğini biliyor. Bu koşullar altında davamızı ispatlamaya yarar delillerin elimizde bulunduğunu kabul edebilir miyiz ?


değerli görüşleriniz için şimiden teşekkür ederim.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Tehdit, Korkutma Sebebi İle Tapu İptal Tescil Davası Av.ElifAktasyaka Meslektaşların Soruları 5 11-10-2021 09:43
Anneye karşı açılacak tapu iptali ve tescil davası bayas Meslektaşların Soruları 9 21-05-2015 16:47
yaşayan muris hakkında muvaza nedeniyle açılacak tapu iptal davası aysee Meslektaşların Soruları 5 16-04-2015 13:29
Geçersiz Vekaletname ile satılan taşınmaz için açılacak dava; terekeye iade davası mı tapu iptali davası mı? av.külcü Meslektaşların Soruları 0 10-10-2014 10:54
Anneye karşı açılacak tapu iptali ve tescil davası Meslektaşların Soruları 0 01-01-1970 02:00


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04861808 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.