![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Sayın meslektaşlarım merhaba sorum şu şekilde,müvekkilimin davasını sonuçlandırdım...karar çıktı fakat müvekkil dava sonunda ödeyeceğim dediği avukatlık ücretini ödememektedir.Ben de icra takibi yapacağım alacağım için, bu takibi kendim açıp kendim yürütebilir miyim yoksa bir başka meslektaşa vekalet verip takibi onun mu açması gerekiyor... cevaplayan meslektaşlara şimdiden teşekkür ederim... iyi çalışmalar.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Takibi asil olarak siz de açabilirsiniz.Ya da bir meslektaşa vekalet verebilirsiniz.Meslektaşa vekalet verirseniz karşı taraf aleyhine icra vekalet ücreti de doğacaktır.
|
![]() |
#3 |
|
![]() Takibi kendiniz yürütebileceğiniz gibi meslektaşınız aracılığıyla da açabilirsiniz.
Buna engel bir durum bulunmamaktadır. |
![]() |
#4 |
|
![]() Değerli meslektaşım
İlk olarak sorunuzdan bağımsız yazmak istedim Avukatın Avukatlık Ücretini malum nedenlerden dolayı peşin alamamasına neden olan sistem utansın Sorunuza gelecek olursak eğer __Takibi kendiniz asil olarak ya da __Bir meslektaşa vekalet vererek açtırabilirsiniz |
![]() |
#5 |
|
![]() İcra takibi yapmadan önce baronuza da bilgi veriniz.
|
![]() |
#6 |
|
![]() Yazılanlara ek olarak, takibe geçmeden vekillikten istifa etmeyi de ihmal etmeyin.
|
![]() |
#7 |
|
![]() Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için cevap veren tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Avukatlık Ücreti Alacağı Davasında Görevli Mahkeme | kantar | Meslektaşların Soruları | 1 | 06-02-2017 17:22 |
Avukatlık Vekalet Ücreti Alacağı Hakimin Hukuki Sorumluluğu | AVMENX | Meslektaşların Soruları | 0 | 02-03-2013 21:04 |
Avukatlık ücreti alacağı | ilksan | Meslektaşların Soruları | 7 | 27-03-2009 21:36 |
İcra Takibi - kambiyo senedi - avukatlık ücreti - nafaka alacağı | justicewarior | Meslektaşların Soruları | 6 | 11-02-2009 13:45 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |