![]() |
|
![]() |
![]() |
#481 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]() |
![]() |
#482 |
|
![]() Bir gün herkes Beşiktaşlı olmasın ,bırakın o ayrıcalık bizde kalsın&herkese nasip olmaz Beşiktaşlılık
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
|
![]() Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
Bertolt Brecht |
![]() |
#485 |
|
![]() Başkası düştü mü "çürük tahtaya basmasaydı" deriz.Kendimiz düşünce bastığımız tahtanın çürük olmasından şikayet ederiz.Cenab ŞAHABETTİN
|
![]() |
#486 |
|
![]() "Beni unutmayınız." Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
Belki de beni en çok duygulandıran cümlelerden biri. |
![]() |
#487 |
|
![]() kuşlar ayaklarıyla insanlar dilleriyle yakalanır.
|
![]() |
#488 |
|
![]() Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.
Alphonse Karr |
![]() |
#489 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
|
![]() |
#490 |
|
![]() Lagos levrekgiller türünden bir balık. Bu türe ait 99 balık çeşidi biliniyor. Yazılanlara bakılırsa lagos Akdeniz’in en lezzetli balığı imiş. Internete yazan bazı kişilere gore kilosu 20 lira imiş, diğerlerine göre 40 lira. Lagos türleri Latincede Epinephelus olarak tanınıyor.
Lagos balığı konusunda yazmamın sebebi bu balğı tanıtmak değil, basınımızn balıkçılara ve avcılara özenmesinin bir örneğini vermek sadece; Bilindiği gibi balıkçılar ve avcılar abarmaları ile meşhurdur. Balıkesirin Edremit ilçesinde yakalanan lagos balığı ile haberleri okuyunca, basınımızın abartma konusunda balıkçılardan ve avcılardan geri gelmadığını düşündüm. Hürriyet’in haberi: 1 metre 40 santim boyunda 59 kilo ağırlığında. Edremittv.com: 1 metre 50 santim boyunda 79 kilo ağırlığında Boyda fazla abartma yok ama 20 kiloluk fazla ağırlıkta tam bir balıkçı abartması var. İş bunula bitmiyor tabii ki: Hürriyetin haberi şöyle devam ediyor…Halil Tatar’ın ağına dev bir lagos balığı takıldı…kısa bir aöıklamadan sonra şu altbaşlık atılmış: İşte oltaya takılan dev lagos balığı. Balık neye takılmış? Oltaya mı yoksa ağa mı? Basınla balıkçılar ve avcılar arasında nasıl bir fark var peki? Cevap: Balıkçılar ve avcılar basın kadar acemi atıcı değildir! Saygılarımla Balığın ne ile tutulduğunu yazmayı unuttum: Parakete ile tutulmuş . Parakete (paragat, barigat), suyun içinde asılı veya dibe uzanmış, serili olarak duracak şekilde düzenlenmiş, bir beden üzerinde çok sayıda kösteğe bağlı iğne taşıyan balık avcılığı aracıdır. "http://tr.wikipedia.org/wiki/Parakete_(olta)" adresinden alındı. |
![]() |
#491 |
|
![]() Hiç bir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Charles Buxton |
![]() |
#492 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Secret takipçilerine duyrulur... ![]() |
![]() |
#493 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]() |
![]() |
#494 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]() Piyasa çekim yasası adı altında secret tarzında bir sürü kitabla dolu.Bana göre ticari amaçlarla işin cılkını çıkarmışlar. |
![]() |
#495 |
|
![]() "Akıl tamam olduğu vakit söz azalır..."
İskender Pala'nın Katre-i Matem kitabından... |
![]() |
#496 |
|
![]() Bilmek anlamak değildir,
Anlamak anladığını kabul etmek demek değildir, Kabul etmek kabul ettğini yapmak değildir, Yapmak devamlı olarak yapmak demek değildir, Devamlı olarak yapmak etkili yapmak değildir. J. W. v. Goethe |
![]() |
#497 |
|
![]() Yanlış ve hatalı konuları kesinlikle konuşma.
Mısır atasözü. |
![]() |
#498 |
|
![]() Gerçek usta ne yumruğu atan ne de yumuğu yiyendir...
Gerçek usta yumruk atılmadan önce odadan çıkan kişidir. Gerçek lider ise yumruğun atılmasını önceden görüp engel olandır. |
![]() |
#499 |
|
![]() Bazıları çirkinlikleri göstererek güneşi yüceltirler
Bazılarıysa çirkinlikleri yücelterek güneşi yok sayarlar... Kafka.. |
![]() |
#500 |
|
![]() İnsanlar ancak unutulunca ölürler...
|
![]() |
#501 |
|
![]() Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncuya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
(Kızılderili sözü) |
![]() |
#502 |
|
![]() "Duygularınıza dikkat edin davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür... Karakterinize dikkat edin kaderinize dönüşür... " (Mahatma GHANDI) |
![]() |
#503 |
|
![]() -Aşk ve nefretin yer almadığı bir oyunda kadın orta dereceli bir oyuncudur.
-Ümit en son kötülüktür. Çünkü işkenceyi uzatır. -Beni öldürmeyen şey,beni güçlendirir. -Ölümün son iyiliği, bir daha ölümün olmamasıdır. -Kimine göre yalnızlık,hasta kişinin kaçışıdır;kimine göre de,hasta kişilerden kaçıştır. -insan,sonunda arzularını sever;arzuladıklarını değil. FRiEDRİCH NİETZSCHE |
![]() |
#504 |
|
![]() Yaşanan her olay, size sizi kazandıran bir düğümdür.
Düğümü çözen kendini de çözer. |
![]() |
#505 |
|
![]() Ben ateşin ne olduğunu yanarken öğrendim...
Körler çarşısında ayna satma sağırlar çarşısında gazel atma... göz kendini görmez... Ve benim sözüm: Kimse kendi gölgesinde serinleyemez... |
![]() |
#506 |
|
![]() Aşkın gelişi, aklın gidişidir. ANTONINE BERT
|
![]() |
#507 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Bu adam olayı çözmüş.. ![]() |
![]() |
#508 |
|
![]() Ben dünyayı deliliğimin gölgeleriyle renklendiririm.
|
![]() |
#509 |
|
![]() İnsanlar yaşadıkça ihtiyarladıklarını sanırlar, halbuki yaşamadıkça ihtiyarlarlar.
İSKOÇYA |
![]() |
#510 |
|
![]() İnsanların ne kadar kötü olduğunu görmek beni hiç şaşırtmıyor, fakat bu
yüzden hiç utanmadıklarını görünce hayretler içinde kalıyorum. Goethe |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 10 (0 Site Üyesi ve 10 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Özlü Sözler | zafert | Site Lokali | 3 | 20-06-2009 23:03 |
Atasözleri /Deyimler/Güzel Sözler... | Mustafa USTA | Site Lokali | 11 | 24-09-2007 13:33 |
Özlü sözler (quote) | Hemocrania | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 0 | 21-08-2007 11:29 |
Adalet ve Hukuk ile ilgili Güzel Sözler | | Burak | | Site Lokali | 0 | 01-02-2007 17:24 |
Etkili Başvuru Hakkı | Av.Selim Balku | İnsan Hakları Hukuku Çalışma Grubu | 1 | 03-01-2007 01:21 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |