![]() |
|
![]() |
![]() |
#331 |
|
![]() ne bir dilekce yazdım,
ne doğmadan kurnazdım... kimse bana sormadı gelirmisin dünyaya..?. sanki yaşam bir rüya... dokuzyüz altmış yılı, yirmi dokuz ekimi.. ebemin ellerinde gördüm birden kendimi... nefesi alıp veren küçücük bir canavar... o gün bu gün koşarım.. yaşanası günler var.... akdevrim.08.08.06.istanbul......... |
![]() |
#332 |
|
![]() umutlarım sahteydi...
zamana boyun eğdi... parmağımı uzattım sanki göklere değdi... yıldızları topladım... ay ışığında gece... düşmanımı copladım kavuşup sonsuz güce.... akdevrim.08.08.06.istanbul... |
![]() |
#333 |
|
![]() ışıktı sevdan,
ateş oldu... yok yere yaktım, hayatımı beleş oldu... gün ışısada olur, ışımasada... sevginin adına ne var yasada... yüreğe seslendim, benimle duyan, uyuma uyan... bunda ne var ki .. gün böyle doğar ki.. akdevrim.09.08.06.istanbul... |
![]() |
#334 |
|
![]() kurşun yemiş adamım.
kan kaybettim dün gece... parmak tetiği çekti anlamadım gizlice.... iki damla göz yaşım, suladı yanağımı..... birden bire kaybettim temel dayanağımı... sanmaki siperdeyim, savunmasız yerdeyim.. sorma bana nerdeyim... duydum duyacağımı... akdevrim.09.08.06.istanbul. |
![]() |
#335 |
|
![]() bir avukatım olsa,
boşa gecen ömrümün intikamını alsa... mademki yaşam kısa... akdevrim.09.08.06.istanbul.. |
![]() |
#336 |
|
![]() ateş,alev,kül duman..
gönlüm enkaz yığını.. sevgi bulutlarının yağmur yağdırdığını.. artık daha göremem.... beklerken bir durakta, gelmiş,geçmiş dolmuşlar... ıssız bir mezarlıkta bedenimi bulmuşlar... bedene can veremem.... akdevrim.09.08.06.istanbul...... |
![]() |
#337 |
|
![]() bu bir hayat yoludur,
her zaman ve her yerde bazı gözler suludur... yürekler özlem ile yaşanır sözde hayat, kim ağlaya,kim güle... ihanetsiz,hainsiz, acı ve dertden uzak... güneş doğuyor bensiz... işim ne yazarlıkta, takvimleri yok olmuş kimsesiz mezarlıkta.... ne zaman yaşadım ki, takvimde yerim varmış... bilmediğim bir yürek öldüğüme ağlarmış.... akdevrim.10.08.06.istanbul..... |
![]() |
#338 |
|
![]() bu kaldırımlarda yürüdüm,
ayak sesimin, ve nefesimin bütünleştiği.... akdevrim.10.08.06.istanbul |
![]() |
#339 |
|
![]() zülümün ve ölümün var olduğu dünyada,
bu ihtiras niyedir,bir anlatsan banada... akıl ve mantığımın almadığı konudur... gideceği yer belli,bu gemi hep doludur... iki metre beyaz bez,kara toprak son durak... merhamete dön artık,bu ihtirası bırak... mekan olur herkese karanlık derin kuyu... yok yemesi içmesi,elektriği suyu... uyanda gel kendine, zarar verme bendine... akdevrim.10.08.06.istanbul........................ . |
![]() |
#340 |
|
![]() kilitlenmiş sözçükler,
anahtarı nerdedir..?. donuk ve renksiz hayat... benimle her yerdedir... dondurucu soğukta, yandığını görürsün... bazılarla arana, tek tek duvar örürsün... tren vagonu gibi, günler günü kovalar... kuş uçmaz kervan geçmez... yas tutar hep ovalar.... buna yaşam mı dersin... güneşi olmayan gün... buna akşammı dersin..... akdevrim.11.08.06.istanbul... |
![]() |
#341 |
|
![]() hava ayazdı,güverçin beyazdı
namlunun hedefinde kan kırmızı yazdı... göz,gez, arpacık zülmün yanında düşüncenin kanında yer aldı... belkide o yüzdendir hep... kuvvet eşittir adalet denmesine sebeb... oysa bir meleğin uykusudur bir adalet duygusudur lekenin ve gölgenin, uzanamadığı yer... geçte olsa.. güçte olsa.. tecelli eder.... akdevrim.11.08.06.istanbul.. |
![]() |
#342 |
|
![]() beni bulacağın yer,
yıldızların gölgesi... lekesiz ve gölgesiz doğruların adresi... nefesin yetecek mi...? ocağın tütecek mi...? engel ve dikenli yol... kimse anlamaz seni... kalp başka,ve dil başka... tanı her şeyi yeni.... anlarmısın dünyayı... okda çekili yayı... her çıkar üzerine kurulan dostlukların... bakmışsın ki ansızın, güneşi doğmaz yarın... duyarmısın sesimi..?.. kısılan nefesimi..?. akdevrim.11.08.06.istanbul... |
![]() |
#343 |
|
![]() duygumu,düşüncemi,
gündüzümü,gecemi, ne varsa eğlencemi... benden alıp gittiler.... sade bir kadavrayım... bulacakken katili.. tercih ettin tatili bana diyorlar deli... aklınamı gelmedi, sade bir kadavrayım.... yaşamak hüner ister.. gündüz öğlen suları, gözlerim fener ister.... |
![]() |
#344 |
|
![]() başımın üstünde,
sararmış yaprak... ayağımın altı, çatlamış toprak... hepside sanki bir şeye hasret... adını sen koy.. oy gülüm oy... yıllar gecer oysa.. ben aynı benim... sade bir mum gibi, erir bedenim... gün olur , ölüme gecit verir bedenim... oy gülüm oy......... akdevrim.12.08.06.istanbul.. |
![]() |
#345 |
|
![]() nedendir bilemedim,bedenimiz ve ruhlar
farklı adrese mahküm... farklı nefese mahküm... çözemezsin hayatı... bilinmeyen denklemdir... her sözçük farklı yemdir... hamur gibi yoğrulan, fırınlanıp doğrulan... akdevrim.12.08.06.istanbul... |
![]() |
#346 |
|
![]() sözçüklerde boyanmış,
kırmızı,yeşil,sarı... uykusundan uyanmış, olmuş bal veren arı... çiceklerle beslenmiş, duygularla süslenmiş... şairin kaleminden tüm dünyaya seslenmiş... kırmayın kırılmayın... sevgi denen gerçek var.. boşuna darılmayın... akdevrim.12.08.06.istanbul.. |
![]() |
#347 |
|
![]() sanki görünmez oksun
hala meydanda yoksun... birisi vurdu beni.. felaket yordu beni.. nefes alıp verirken, can verip alıyorum... vurgun yedim bir kere derine dalıyorum... dönermiyim bir daha.. çıkarmıyım sabaha.. garantisi yok bunun galiba yolu sonun.. .... akdevrim.12.08.06.istanbul.. |
![]() |
#348 |
|
![]() gönlümdeki çicekler,
birer,birer solmuşlar... burda bekleyen herkes saçlarını yolmuşlar... |
![]() |
#349 |
|
![]() ışık yiyerek yaşayanlar,
kandan, kinden... oluşmuş yüreği taşıyanlar.... gösteremezsiniz hiç.... Tanrının gölgesinin, doğruluk ilkesinin uzanmadığı bir yer.... yok olmaya, yanmaya geçiçi aldanmaya... mahkumsunuz bilseniz... akdevrim.13.o8.06.istanbul.. |
![]() |
#350 |
|
![]() hangi yürek dayandı,ölüme direnerek...
aşk adressiz kurşundur,fazla söze ne gerek.... son durak kara toprak,sararacak her yaprak... acıyla dağlanırsın,her gece ağlayarak... neden ,niçin sorma hiç,acıyı kadehle iç... anlamazlar halinden,yaşıyorsan an senin... leyla ile mecnuna,uzanan kervan senin... para pul bir değermi,insan boyun eğermi...? en güzel duyguları özenle korursun hep... rüzgarlar tatlı eser,yerinde durursun hep... denize aktı sevda.bir beni yaktı sevda.... olmazları olduran,garip çıraktı sevda... ğ................................................. ............ akarsa aksın yaşım,sevdadır arkadaşım.... ne için yaşıyorsam,devamlı diktir başım... akdevrim.13.08.06.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#351 |
|
![]() hangi yürek susacak,
avlarken yıldızları... sahipsizmi sevdamız... ancak kıştır yazları.... ne yapayım kozları.... akacak kan damarda... lakin yorgun düşmüşüm, pes etmişim kumarda.... ellerim şimdi boşda, rüya sanki yaşamak... dünyada olmak hoşda... olmazları taşımak... ğ.................................., anladığım şey değil.... ne bilirsen öyle bil.... akdevrim.13.08.06.istanbul.Atatürk hava limanı..... |
![]() |
#352 |
|
![]() duyarsız,duyargalar,
öldürdü umudumu... ve kap kara kargalar duyurdu yokluğumu... çekip gittin tatile, imkan verdin katile... sonumu bile bile...... karanlıklara ittin.... eriyorum bu yolda.. sanki can diye diye... kalan kaldı sonunda, ölü beden hediye... akdevrim.14.08.06.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#353 |
|
![]() acımasız hayınım,
serseri bir mayınım... sözçükler ülkesine.. çıkacaktır tayınım... marifet değildir ki, sözçüklerle sürtüşmek, olmayan duygularla bu dünyada örtüşmek... sözçükler dünyasının anahtarı kalemmiş... yazarını yazdıran.. yüreğinde elemmiş... serseri bir mayınım, işim yok bu dünyada... akdevrim.14.08.06.istanbul.Atatürk hava limanı........ |
![]() |
#354 |
|
![]() duygu dilimi bilir...
her yere benle gelir, halimden anlayanlar, can dostum kaldırımlar... yapmacık davranışlar... dostluğu ucuzlattı... sokak lambalarının yüreğini sızlattı... mekanik bir anlayış, hazır davranış formu.... yüreği duymak zormu...? bu böyle gide gide.. korkarım kalmaz mide... akdevrim.14.08.06.istanbul... |
![]() |
#355 |
|
![]() şimdi nerelerdedir?..
canlı duygularımın, gece uykularımın.. eli kanlı katili... zinçirinden boşanmış... günler,haftalar,aylar... acı burda yaşanmış... susmuş bayanlar,baylar... son ölüme dayanmış.. gönlümde ki bir dünya donuk renge boyanmış.... anlatsam anlatamam... diyemem her şey tamam.... akdevrim.14.08.06.istanbul.......... |
![]() |
#356 |
|
![]() seni sözçüklerin içinde arıyorum...
gecenin karanlığında, gündüzün aydınlığında... bulamıyorum... zor yaşamak... bir sevdayı taşımak... ruhunla örtüştürerek.. acıyı bilerek, yudumlamak... dikenli yolu, adımlamak.... nedir bilirmisin..?.. ateşle yandım.. çok zor uyandım... gel desem.. gelirmisin..?.. akdevrim.14.08.06.istanbul... |
![]() |
#357 |
|
![]() umudum ve sensin bir tek sermayem...
sende çekip gittin sana ne diyem... acı göz yaşıdır doğalı payem.... bahcemde baykuşlar öttükden sonra.... dört duvar içinde neler çekerim.... acı eleyip te çiğer sökerim görünmeyen göz yaşımı dökerim.. beni zalım kader güttükden sonra... yorgun düşmüş elim kalem tutarsa... dost bildiklerin bir bir atarsa... ve birde sevgilin seni satarsa.... bu ateş sinende tüttükden sonra.... AKDEVRİM.15.08.06.İSTANBUL... |
![]() |
#358 |
|
![]() bir elinde bıcak rüyama girdin...
büyük bir acı ve göz yaşı verdin.. oysa bir zamanlar umudum derdin... insanlar değişir,günler değişir... zaten garibandı kırıldı umut... kimler unutmamış sende git unut... kanladın sevdamı ne tutarsan tut... zamanlar değişir dünler değişir... akdevrim.15.08.06.istanbul... |
![]() |
#359 |
|
![]() sevgi çicekleri yas tutdu şimdi...
beklemekten umut pas tutdu şimdi... bir dost vardı birden unutdu şimdi... peşinden koşarken bir ömür bitti... dostluğuma güven kaç kere dedim... tabancayı çektin,kurşunu yedim.... acıyla kıvrandım,ve sendeledim... ölümüm elinden onu bilesin... mezarıma çicek istemem senden... yaşarken uzak durmadın kinden.... aniden ölmemi istedin benden... istemem ardımdan hemen gelesin.... akdevrim.15.08.06.istanbul.. |
![]() |
#360 |
|
![]() cennet gülü dedim el verdim sana...
hiç bahtım gülmedi sevdadan yana... gariban halimi duyan duyana... birden yerden yere savrulmuşum ben... inişli,çıkışlı hayat yoludur... ve yüreğim acı ile doludur.... kendimi bileli gözüm suludur.. sanki cehennemde kavrulmuşum ben.... nerden esti sana tatile gitmek, bu gönül dünyamı birden terketmek... sevgisiz ortamda nefes tüketmek... sözçüklerle dansda yorulmuşum ben.... ne yaparsan yap günler gececek... acıyı tatlıyı insan icecek.. son olmayan son,yoktur gelecek... hain bir kurşunla vurulmuşum ben.... akdevrim.15.08.2006.istanbul... |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 31 (0 Site Üyesi ve 31 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Hukuklu Cinaslı Şiirler | Av.H.Sancar KARACA | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 41 | 31-12-2009 16:57 |
Yitik Aşk'a Şiirler | Arda İnal | Kitap | 6 | 10-05-2009 12:19 |
Cinaslı Şiirler | ozanyazar | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6 | 08-07-2008 17:00 |
Kadınlarla İlgili Şiirler ! | SPARTACUS | Site Lokali | 3 | 24-08-2007 13:35 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |