![]() |
|
![]() |
![]() |
#451 |
|
![]() AB-I HAYATIMSIN ATA'M
![]() Ab -ı Hayatımsın Ata'm 10 Kasımla başlayacak benim her yılım Ağlayacağım,ağlayacağım güler gibi, 10 Kasım dökülürken ağzımdan Titreyecek dudaklarım tiril tiril Sanki MUSTAFA KEMAL der gibi. Okşasın diye saçlarımı Terkedeceğim rüzgârlara, Hür eser bu toprakta yeller MUSTAFA KEMAL eser gibi. Yaşlı kirpiklerim arasından gözlerim Dalar ölüm karanlığına Seçer birini ölümsüzler içinden MUSTAFA KEMAL'i seçer gibi. Sessizliğe açılmış kulaklarım Süzer sessizlikten tek ses Bitmeyen bir âhenkle duyarım MUSTAFA KEMAL'i duyar gibi. Koklarım,koklarım hür havayı Bir canlılık dolar ciğerlerime MUSTAFA KEMAL dolar gibi. MUSTAFA KEMAL emrediyor başımda Emrediyor büyük kumandan Ben dimdik duracağım yanı başında Ölmeyen nefer gibi. Yılda bir gündür 10 Kasım Üzüntü orduları için sefer gibi, Eyvah! gitti elden başbuğ Düştü başlarımız önümüze Düştü fethedilmiş kaleler gibi. 10 Kasımla başlayacak benim her yılım Ağlayacağım,ağlayacağım güler gibi, Noel Baba,benim bu yılbaşlarımda Beni sevindirmek istersen İstemem ben oyuncak filan Onları çocuklara at bacalarından Bana tek MUSTAFA KEMAL'imi ver Ben MUSTAFA KEMAL'imi isterim Yaşamağı ister gibi. Ab -ı hayatımsın Ata'm İçerim fikirlerini tekrar tekrar içerim Ben sana kanamam,ben sana doyamam... Alper Kürük |
![]() |
#452 |
|
![]() ![]() On Kasımlar Yas Günü Değil Artık... On Kasımda bir yaprak düştü orman sallandı Dokuz yüz otuz sekiz...tüm dünya tasalandı. O yaprakla genç ağaç artık kurur sandılar Ağaçlar kökten kurur,gafiller aldandılar. Fırsat sanıp kurt,böcek; içten,dıştan dadandı Örümceklenmiş kafa, asıl o aldanandı... Bir kökü Trakya'da,Anadolu'da biri Sonsuz saçaklarıyla o ağaç hep dipdiri! Devrimler kabuklaştı,korur o genç gövdeyi, LAİKLİK'se yaratır ferahlatan gölgeyi. LAİKLİK gölgesine sığınıp yaşayanlar Başının yandığını gölge giderse anlar... O ağaç her yıl yeşil binlerce yaprak açar Her yaprağında ümit,her yaprakta ATA var. O yaprak sensin,benim; o ağaç tüm TÜRKİYE 'm, O ağaç şahlanmış at ona vurulamaz gem... ATA 'sız yıllar geçti hasretine alıştık On Kasımlar gelse de ağlamayız biz artık. İşte bir tane daha geldi yine On Kasım, ATA 'ya dil uzatan bizler için tek hasım. O 'na kem söz söyletmem ki atar kafa tasım ATA 'ya değil benim ATA 'sızadır yasım... Alper Kürük |
![]() |
#453 |
|
![]() ![]() Büyük Mâtem On Kasım saat dokuzu beş geçe Tam bir gece Vatanın can çekişen kâlbi durdu. Göğe ulaştı bir ruh Melekler birbirine yeni geleni sordu. Gözlerde yaş kesilmiş Şimdi akıyor kan, Yükseliyor ilâhî hıçkırıklar Mâtem içinde Vatan. Birbirine bağlanan göz yaşları Dökülüyor Dolmabahçe'de denize Bir hüzün çökmüş her benize Eğilmiş herkesin o hür başları. Bir acı dolaşır kâlpleri teker teker Genç,ihtiyar,kadın,erkek,asker... Hûşû ile anarken Ata'sını Öte yandan unutamaz yasını. Ne desek böyleymiş kader... Cismin ayrılsa da bizden İsmin silinmez kâlplerimizden... Her On Kasım günü gelir Milletin kâlbine kriz, Eserinle çizdiğin iz Ona her an şifa verir. Sana her Türk kâlbi mezar Tarihteki şöyle dursun Allah'ın yanında da yerin var.... Türk kanında cevhersin, Cihanda bir mihversin, Türkler bir yana Dünya önüne gelsin... Ne desem yeri sana ATATAÜRK'üm benim, Bir defa dünya gözüyle Seni görmekti emelim. Dalgalanırken önümde Bayrak Seni görüyorum işte Seni görüyorum,bak... Senin için kan ağlıyor bütün bir âlem Örtmüş sessizliği koca bir mâtem... Alper Kürük |
![]() |
#454 |
|
![]() YİNE 10 KASIM
![]() ![]() Yine 10 Kasım Sana ne yazsam ki ben Toprağın kadar yazılanın var... Şu küçücük kuş, Şu dağ,şu taş, Şu Türk,şu beşer, Kemâl'im,Ata'm,Mustafa'm diye ağlar. 10 Kasım ah 10 Kasım... İnan Ata'm bu ağaç Yazın yeşil yapraklıydı. 10 Kasımı duydu da bir kez Yapraklarını döktü senin için. Sakarya böyle bulanık akmazdı O şerefli 22 gününden Bugüne gelinceyedek. İnan Ata'm duydu bir kere Bir kere daha duydu 10 Kasımı Eğilmez başlılar düşük başla ağlarken. Uykusuzluk değil gözümüzü yaşartan Tek göz olmuş Millet,tek göz olmuş ağlıyor Vatan. Hıçkırıklar sarmış koca dünyayı Bir Koca Türk ki âlemi içten içten ağlatan Sensin,sensin,sensin yine Ata'm. Ah yine o 10 Kasım Biz bir kere daha öldük Sen bir kere daha dirildin tüm heybetinle, Ruh ruh parçalandın Ve girdin benliğimize bu ölüm günümüzde İki ruhlu oluverdik hepimiz Ruhumuzun biri:TÜRK Biri:KEMAL ATATÜRK. Ata'm ya rüyalarımda gördüm seni Ya Koca Tepedeki resminde seyrettim seni. Koca Tepedeki o resminde Anlıyorum,seni göremiyeceklerin kaderini düşündüğünü... Onlar da seni düşünürler Ata'm Yalnız 10 Kasımda değil Her akıla gelişte.... Seni koynunda ısıtan toprak Allah'ına ne şükürler ederdir toprak olduğuna Ve üstünde yürüyen Türk'ün Allah'a şükrederiz yüzü ak Ölümsüzlerin uykusu gibi... 10 Kasım ah 10 Kasım Neden dolandın dilime Tutuştu dilim,ağzım. Hıçkırıksız çıksa avazım Bağır bağır bağırırım, Kemâl'im,Mustafa'm,Ata'm... Sen yat uykularımın tümü senin Yalnız,toprağından toprağıma Bir zerrecik maya katam... Alper Kürük |
![]() |
#455 |
|
![]() ![]() Atatürk O... ATATÜRK o, bir MİLLETE can veren... ATATÜRK o, bölünmez VATAN veren... ATATÜRK o, hanedan istemeyen... ATATÜRK o, MİLLET egemen diyen... ATATÜRK o, rütbelerini söken... ATATÜRK o, baş koyup da ter döken... ATATÜRK o, istikamet gösteren... ATATÜRK o, çağdaşlaşmış bir EREN... ATATÜRK o, andıkça güzelleşen... ATATÜRK o, beyinlere yerleşen... ATATÜRK o, lâyıkı laik eden... ATATÜRK o, TÜRKLÜĞÜ faik eden... ATATÜRK o, salt bedeniyle ölen... ATATÜRK o, gönüllere gömülen... ATATÜRK o, fânice göçüp giden... ATATÜRK o, her gün doğan yeniden... ATATÜRK o, en son sözü söyleyen... ATATÜRK o, ' NE MUTLU TÜRKÜM...' diyen... ATATÜRK o, ilkesiyle izlenen... Alper Kürük |
![]() |
#456 |
|
![]() ![]() Suçluyuz Ama Ona Borçluyuz... ATATÜRK' Ü öğretemediğin için suçlusun... ATATÜRK' Ü öğrenemediğim için suçluyum... Öyle bir açlık ki bu doyumsuzum, Ezelden ebede iftarsız oruçluyum... ALLAH' IN lütfuydu TÜRK ULUSU' NA Lâf olsun diye hâlkedip göndermedi... Nice halk önder ararken kurtuluşuna Takdir O ' NUN...böylesi bir ATATÜRK vermedi... Suçluyuz...suçluyuz...hepimiz suçluyuz... Haklıyız hazmedemediğimiz bir öndere borçluyuz: Özgür yaşadığın, yaşadığım şu günleri... Ve de lâyıkımız laik gelecekleri... Alper Kürük |
![]() |
#457 |
|
![]() Okulda Nostalji...
Sesimi aradım sınıf duvarlarında Kat kat badanalar kapatmış, Silinen kara tahtalarda Geçen zaman silmiş,atmış... Ayak izlerimi aradım Koridorlarda,merdivenlerde... Yüzlerce,binlerce ayak altında kalmıış Çiğnenmiş,çiğnenmiş Çiğnendikçe korkudan sinmiş... Teneffüslerde,ah o tenefüslerde Nerde şen-şakrak bağırışlarım? Nârâlar korosunda şimdi cılız bir ses Ne yapsam duyulmaz haykırışlarım... Fakülte anfileriyle arama Giren zaman elli yılı aşkın mesafe... Çocukluk ve gençlik yıllarımı anılarımla Yaşarım ha bire yaşarım, Yaşımı anılarımda Anılarımı yaşlılığımda saklarım... Alper Kürük |
![]() |
#458 |
|
![]() ![]() Öğretmenler Günü Ve Öğretmenlerim İçin Bu günlere gelmişsek,bir değersek sen ve ben Bunun mimarı kimdir? Tabii ki ÖĞRETMEN. HAZRETİ MUHAMMED 'dir güzel ahlâk öğreten İlim ÇİN 'de olsa bul diye ilme yönelten. Bir harf öğretene kırk yıl der köle olurum HAZRETİ ALİ gibi ben hep yazar,okurum. İslâm Dini âlimi şehitlerle bir tutan Canlar yaşasın diye şehitlerdir veren can. TÜRKLÜĞÜ uyandırıp canlandıran yeniden Ulu Önder ATATÜRK her TÜRK 'e BAŞÖĞRETMEN. 24 KASIM sizin gününüz öğretmenim Kutsal ellerinizden SAYGILARLA ÖPERİM... Alper Kürük |
![]() |
#459 |
|
![]() ![]() Kaderimsin... İçtiğin fincanlara fal fal olur çökerdim Kahve telvelerinde ben seni seyrederdim... Nasibini arardın ben nasibim bu derdim Şimdi şükrettiğime önce dua ederdim... Etimsin,kemiğimsin beni saran derimsin, Ellerim,ayaklarım,vücudum ve serimsin... Çoğu zaman neşemsin,bazan da kederimsin TANRI'mın lûtfettiği değişmez kaderimsin... Alper Kürük |
![]() |
#460 |
|
![]() YAZIK AK GÜVERCİNE...
![]() Yazık Ak Güvercine... Ayakların altından çekilir sanki zemin, Başlar üstünden bulut bulut akıyor zaman... Farkına varılsa da yaşanacak depremin, Rus ruleti misali ahmaklıktır oynanan... Nerde zeytin dalını taşıyan ak güvercin? Yazık! onu öldürdük...leşidir böyle kokan... Yerlerini ne zaman değişti insanla cin? Belli değil ki artık aldatan ve aldanan... Alper Kürük |
![]() |
#461 |
|
![]() ![]() İsmin Hâllerinde Kadın... İsmin (yalın) hâlinde: Sâdelik ve temizlik demektir çünkü k a d ı n... Sevecenlik en güzel giysi olur kadına... İçin neyse dışın o...hiçbir şey saklamadın O yüzden eriyorsun gönlünün muradına... İsmin (e) & (a) hâlinde: Düşer isen helâl süt emmişi bir k a d ı n (a) Hayatın ömrün boyu korkma artık kurtulur... Erişirsin yaşamın arzulanan tadına Koruyan anan olur...hep seven canan olur... İsmin (i) & (ı) hâlinde: Tanrı yaratır iken özenmiş de k a d ı n (ı) Parmaklarına hüner, tenine cilve katmış... Adların en güzeli ile onun adını Koyup da (ANA) diye öyle güzel yaratmış... İsmin (d e) & (d a) hâlinde: Ne verirsen bulursun karşındaki k a d ı n (d a) Sevgi verirsen sevgi... nefret verirsen nefret... Seversen sevgi ile uçarsın kanadında... Aldatırsan çukura bir gün düşersin elbet... İsmin (d e n) & (d a n) hâlinde: Sen de meydana geldin bir erkekle kadından... Belki şimdi bir erkek, belki de bir kadınsın... Dâima iyilikler dile Yaratanından Sen gitsen adın yine iyilikle anılsın... Alper Kürük |
![]() |
#462 |
|
![]() ![]() Yaşlı Ağaç... Yaşlanmış ağaçların altında oturmazlar Gölgelik yaprağı yok,olanlarsa sararmış... Kuşlar bile kuruyan dalda yuva kurmazlar, Karıncaya yurt olmak ki kaderinde varmış... Genç ağaçken dalları dolar dolar taşardı, Rüzgârlar yapraklarla oynaşırdı her zaman... Çiçeklerine arı,dalına kuş konardı Yalnız hüzünlenirdi güneşin battığı an... Bir fidan gördüğünde sevinir,hayıflanır Kendi fidan olduğu günlerini anımsar... Dalları ona bir şey söylemeye sallanır Kırılan kuru daldan ders verecek ses çıkar: Bir Atasözü der ki:' Ağaç yaşken eğilir...' Ağaç der: 'Yaşlı ağaç alıngandır kırılır...' Alper Kürük |
![]() |
#463 |
|
![]() ![]() Yaşlanmak... Yaşlanmak yaşamaktır yılları öldürerek... Sevdiğin,tanıdığın kopar gider nice can... Uzun ömür verirse buna katlanmak gerek... Yaşlıdır birçok ölmüş arkasında bırakan... Şimdi yetmiş bir oldum yetmiş yılı gömerek... Acılarla tatlılar karıştı sarmaş-dolaş... Yaşadım kötü günler,iyi günler görerek... Hüzünle sevinçlerim el tutuşmuş arkadaş... Alper Kürük |
![]() |
#464 |
|
![]() ![]() 10- Bayramlar Hazreti İsmail'i adamıştı İbrahim, Yüce Allah hem Kerîm,hem Rahmandır,hem Rahîm... İsmail'in yerine gönderdi tarafından Kesilmek için bir koç,edilmek için kurban. Hoşnut etmişti O'nu,olmak sözünün eri Söz verip de yapanın başkadır O'nda yeri. Ne kesilenin eti ne de akıtılan kan Erişmez Yaratan'a,yalnızca erişir can. O can ki ücretini bekler sadece HAK'tan Yapılacak ameli böyle emreder imân. Canlar yok edilerek var edilir mi ki can? Canlar beslemek için akıtılmaktadır kan. Bu ibadette bile açıkça infak vardır Allah'tan yardım bulmak,yardım etmek kadardır. Gel! HAK'kın verdiğinden hasis olma ver halka Çoğalsın iyilikler,büyüsün halka halka. Bir iyilik giderir gönülden binlerce gam Ramazan...Kurban...Her gün sen de edesin bayram... Alper Kürük |
![]() |
#465 |
|
![]() ![]() Kır Çiçekleri... Kadınlar renk renk açan sanki kır çiçekleri... Kırlaşan saçlarında ak,kara ikizlenir... Kâh kınalı,ojeli,kâh nasırlı elleri, Göğüslerinde şevkat,analık filizlenir... Kara tel kaderiyse ak teller umududur... Seven o,sevilen o...yaşam onda saklıdır... Erinin mâbudesi,erkeği mâbududur, Düzüne giden aşklar hep iki ayklıdır... Alper Kürük |
![]() |
#466 |
|
![]() VUSLAT ![]() ( Hz.MEVLANA'nın vuslata erdiği Şeb-i Arûs'düğün gecesi'yıldönümü anısına ithaftır.) Gerçeklerle geldim burun buruna Dünyada çâre yok bazı soruna Öylesini bırak sen oluruna... Nice can ömür yolunda süründü. Yola başlarken yol bitmez sandımdı Yürürken bazan da usandımdı, Ben de yaldızlı hayata kandımdı Yağı,pili bitti fenerim söndü. Tünele girmeden çıramı yaktım Sevenlerine dünyayı bıraktım, Önce yolladıklarımdan ıraktım Tünel bitti ve artık nûr göründü... Alper Kürük |
![]() |
#467 |
|
![]() ![]() Özür... Geçmişini bilmemek affedilmez tek özür... Bilseydin ki özrünü önce kendinden dile! Şanslısın,yaşıyorsun topraklarında özgür, Işığın yok kendini aydın sanma nafile... Özür diliyorum bu VATANA kan verenden... Aklından hiç mi geçmez gaziler,yiğitlerin? Özür diliyorum bu VATANA can verenden... Kemiklerini bâri sızlatma şehitlerin... Alper Kürük |
![]() |
#468 |
|
![]() ATATÜRK (2)
![]() Atatürk - 2 - Huzur bulmak gerekir her yerinde Vatanın Bir başka huzurudur Ata'mız Ankara'nın. N e kadar gurur duysak hakkıdır o yatanın Türk'lüğe ve dünyaya lûtfudur Yaratan'ın... Alper Kürük |
![]() |
#469 |
|
![]() YILDIZLAR VE YALDIZLAR...
![]() Yıldızlar Ve Yaldızlar... Aydın o ki çevreyi nuruyla aydınlatan, Ne kendisi aldanan,ne başkayı aldatan, Gerçekle haşır-neşir,gerçekle yatıp kalkan... Sana aydın diyemem olmasan da yaşarım... Karanlık gecelerde aydın parlayan yıldız Onlardır gözlerimiz,görürüz ve bakarız... İçin kapkara,dışın bir kat sürülmüş yaldız Sana aydın diyenin ben aklına şaşarım... Alper Kürük |
![]() |
#470 |
|
![]() ATATÜRK ANKARA'DA
![]() Atatürk Ankara'da Aralık yirmi yedi...yüce konuk geliyor ANKARA şenleniyor ve de şerefleniyor. Şehrin kapılarında karşılıyor SEYMENLER Yediden yetmişe halk...kalmamış gelmeyenler... Başına taç eylemiş yüce konuğum diye BAŞKENTLİK ANKARA'ya o yüceden hediye. ANKARA TÜRKİYE'nin kâlbidir hep atacak O kâlpte EMANETİ ebediyyen yatacak... Dünyada fâniliğin tüm sınırını aştın ATA'M anlayanların beyninde BAYRAKLAŞTIN... Alper Kürük |
![]() |
#471 |
|
![]() ![]() Yeni Yıl Yine bak Söylüyor yine bir yılın bittiğini Takvimdeki son yaprak... Yeni bir yıl Yine onunla başlayacak Takvimdeki ilk gün 1 OCAK... Nice takvimler tükettik Geçmiş günlerin yapraklarından Kimi kez şeytan uçurtması, Kâh kayıklar... Kâh uçaklar yaparak... Yaşadık nice günleri Gülerek...ağlayarak... Yaşadık, hâlâ yaşarız bir ömrü Değil utanarak, Hep, hep umutlanarak... Alper Kürük |
![]() |
#472 |
|
![]() ![]() Bir Yeni Yıl İçin İşim yok nasıl olsa Bir mektup yazayım dedim. Tarih atmayı severim. Bilemezsin,tarih avutur beni... Hani birgün ağaç gövdesine Kalbinle kalbimi bir okla İliştirdiğim zaman bile Altına tarih atmayı unutmadım. İşte onları hatırladım... Hatırladım da bir tarih daha Ekleyivereyim dedim hâtıralara. .../.../2008 yazdım Birden geldi başıma aklım Sekizi sildim dokuz yazdım. Kimbilir bu karalama bilmem Daha ne kadar olacak? Anılarla dolu bir koca yıl Karalanan bir rakammış anladım... Alper Kürük |
![]() |
#473 |
|
![]() ![]() Merdiven Ve Travers Ha merdiven çıkarsın basamak ve basamak Ha travers aşarsın adım adımlayarak... Ömür bu ne yapsan da sonlanacak yaşamak, En güzel,en kötü şey gün saymak,gün beklemek... Sabır varsa güzeldir sonu beklenenlerin, Acının en acısı gidip dönmeyenlerin... Kader mi sorumlusu başına gelenlerin? Emekleyip başlayan yol sonu emeklemek... Alper Kürük
Tarih: , 30/12/2008 |
![]() |
#474 |
|
![]() HUKUKÇU
![]() Hukukçu DATÇA'dan ARDAHAN'a...ta EDİRNE'den VAN'a... Andiçtik sağlamaya hakkı SATH-I VATAN 'a. HUKUK DEVLETİ diye diye yaşamaktayız, Hak uğrunda uyanık,yanılmaz,ayaktayız... Saydamlık beynimizde,gönlümüzle aktayız, Haklının yakınında,haksızdan uzaktayız. Tarafsızız tek taraf tutarız haktan yana, Hakkı çok öğrettik biz haktan anlamayana... Encamımız hayrola! bir âhir zamandayız HUKUK lâzimesine en çok gerek andayız... HUKUKUN mazlumlara demesini ararım: 'Hak aramaktan dönme! korkma! arkanda varım...' Alper Kürük
Tarih: , 8/1/2009 |
![]() |
#475 |
|
![]() ![]() Aşkın Resmini Çizmek Ya Da Fotoğrafını Çekmek Aşkı değil kendini tarif eder Aşık olan,aşkı yaşayan, Çıkmamıştır bunca zaman Bir gün çıkar belki Aşkı hakkıyla anlatan... Uygun bir kalem bulabilsem, Bir kamera icat edebilsem O kadar çok istiyorum ki Salt aşkın resmini çizmek Ve de fotoğrafını çekmek... Boşuna gitmeyecek Aşkı arayanda bunca emek... İstiyorum ki herkes Aşkı görsün,tanısın Aşkı arasın bilerek Yanacaksa da aşkı bile bile yansın, Bile bile ağlasın isterse... Mağdur ve mahzun olmasın kimse İşine gelirse Aşkla tanışsın... Alper Kürük |
![]() |
#476 |
|
![]() ![]() ![]() Bırakılan Gönül Kadından bir öpücük Sigaradan bir yudum Dudağımdan içime Sızan bir zehir duydum. Bir tatlı sarhoşluk Sardı boyumca beni, Bir kadın yokluğuymuş Hayatımdakı boşluk. Zevk zevki doğurdu Aşk da üstüne biber, Dudakları bir kordu Sigara ateşine benzer. Bir an geldi ki o da Sigara gibi benden Kül kül uzaklaştı İzmaritçesine attım ağzımdan Ben onu terkettim O beni bıraktı. Dudağımın izi Benden ona yadigâr Kendi artık yok ama İçim dolusu zehri var... Alper Kürük |
![]() |
#477 |
|
![]() ![]() Anılar Sofrası Eski hâtıralarım Ne olur gelin birlikte Bir anı sofrası kurup Etrafında çepeçevre Oturalım,konuşalım. Siz,evet çocukluk anılarım Siz gelin önce yanıma İlk lokmayı siz alın bu sofrada Çünkü en eskiler En yaşlılar sizlersiniz. Sizlerleyim şimdilik Artık başlayalım: İşte değnek atlar, İşte kendileriyle birlikte Büyük Adam olduğumuz arkadaşlar... Ve okumaya başladığım okul Dört duvarı arasında beş senem, İçlerinde aşk olmayan Küçük kızlar... Siz susun artık Kafamda belirli,belirsiz Çocukluk hâtıralarım susun. Gençlik anılarım, Tatlı anılarım siz konuşun: Büyüdüğüm,büyüdüğümüz yıllar... Boyum öylesine uzamıştı ki Anamın,babamın ki kadar. Kız arkadaşlarım Boyları boyuma denk, İlk terleyen bıyıklarım Ve onların körpe memeleri... Sarmaş-dolaş oynardık eskiden İçimiz boştu, Şimdi kaçıyorlar benden Birşey mi var bende acaba? Çocukken olduğu gibi Oyunlarını da bozmuyorum ki? Neden kaçıyorlar neden? İlk randevum... Saat delisi sanmışlardı beni Gözlerimi ayıramadığım saatler, Saat bir yerde saya dursun O gün ben de içimden Saniyeleri sayıyordum. Bâliğ olduğum seneler... Küçüklüğümde korktuğum şeytanı Ara vermeksizin rüyalarımda Gördüğüm geceler... Şeytan,korktuğum kadar Hiç de korkulacak değilmiş Değil mi ki alt tarafı kadın... Uyuyamadığım zaman gözümde Kadını çıplaklaştırdığım anlar... Yarın için aldığım randevu Ve onun düşüncesiyle kavrulan kafam Kuru tahtada yatarcasına Bir o yana,bir bu yana kıvranışlarım Oysaki yattığım pamuk yatak. Mehtaplı gecelerin birinde Tadına hiç doyamadığım İlk öptüğüm dudak... Yıllarca değişen sevgililer... Nişan gecem,nikâhım Düğünüm ve telli duvaklı Kollarımın arasındaki karım... Balayına çıktığımız günler... Ona elini sıcak sudan soğuk suya Sokturmayan sevgim... Hayatın tadına doyulmaz İlk meyvası ilk çocuğum, Oğlan mı? kız mı? diye Heyecana düştüğüm dakikalar Ve eşe-dosta verdiğim ilk müjde Oldu güzeller güzeli bir kızım... Siz de aldınız sayılır az çok Nasibinizi bu sofradan Gençlik anılarım. En taze,en yakın anılarımı Saklı tutmak istiyorum herkesten Dumanı üstünde onların daha Onları anmam küllenmeden... Artık ağardı saçlarım Ey sofra arkadaşlarım Sizler ve ben Zamanla birlikte aktık. Zaman,biliyorum birgün Bizi bir yerde ekecek... . Saçlardaki aklık Çeşit çeşit adlandırılır bir bilseniz Kâh diyorlar ihtiyarlık Kimi diyor bunaklık. Gelin birlikte bir ad seçelim Saçlarımdaki aklıklara, Sizleri hâtırlayabildiğime göre Bunak olmasam gerek Benimkine ihtiyarlık diyelim... Alper Kürük |
![]() |
#478 |
|
![]() ![]() ![]() MEZUN OLDUK ELLİ YIL ÖNCE... ( İSTANBUL HUKUK FAKÜLTESİ 1959 YILI MEZUNLARINA İTHAFIMDIR...) TAM ELLİ YIL öncesi tahsil ettik HUKUK' u Sağlayana şükrolsun bize bu tahakkuku... Kimimiz SAVCI oldu, kimilerimiz HAKİM... Onların içlerinde işte biri de benim. Kimi AKADEMİSYEN...Okulda HOCA oldu AVUKAT levhasıyla birçok binalar doldu... İki FAKÜLTE vardı: ANKARA ve İSTANBUL Bunca yıl geçti şimdi HUKUK FAKÜLTESİ bol... Yurdumuzda yetişmiş bunca HUKUKÇUMUZ var Buna rağmen ülkede HAK - HUKUK nosyonu dar... HUKUKA BAĞLILIĞI zor alıyor kafalar... HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ için bunca çabalar... Salt âdilim demekle asla ADALET olmaz! Hak da sağlık gibidir kaybolursa bulunmaz... MAHKEME -İ KÜBRA 'ya kadar mahkemeler var Yaşayan insan hakkı ancak onlarda arar. 'DİN GÜNÜ ' SAHİBİNİN O MİZANI KURULUR Dünyada kurtulanlar sanma ondan kurtulur... Özlemlerimle sizi ben andım, beni anın... ÖMRÜN SONBAHARINI ESENLİKLE YAŞAYIN... Alper Kürük |
![]() |
#479 |
|
![]() ![]() Aşk Yolunda Romantizm Uzanıp ellerimle topladım yıldızları Parke taşı yerine döşedim aşk yoluna... Gönüllü bekçi diktim erkeklerle kızları Göz kamaştıran yolun hem sağına, soluna. Yıldızlar ışığını senden alıyor artık O ışıklar bu yolda yanar - döner parlıyor, Aşk uğruna Ay 'ı da böyle yalnız bıraktık İnsanlar belki Ay ' dan beddualar alıyor... Alper Kürük |
![]() |
#480 |
|
![]() ![]() Özlem Bir sokuluşun vardı Anayı arar gibi, Bir dokunuşun vardı Sevgili sarar gibi, Şevkate ve sevgiye Muhtaçtın anlaşılan, Bir de öpüşün vardı Yarayı sarar gibi... Bir kıvrılışın vardı İbadet yapar gibi, Bir kırılışın vardı Kabahat yapar gibi, Boyun sıra günaha Girmiştin anlaşılan Bir diz çöküşün vardı Tanrı'ya tapar gibi... Alper kürük |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Dün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |