![]() |
|
![]() |
![]() |
#361 |
|
![]() Hep Aşk Desin Dillerimiz Dünyamız üstündeydi ayaklarımız Yıldızlar ışığını yaktı gözlerimizden, Bir tatlı öpüş titretirken bizi Uçurduk o akşamlar kuş misâli Renk renk şen umutları elimizden. Kımıldar hâlâ ruhumuz akan yıldızlarla Başımız dumanlı Yine gecenin sarhoşluğu var Bir hayalet korkusu veren gölgemizde Boşalıyor içimiz umut umut Gözlerimizden geçip ta yıldızlara kadar. Gömelim her gecenin hüznünü rüyalara Vuralım dert çektikçe başları kayalara. Bir sabah çok erkenden uyanınca ürpererek Sevelim hayatı yeni baştan Severek,sevilerek. Yakmasın,incitmesin daillerimizi Sözlük dolu kelimelerin gayrısı,aşktan... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#362 |
|
![]() Hep Yâr İçin Şarkılarda,şiirlerde Niçin hep bu hüzün niçin? Fikirler de,zikirler de Hep yâr,için,hep yâr için. Sazlar çalar aynı telden Böyle akort ta ezelden, Başka birşey gelmez elden Hem kâr için,hem yâr için. Dünya tersine dönmez mi? Ateş,yanmadan sönmez mi? Bir bakışta görünmez mi? Benim içim,senin için... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
![]() |
#363 |
|
![]() Hepsi Benim Akıldan Aklım çıkıp gitti gözümden Takıldı peşine, Aklımdan ne istersin Beni al onu koyver. Hem o,gittiği yeri bilmez Bakarsın bir sendedir Bir de bakarsın başkasında. Akıl toplamağa mı çıktın Bu delice güzellikle? Deli çengeli olmuş güzelliğin Takılmış sallanıyor akıllar Senin aklın nerde? Aklım düştü peşine İnan olsun akıl ermez işine... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
![]() |
#364 |
|
![]() Hepsi Sevgili İçin Dili lâl Gözü kör, Yese bal Ağzı tatsız Gönlü yârsız olanın. Sevgili olmayınca Dil güzelikten kime bahseder? Kimi görür gözü? Gördüğnden ne zevk alır? Ağzının tadını anlar Hayatın zevki dudaklar Bal emen arı gibi Sevgilinin dudaklarından Öptükçe her seferinde Bir başka çeşit kalır O öpüşlerin tadı damakta... Düşünce karadan geçti Düşünce şimdi akta. Alper Kürük
![]() |
#365 |
|
![]() Hepsinden Bir Hediye Her okşayan bir şeyini vermiş sana... Deniz okşamış bir zamanlar Gözlerine içirmiş rengini. Rüzgâr okşamış bir zamanlar Keskin nefesini sende bırakmış. Bulut okşamış bir zamanlar Yaşlar gözünde toplanmış. Güneş okşamış bir zamanlar Saçların buğdayca sararmış. Güller okşamış bir zamanlar Dudaklarında rengi kalmış. Kader okşamış bir zamanlar Başını dertlere çalmış. Şimdi de okşuyorum seni ben Başka birşey vereceğim yok sana İstiyorum benliğimi al benden... Alper Kürük
![]() |
#366 |
|
![]() Her An Açık Sergi Bir sergi açmış Ulu Sanatkâr Kâinatın oluşundan Kayboluşuna kadar... Neler teşhir edilmiş bu sergide neler... Adem ile Havva'dan tutun Her türlü yaratık Yaratanının yaratış edasını Öne sermiş birer birer. Ey sergi eserleri Hergün biz Kendimizi teşhir eder Kendimizi seyrederiz... Alper Kürük
![]() |
#367 |
|
![]() Her Yaşta Bahar Var Gün aynı gün olsa da birbirinden var farkı İşte bundan güzeldir baharlardaki şarkı. Bahar geldi içimde bir kıpırtı belirdi Baharlar şimdi değil eskiden de gelirdi. Eski baharlarımda aşk denen bir şey vardı O aşk bir ömür boyu baharlarımı sardı. Gönlümdeki kıpırtı anladım şimdi neymiş Eski aşk ayak sesi baharla yine gelmiş... Alper Kürük
![]() |
#368 |
|
![]() Herşey Çağında Güzel Ağaç,dağında güzel Üzüm,bağında güzel Balık,ağında güzel Herşey çağında güzel. Ben,yanağında güzel Aşk,dudağında güzel Meşk,kucağında güzel Herşey çağında güzel. Aş,çanağında güzel Od,ocağında güzel Köşk,konağında güzel Herşey çağında güzel. Sana çirkin diyemem Deyip de küçülemem, Güzelsin derim lâkin Herşey çağında güzel... Alper Kürük
![]() |
#369 |
|
![]() Hırsız - Polis Bu yaşa gelinceye dek Hırsızlık bilmezdim ben de Bütün çocuklar gibi. Ama yok mu bu yaş Yok mu bu çağ? Ve delikanlılık... Hırsızlığı da öğretir insana... Evet,hırsızım şimdi Hem de azılı cinsinden. İnanın bana Kaç genç kızın Yükte hafif aşkta ağır Kalbini çaldım. Polisten hayır yok onlara Ben hırsız,onlar polis Hırsız-polis oynuyoruz tatlı tatlı Eski çocuk şenliğimizle... Alper Kürük
![]() |
#370 |
|
![]() Bilene Sor... Aşk sıratından nice nice âşıklar geçti Çünkü aşkı uğruna her biri serdengeçti... Yol sonunda ihtiyar yol başında bir gençti, Aşk her zaman âşıka şevk veren sergüzeşti... Aşıka şifa olur sevgilinin bakışı Tanrı ‘ dan boş çevrilmez âşıkın yalvarışı... Aşıkı önde tutan aşk yolunda yarışı, Gönlündeki savaşın gönüldedir barışı... Aşık olmak kolay da aşktan kurtulması zor... Aşık olan bu yola önce kâlbini kor... Rüyanda bile görsen onu dâim hayra yor... Merakın geçmemişse sen onu âşıka sor... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#371 |
|
![]() Otuz Ağustosa Doğru... İnsanlar gerildiler... Şimdi iki oldular Önceleri birdiler, Beraberdiler... ATA' nın önderliğinde Başlarını sermaye koydular Elele verdiler, Dirsek dirseğe temasa geldiler, Her zorluğa göğüs gerdiler, Açlığa, yokluğa mide deldiler, Yemediler, giymediler, Askerini yedirdiler, Askerini giydirdiler... Kol verdiler, bacak verdiler, Can verdiler... Düşmanla süngü süngüye, Göğüs göğüse geldiler... ' Misak - Millî ' ile hudut çizip Bu bizim VATANIMIZ dediler 'Kuvay -ı Milliye ' ruhuyla tek ruh olup Yedi Düvelle savaşa girdiler. Direndiler... Yenilmediler... Hep yendiler... Hep yendiler... Ağustos Türklerin ayı... MALAZGİRT ' te şahlanan tayı ANADOLU' ya sürdüler... Kâh büyüdüler... Kâh entirika kurbanı olup Bölündüler... Kusurlarını gördüler Delinen onurlarını tez ördüler... 26 Ağustosta öyle bir şahlanıp Emperyalizmi önüne katıp sürdüler Ve de 30 Ağustosta O leşler denize döküldüler... İnsanlar şimdi yine gerildiler... Sanma ki yerlere serildiler... Gerildikçe uyandılar... Uyandıkça dirildiler... Kendilerine geldiler Ve de şöyle dediler: Ecdadım da GAZİYDİLER... Ecdadım da ŞEHİTTİLER... Alper Kürük
![]() |
#372 |
|
![]() Zafere Doğru... (ŞANLI ORDUMUZA SAYGIYLA VE MİNNETLE SUNULUR...) Zafer göründü bize biz de zafere koştuk 26 AĞUSTOS günü sel gibi coştuk. AFYON tepelerinde girlevikleşti pınar Başımızda MUSTAFA KEMAL PAŞA bir çınar. Bu günler bir Ulusun namus kurtuluşuydu Bu günler AKDENİZDE bitecek bir koşuydu. BAŞ KOMUTAN buyurmuş: ' ORDULAR HEDEFİNİZ Bir saniye durmak yok! İlk duraktır: AKDENİZ...' Kaçan kovalanır hep savaş özünde bu var Kaçan kalleş olursa kaçarken yakar,yıkar... İşte YUNAN ORDUSU dökülürken denize Yanmış bir İZMİR geçti o anda elimize... Yakılan,yıkılanlar yapılır,onarılır Ne yazık ki burunda yangın kokusu kalır... TANRI 'm böyle tarihler yazdırma artık bize Kıskancız ÜLKEMİZE ve de ŞEREFİMİZE... Alper Kürük
![]() |
#373 |
|
![]() ATATÜRK O ...
ATATÜRK o, bir MİLLETE can veren... ATATÜRK o, bölünmez VATAN veren... ATATÜRK o, hanedan istemeyen... ATATÜRK o, MİLLET egemen diyen... ATATÜRK o, rütbelerini söken... ATATÜRK o, baş koyup da ter döken... ATATÜRK o, istikamet gösteren... ATATÜRK o, çağdaşlaşmış bir EREN... ATATÜRK o, andıkça güzelleşen... ATATÜRK o, beyinlere yerleşen... ATATÜRK o, lâyıkı laik eden... ATATÜRK o, TÜRKLÜĞÜ faik eden... ATATÜRK o, salt bedeniyle ölen... ATATÜRK o, gönüllere gömülen... ATATÜRK o, fânice göçüp giden... ATATÜRK o, her gün doğan yeniden... ATATÜRK o, en son sözü söyleyen... ATATÜRK o, ' NE MUTLU TÜRKÜM...' diyen... ATATÜRK o, ilkesiyle izlenen... Alper Kürük
*** Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.*** |
![]() |
#374 |
|
![]() Göz Yaşı Akar Ağlarsan başında Gülsen sonunda Mutlaka, mutlaka Göz yaşı akar... Mutlunun arkadaşı Mutsuzun arkadaşı Yine göz yaşı... Gülenler az mı az Daha çok ağlayanlar Ki ağlanacak çok şey var... Alper Kürük
![]() |
#375 |
|
![]() Göz yaşı akar...
Mutlunun arkadaşı Mutsuzun arkadaşı Ne güzel söylemişsiniz. |
![]() |
#376 |
|
![]() Şehidim Kanını Helâl Et... Gencecik bedeninle düştün toprağa Sanki de giriyordun gül dolu bağa... Senin gibi adayım şehit olmağa Borçluyum şehidim kanını helâl et... Söz bir,ALLAH bir... sözüm inan söz benim Yeminim üstüne namus ve şerefim... Beyaz değil KIRMIZI BAYRAK kefenim... Borçluyum şehidim kanını helâl et... Kanın toprağımda gül olur da açar, Kokladığım havamda temiz kokun var, Şehitlerim çıkar göğsümü yarsalar Borçluyum şehidim kanını helâl et... Alper Kürük
![]() |
#377 |
|
![]() Yine 10 Kasım Sana ne yazsam ki ben Toprağın kadar yazılanın var... Şu küçücük kuş, Şu dağ,şu taş, Şu Türk,şu beşer, Kemâl'im,Ata'm,Mustafa'm diye ağlar. 10 Kasım ah 10 Kasım... İnan Ata'm bu ağaç Yazın yeşil yapraklıydı. 10 Kasımı duydu da bir kez Yapraklarını döktü senin için. Sakarya böyle bulanık akmazdı O şerefli 22 gününden Bugüne gelinceyedek. İnan Ata'm duydu bir kere Bir kere daha duydu 10 Kasımı Eğilmez başlılar düşük başla ağlarken. Uykusuzluk değil gözümüzü yaşartan Tek göz olmuş Millet,tek göz olmuş ağlıyor Vatan. Hıçkırıklar sarmış koca dünyayı Bir Koca Türk ki âlemi içten içten ağlatan Sensin,sensin,sensin yine Ata'm. Ah yine o 10 Kasım Biz bir kere daha öldük Sen bir kere daha dirildin tüm heybetinle, Ruh ruh parçalandın Ve girdin benliğimize bu ölüm günümüzde İki ruhlu oluverdik hepimiz Ruhumuzun biri:TÜRK Biri:KEMAL ATATÜRK. Ata'm ya rüyalarımda gördüm seni Ya Koca Tepedeki resminde seyrettim seni. Koca Tepedeki o resminde Anlıyorum,seni göremiyeceklerin kaderini düşündüğünü... Onlar da seni düşünürler Ata'm Yalnız 10 Kasımda değil Her akıla gelişte.... Seni koynunda ısıtan toprak Allah'ına ne şükürler ederdir toprak olduğuna Ve üstünde yürüyen Türk'ün Allah'a şükrederiz yüzü ak Ölümsüzlerin uykusu gibi... 10 Kasım ah 10 Kasım Neden dolandın dilime Tutuştu dilim,ağzım. Hıçkırıksız çıksa avazım Bağır bağır bağırırım, Kemâl'im,Mustafa'm,Ata'm... Sen yat uykularımın tümü senin Yalnız,toprağından toprağıma Bir zerrecik maya katam... Alper Kürük
![]() |
#378 |
|
![]() Sınırda Bekleyiş... Elinde buketle bir köşede Sevgili bekleme değil bu bekleyiş... Elinde soğuk silahla sınırda nöbette Ölmemeye karşı bir direniş, Şehitlik karşılığı ölümü isteyiş... Bu bekleyişte tedirgin can... Belki nice canlar gider Ebedî yaşasın diye VATAN... Bekleyiş okun yaydan çıkma zamanıdır, Bekleyiş ölüme yaklaşma ânıdır... Alper Kürük
![]() |
#379 |
|
![]() Öğretmenler Günü Ve Öğretmenlerim İçin Bu günlere gelmişsek,bir değersek sen ve ben Bunun mimarı kimdir? Tabii ki ÖĞRETMEN. HAZRETİ MUHAMMED 'dir güzel ahlâk öğreten İlim ÇİN 'de olsa bul diye ilme yönelten. Bir harf öğretene kırk yıl der köle olurum HAZRETİ ALİ gibi ben hep yazar,okurum. İslâm Dini âlimi şehitlerle bir tutan Canlar yaşasın diye şehitlerdir veren can. TÜRKLÜĞÜ uyandırıp canlandıran yeniden Ulu Önder ATATÜRK her TÜRK 'e BAŞÖĞRETMEN. 24 KASIM sizin gününüz öğretmenim Kutsal ellerinizden SAYGILARLA ÖPERİM... Alper Kürük
![]() |
#380 |
|
![]() Yaş Oldu Yetmiş... Yaş oldu yetmiş... Gir bir bak mezar taşlarına Kimler gelmiş...kimler gitmiş... İyi ki anam doğmadan bana Uzun ömrüm için duasını etmiş... Ana duası bu YARATAN işitmiş Belli ki hoşuna gitmiş... Çocukluk ve gençliğimi Yaşadım bir daha yaşayamayacağımı bilerek... Orta yaş dönemine girdim Biraz da istemeyerek... Ömür yolunda Ayaklarım mecburen yürüdü ileriye Hep geride kaldı aklım Mümkün mü dönmek geriye? Cesurdum düşüncelerimde Hareketlerimdeyse ürkek, Orta ömrü de geçirdim böyle Kimi kez somurtkan Kimi kez gülerek... Gelip geçti zaman... Şimdi elimde tek kalan Acı ve tatlısıyla anılarım gerçek... Anılarım bana tutsak Ben anılarımın tutsağı Birlikte sürdürüyoruz şimdi Ömür denen yaşamağı... İyi ki duası kabul olmuş anamın Üzerlerine nurlar yağsın... Ve dahi babamın... Yaş oldu yetmiş... Bunca güzel geçirdiğim günlere Bu ömür anca yetmiş... Alper Kürük
![]() |
#381 |
|
![]() Uyurgezer Ağzından sökülüyor beyaz dişlerin bir bir, Başından dökülüyor siyah saçların kıl kıl, Kulağın sağır, gözün gün gelir kör edilir, Beyninse dondurulur, çalışmaz olur akıl... İnsan görünümünü sureta taşıyorsan Kafatası içini dolduran şey önemsiz... Gözlere inmiş perde bakar kör yaşıyorsan Kâlbinde heyecan yok, gözlerin ise nemsiz... Uyurgezer de öyle kimliğinden aldanan Bedeni gezintide, beyniyse uykudadır, Onun talihsizliği: yok ki bir uyandıran Attığı adımlarda bilinmez riskler vardır. Ya uykunu tam uyu ölümsüz olsun adın... Ya silkelen kendine gel de kâbus bozulsun... Hayat uyku zannıyla uyurgezer yaşadın Rüyan gerçek olmadı, gerçeğin hayat olsun... Alper Kürük
![]() |
#382 |
|
![]() Vuslat (Hz.MEVLANA'nın vuslata erdiği Şeb-i Arûs'düğün gecesi'yıldönümü anısına ithaftır.17.Aralık.2005) Gerçeklerle geldim burun buruna Dünyada çâre yok bazı soruna Öylesini bırak sen oluruna... Nice can ömür yolunda süründü. Yola başlarken yol bitmez sandımdı Yürürken bazan da usandımdı, Ben de yaldızlı hayata kandımdı Yağı,pili bitti fenerim söndü. Tünele girmeden çıramı yaktım Sevenlerine dünyayı bıraktım, Önce yolladıklarımdan ıraktım Tünel bitti ve artık nûr göründü... Alper Kürük
![]() |
#383 |
|
![]() Yeni Yıl Yine bak Söylüyor yine bir yılın bittiğini Takvimdeki son yaprak... Yeni bir yıl Yine onunla başlayacak Takvimdek ilk gün 1 OCAK... Nice takvimler tükettik Geçmiş günlerin yapraklarından Kimi kez şeytan uçurtması, Kâh kayıklar... Kâh uçaklar yaparak... Yaşadık nice günleri Gülerek...ağlayarak... Yaşadık, hâlâ yaşarız bir ömrü Değil utanarak, Hep, hep umutlanarak... Alper Kürük
![]() |
#384 |
|
![]() Mozaik Resim Her hayat bir mozaik resimdir sanki bence Taşları oturmazsa o hayat bir işkence... Kimi taş elin ile konmuş gibi yer bulur, Kimi bir taş yüzünden biten resim bozulur. Taşları oturursa tadına doyum olmaz Böylesi yoktur sanma mutlaka var fakat az. Mozaikin her taşı çıkar kutsal tornadan Dilediği şekili veriyor hiç sormadan... Mârifet o taşları yerine oturtmaktır Mozaik bir resimle bir ömrü bir tutmaktır... Alper Kürük
![]() |
#385 |
|
![]() Akort Aklın ile kâlbini akort et aynı seste Uyumsuzlukta kalıp çıkmasın ayrı sesler, Hayat öyle kompoze, öyle âhenkli beste Bu muhteşem eseri uygun notalar besler. Sabır sessiz kalmaktır ALLAH 'TAN gelenlere Kuldan gelene susmak değil ses vermek gerek... Kader deyip sessizce günü gün edenlere Yapılacak bütün iş: acımak üzülerek... Kâlp sesi çoğunlukla duygusal, yumuşaktır Hayâllerle beslenir, hayâle kanat açar, Aklın sesi gerçeği sertçe doğrulamaktır İnsan hayâle koşar, gerçekten ise kaçar... Alper Kürük
![]() |
#386 |
|
![]() Karın Büyüsü Sevgimi indiriyorum sana Harf harf,bir bir Lapa lapa yağan kar tanelerinde Aç avuçlarında oku,biriktir Kartopu olsun ellerinde... Tekrar bana at kendi kartopumu Tam isabet vuracaksın kâlbimden Boşuna dondurma olur mu? Sevgiyi tutamasa bile yârin elleri Unutma,kar taneleri Avuçlarına değince erir İzi bir hâtıra olur,ıslaklık verir... Alper Kürük
![]() |
#387 |
|
![]() Türk 'ün Askeri,Askerin Türküsü Bu hayat sonsuz değil ölüm var sonucunda Vatana ölmeninse şehitlik var ucunda... Gençliğim var, can tatlı demez, korkmaz verir can TÜRK 'LERİ bu imânla yaratmıştır YARATAN. Bu imân yeryüzünde TÜRK ' ü ANIT -MERT eden Cenneti VATAN eden, VATANI Cennet eden... Bu imândır askeri eşsiz MEHMETÇİK eden Bu imândır yaşasın canlar diye can veren... Kınalar, davullarla yiğit askere gider Ya GAZİ olur döner, ya ŞEHİTLİĞE erer... Alper Kürük
![]() |
#388 |
|
![]() Sevgilerim Eğer sevmek günahsa doğuştan günahkârım İlk sevdiğim anamdı, son sevgilimse karım... Bunlar dünya kazancım, dünyadaki tüm kârım İlk sevgiyle göz açtım, son sevgiyle bakarım... Sevgidir yollarımı aydınlatan tek fener, Sevgidir ruhumda nur, bakışlarımdaki fer. Benden çıkan sevgiler ve yine bana döner Sevginin kapısında kul olurum her sefer... Alper Kürük
![]() |
#389 |
|
![]() Sevgililer Günü Bu nihayet bir güldür Kuruyup hem solacak, Sevgim sana ödüldür Boşaldıkça dolacak... Bu çiçektir şiirim Canda yetiştirdiğim, Sevgililer gününde Kalpten kesip verdiğim. Yıl,üç yüz altmış beş gün Sevgimiz hep hayatta, Sevgililer günüymüş Kutla On Dört Şubatta. Bize yetmez bir tek gün Gerekir yıllar hatta, Sevgimiz bir ömürmüş Kutla ki her gün kutla... Alper Kürük
![]() |
#390 |
|
![]() Sevgililer Gününe Sevgi bir güne sığmaz Ona gün kesmek niye? Bir On Dört Şubat mıdır Sevenlere hediye? Nice On Dört Şubatlar Gelip de geçer gider, Şubatta bir hikmet var Ömrü de kısa sürer. Sevmeyi bilmeyenin On Dört Şubat neyine? Bu günü bekleyenin İnanmam sevdiğine... Alper Kürük
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Dün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |