![]() |
|
![]() |
![]() |
#2011 |
|
![]() kime şikayet etsem korkunç yalnızlıkları...
beni biraz tanır mı İstanbul sokakları...? rahmetli babam beni getirmişti buraya... gelecekde bir merhem olacaktım yaraya... oku ve öğren dedi,ben burada askerdim... o dağ köyünden gelip,devlete hizmet verdim... her öğrendiğim kadar başladı yalnızlığım... bilinmez acıları aşladı yalnızlığım... okulum askerliğim,yurt dışına yol aldım... hayatta okuduğum her kitaptan bal aldım... döndüm güzel yurduma,selam verdim orduma... nereye gitsem gider yalnızlığım zoruma... atılımcı memurdum ilk görev yerim Bursa... hiç bir şeye değişmem birisi bir şey sorsa... beş yılım geçti burda,tipide kışda karda... gönlüm sanki kalmıştı,İstanbulda baharda... umutları dizerek tayınımı çıkardım... bir otel odasında anıları yakardım... ne sular aktı dostum,köprülerin altından.... zaman devamlı vurur kolundan kanadından... geriye bakıyorum on sekiz sene olmuş.... istanbul başkalaşmış,keder dolmuş dert dolmuş.. yalnızlığım çoğalmış,izoleyim dostlarım... beni en iyi anlar,istanbul sokaklarım.... akdevrim.08.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2012 |
|
![]() ayak sesini duyar irkilirim burada...
kaybolup gideceksem çekeceğim kurada... yıldızlar tutun beni, akdevrim.08.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2013 |
|
![]() gölgesinde kaldığım,bizim armut ağacı...
belki kıyamet günü olur bizden davacı... ağacı göremedim bırakıp gitmiş tacı... dağ köyüne gelipde seni görmemek acı... hangi el tuttu kesti bir baltanın sapından... anlayan yürek var mı ağaç izdırabından...? gözlerimin önünde,kuşlar gelip konardı... kurumuş dal verirdin ateşlerde yanardı... güzel armut ağacı,ne anılar bıraktın... gelip gecen herkese,kucak acmış duraktın... şimdi nerelerdesin,bıraktın büyük boşluk...? yerini boş göreli,aldı beni sarhoşluk.. keseyim diyen dili,baltayı vuran eli acıklıyorum şimdi,aklı olan bir deli... bilmeyenler öğrensin,ağacın ağaclara bir kardeş olduğunu,derinleşmesin yara... akdevrim.08.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2014 |
|
![]() tutunacağım neden hayatımda var benim...
doğalı kışlardayım gelmeyen bahar benim... bekliyorum sabahı güneşim doğar benim... nereye atarsan at,ne dayatırsan dayat... hangi renkı seversen istersen ona boyat... akdevrim.08.12.2007.istanbul..... |
![]() |
#2015 |
|
![]() elimi geri cevirdin...
hayallerimi devirdin.. anlamadım nedir derdin...? bırak beni bundan sonra... yaşadığım mevsim kıştı... bilmez miyim hayat boştu..? düşmanlar sevindi çoştu... bırak beni bundan sonra... anlatmaz seni şiirim... öldürmeyen bir zehirim... kim der ki aşka dairim..? bırak beni bundan sonra... akdevrim.08.12.2007.istanbul.zeytinburnu... |
![]() |
#2016 |
|
![]() kirlettiler bu dünyayı...
herkes tutarmış bir dayı... bilemem önde olmayı.. boyun eğersem yuh bana... calın gidin yıldızları... petekde bal yapmış arı,, yolu gitmiş iken yarı, boyun eğersem yuh bana.... elimde dursum kalemim, hesabı sorsun kalemim.. yazıyla vursun kalemim.. boyun eğersem yuh olsun... akdevrim.0 8 .12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#2017 |
|
![]() yazmak için yazılmaz,
kızmak için kızılmaz.. benden iyi bilirsin... uzaklarda bir yerde biliyorum kalırsın... geceye günler doğar, çok yazacaklarım var.. unutturdu bu hayat, her gelen bana diyor, uyanmaz uykuya yat... direnirim dostlarım... akdevrim.09.12.2007.istanbul.... |
![]() |
#2018 |
|
![]() düşen kalkmış,çıkmış gitmiş menzilden..
can garip can suskun can param parca.. anlatacak neyi kaldı özelden...? dünyayı dolanır yediği fırca... ağlayamam hiç daha, sopa yerim kaç daha..? duygularım ac daha... ben yerimde sayarım... akdevrim.09.12.2007.istanbul. |
![]() |
#2019 |
|
![]() sen değilsin,
ellerinle ağlayan... sen değilsin , fırat diçle çağlayan... sen değilsin , yüreğimi dağlayan.. sen beni sevdamı anlayamazsın... seyredersin, ateş yakar su boğar... yağmur sandım, oysa göz yaşı yağar... bu acılar nasıl dünyaya sığar..? sen beni, sevdamı anlayamazsın... akdevrim.09.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#2020 |
|
![]() uyumadım dün gece,
gözlerim kapanmakta... ateş alev gibiyim,,, sevgiyi, alladım, pulladım. umut verdim, kolladım.... akdevrim.09.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2021 |
|
![]() sen geceninin karanlığına
yazamazsın yalnızlığı.... sen,bakışınla asılamazsın güneşte... ve sen öldüğüm gibi ölemezsin gecen her dakıkada bedeninde uzakta.... sen sen sen olamazsın gayrı.... akdevrim.09.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2022 |
|
![]() sabır taşım catladı,
tükenmek üzereyim... ateş yakmıyor beni... bir tek seni göreyim... unuturum andımı, kandırırım kendimi... senin de çiğerlerin, benim gibi yandımı... nice baharlar geçti, varlığını duymadım... belkide bunun için bu hayatı saymadım... belkide ateş yakar... ben hissetmez olmuşum bıktırmış beni hayat, gelir gitmez olmuşum... zorlukla yazıyorum, yazacağım bir şeyi.. boşuna tanınmadım, ıssız yerlerin beyi... ......................... .......................... akdevrim.10.12.2007.istanbul.. |
![]() |
#2023 |
|
![]() gideceği yolları
birden yokuş yapılan, elleri ayakları, kesilip kuş yapılan..., beyaz tüylü kaz gibi... hukuksuz infaz gibi... şan şöhret ve ünvanım alınmıştır elimden... ne diyeyim zalimden... soluk almak istemem istenmediğim yerde... dostlarim hiç kalamam... neydi suç denen olay..? bana kaç denen olay... düşündüm sabah akşam , bir gerekce bulamam belkide bunun için aranızda olamam... sıranızda olamam... düşüncemi ışıtan ışığı kesemezsin.. soluk alıp verdiğim , dağlarda esemezsin... anlıyormusun beni... hak bildiğim bir yolda kim demiş bana yeni... fikretin ayak izi, ışıldayan bir yazı... okurum yıllar yılı... gecen günler sayılı... varlığımı arayan, saygın arkadaşlarım... saygıyla alkışlarım... bir acı elemim var, iyiki kalemim var... yaşadığım olaydır... sanki kurulu yaydır... oklarını fırlatan... tozu dumana katan... yazı yazma yetimi, tetikleyen varlığa, darlığa ve yokluğa bir teşekkür borçluyum, ne yazıkki ben buyum... akdevrim.10.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#2024 |
|
![]() bilmiyorum nerede...?
isyanın durağına , bedenimi taşıyan, kabuk tutmuş yaramı, gece gündüz kaşıyan... dertlerim elemlerim... kırılan kalemlerim... gece gündüz yazmaktan, yorulan kalemlerim... serseri kurşun gibi... namluyu terketmişim... sıfırı tüketmişim... hayallerimde şimdi bir dünya kurulmakta... içinde bulunduğum bu dünya yorulmakta... yorulan dünyamdadır sevginin sahteliği, dostluğun kahpeliği... duygu ve düşüncemi, zincirlere vuranlar yerden yere vurduğum bu düzeni kuranlar... biriken nefretimin, ferdi hareketimin... tek nedeni sizsiniz... nakış nakış işlenen, meleklerce düşlenen hayalimin kurduğu dünyayı alkışladım... sevgi ağaçlarını oracıkda aşladım... şeytanı taşlar gibi, hainleri taşladım... duygu ve mantığımı, bir potada kaynattım sandım akıl oynattım... AKDEVRİM.10.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#2025 |
|
![]() zincirini koparmış,
öfkesini aparmış.. rasladım beyaz ata... lanet dedim hayata elimi tuta tuta... cocukluğumdan beri, hep atları severim... kim bir kırbaç vurursa, mahküm eder döverim... beyaz atın sırtında durur özel eğerim... dağ köyünde aslandır.. yük taşıdım onunla... atların haklarını korusalar kanunla... çok iyi anımsarım... evimizin karşısı.. olacak mal bayırı.. tam bir ayda taşıdım oradaki çayırı... gül kokan kıratımla... öldüğünü duyunca, gözümden düştü damla.. kararmıştı bu dünya... zalim feleğe karşı, bir öfkemi düşünün... tersine döndü çarşı... akdevrim.10.12.2007.istanbul... |
![]() |
#2026 |
|
![]() gök yüzünde yıldızlar,
benim gibi yalnızlar.. her gece biri kayar, diğeri onu sayar.. hemen yerine Tanrı bir başkasını koyar... eksildiği bilinmez... çekilen aşk acısı bilirim ki silinmez... dünyada farklı durum, nasıl yaparsan yorum... hangi aşık kaymışsa, dünyada gün saymışsa.. bırakmış derin boşluk... yerleri hiç dolmamış.... sevgi bahcelerinde ciçekleri solmamış.. adları nesilleri kıp kırmızı gülleri silinmiş gitmiş ama yaşıyorlar daima... nerdeyse sorun şimdi, kerem ile aslıyı adını bilmediğim, şu falancı yaslıyı... mezarları bile yok... Yaratan yüce Tanrı, hiç bir insan yerine bir başkayı göndermez... birinin günahına diğerini sindirmez... acıyla hasretini senelerce çektiğim... sevgi tohumlarını hayalimde ektiğim... her aynaya bakışta biraz daha çöktüğüm, kayacağım dünyadan bir boşluk bırakarak... gelmeyesin peşimden köprüleri yakarak... yüreğimde acıyı sadece ben bilirim... ne zaman görsem seni, kocaman irkilirim... yenilmedi inadın, yara oldun kanadın... AKDEVRİM.10.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#2027 |
|
![]() yüreğim sızlar gibi
inleyen sazlar gibi acıklı türkülere kulaklarımı verdim... gececeğin yollara umutlarımı serdim... belki görürsün diye... sen benden hürsün diye... elim ayağım çözük... içimden tutukluyum.. karanlık her gecede... yeni emekler gibi, sabahı bekler gibi... seni beklediğimi bilen bilsin diyorum... akdevrim.10.12.2007.istanbul.zeytinburnu... |
![]() |
#2028 |
|
![]() ele avuca sığmazdın...
her gün yeniden doğmazdın... yağmurlarla hiç yağmazdın... sana birde aşk demişler... dağ köyünden koşu başlar... yağmur gibi yağar taşlar... elimin altından tuşlar.. kayar gider aşk demişler... yüreğimde sıcaklığın, ardı görünmüyor dağın, ya tütmeyen bir ocağın... nedenine aşk demişler... nasıl sevdim bir kadını... unuttum gitti adını.. belki aştım maksadını.. niye buna aşk demişler... akdevrim.10.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2029 |
|
![]() günler hep yeni başlar...
bilmeli arkadaşlar..., çevremdeki insanlar gülmeli arkadaşlar... ölüm sessizliğinin sindiği yeri gördüm, omuzlarda umuda, bindiği yeri gördüm... göz yaşımı sessizden yüreğime akıttım... nüksetmiş kanser yine, bir vurmuş sevdiğine... adı konulmayan yas, çökmüştü eve birden... bir mezar toprağını, dökmüştü eve birden... hiç kimseye bir kelam nedense diyemedim... kimliğini uzatın, yaşıda yok bu zatın... "ölüm adın kalleş olsun" sessiz ve sinsi adım... dün geceden dolayı kalmadı asla tadım... akdevrim.11.12.2007.istanbul. |
![]() |
#2030 |
|
![]() kilidi kaybedilen,
kilitli sandık gibi... gidip geldiğim yolda sanki usandık gibi kaç kere yandık gibi.. bu kaderimdir dedim... yürüdüm sendeledim.. ellerim ayaklarım... birden kendi kendime , yaptığım kıyaklarım... bu yaşamdan kendimi durmadan ayıklarım... akdevrim.11.12.2007.istanbul.sultanahmet.. |
![]() |
#2031 |
|
![]() sen,
sen, sen, sen değilmisin... diyen, bana, eğilmisin... neyi görmüş ne bilmisin...? vurgunumda, durgunumda.... elin tetikdeymiş namlu hedefte.... acı sulandırır bir dilim köfte... hadi çek tetiği, yapsana sifte.... vurgunumda, yorgunumda, böyleyim... öteyi ne sen sor ne ben söyleyim... seni sen olduğun, için sevmedim... haketmeden hiç bir şeyi, övmedim... mükemmelsin sadece bunu dedim.. vurgunumda, durgunumda.. anlarsın... beni görür boşun yere, yanlarsın.... akdevrim.12.12.2007.istanbul... |
![]() |
#2032 |
|
![]() kaç kere aradın beni...
tutuklu kaldım içerde.. nasıl tutarsın bu kini...? düşersin ben gibi derde... soran olmaz hiç hatrini, unutursun gör yarını, yokluğunu ve varını... bırakırsın orta yerde... elin ayağın bağlanır... ve çiğerlerin dağlanır... ansızın tabut sağlanır... dersin yolum şimdi nerde...? taşır seni üç beş kişi... yokmuş derler birde eşi... unutursun dördü beşi... derin kuyuya bir girde... akdevrim.12.12.2007.istanbul.zeytinburnu... |
![]() |
#2033 |
|
![]() unutamadım aşkını...
dersin atın şu şaşkını... anlamsız gönül taşkını... görünmesin orta yerde... etkilendim bakışından, nehir gibi akışından, baharından ve kışından yandım düştüm ben bu derde.. akdevrim.12.12.2007.istanbul... |
![]() |
#2034 |
|
![]() Sayın Erdoğan tıpkı Nilgün Hanım gibi kız çocuklarımız sizlerin kütüphanelerinden eminim şiir kitaplarından faydalanmaktan derin bir mutluluk duyacaklardır.Bir kaç kitapla en azından sizde katılmak ister misiniz kampanyamıza
![]() |
![]() |
#2035 |
|
![]() şairin ve şiirin başkentisin istanbul...
yüz yıllardır dağılmaz,büyün sisin istanbul... sen yoksan bende yokum bilmelisin istanbul... bir yolcu gelip geçmek,kocaman ömre bedel... sana neler yazayım anlatayım istanbul... daha iyi anlarım sanat neden sana kul... ilim irfan yuvası,her tarafın bir okul... çeşmenden bir su içmek,kocaman ömre bedel... yedi tepende bülbül seher vaktı şakırdar... edebiyat sanatın yürekleri fokurdar.. yetersiz kaldığımda derim benden bu kadar... gemiyle boğaz turun,kocaman ömre bedel.... necip fazıl beyatlın şaha kalkmıştır burda... şiirlerinde kuzu boyun eğmiyor kurda.. şiir kalbim yetersiz karşılarında hurda... şiir bahcelerinde dinlenmek ömre bedel... etkili yazamadım,kırsam mı bu kalemi... hiç sesimi duymadı edebiyat alemi... teraziyle tartamam acı ile elemi... istanbulda turlamak,sanki bir ömre bedel... AKDEVRİM.12.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2036 |
|
![]() minarelerin vardır semaya şiir yazan...
eserlerini okur huşu içinde ozan... yedi bülbülün vardır yedi tepende öten... taşın toprağın altın,zerrenden tarih tüten.. turlamadığım yerin,kaldımı düşünürüm... sana ilk gelen kalbi sanki ben ilk görürüm.... atışını duyarım,adını bilmesemde... her yerini gezerim,onunla gelmesemde.. herkes tahmin etmiştir istanbuldur yazdığım.... şiir bahcelerinde kalemimle kazdığım... necip fazıl, bayatlı,geçmişler burdan atlı... ben yerimde sayarım,değilim hiç suratlı... akdevrim.12.12.2007.istanbul.zeytinburnu... |
![]() |
#2037 |
|
![]() gözlerine bakınca,tiril tiril titredim...
sanki peynir ekmekle olan aklımı yedim... sakın kızma nolursun,özlemin ateş gibi... buharlaşıp ucurdu,görünür deniz dibi... ne hikmet vardır aşkta,bilen bana anlatsın... kanayan şu yarama,varsa ilaç damlatsın... deniz mavı gök mavi,kendi gözlerim mavi... bir başkası kapmakta sanki oltamdan avı... senelerce burada emekledim bekledim... gündüzü gecelere sabrederek ekledim... geldiğim nokta sıfır,acı üstüne acı, ne den daha şiddetli vuran vurur kırbacı... duyacaksan duy beni,günler ömrümden gecer.... hızar gibi acılar,duygu dünyamı bicer... kalırım orta yerde... gözlerim seni arar... kim bilir şimdi nerde....? akdevrim.12.12.2007.istanbul.zeytinburnu... |
![]() |
#2038 |
|
![]() anlatacağım tarih edebiyat değilsin...
tutkun olacağını,insanlar nerden bilsin... attığım her adımda bir acıyı duyarım... bir kurbanın yerine bu kellemi koyarım... parasını kaybeden kücüçük cocuk gibi, yüz yıllardır bitmeyen sanki yolculuk gibi... aşındırır dururum istanbul sokağını... kime anlatabildin kar yağan şakağını..? seneler geçip gitmiş ömründen birer birer... bir bakmışsın kocaman bir beden kabre girer.. yazdır maşat taşına sevdadan ölen adam... Tanrının yarattığı ölünce gülen adam... birisine bir yerde malüm olur gittiğin.. gök kubbenin altında gercek artık bittiğin... akdevrim.istanbul.zeytinburnu.... |
![]() |
#2039 |
|
![]() ateş bile zor yakar günahlarımı benim...
hain bir göz kararttı sabahlarımı benim... sevin yada bayram et,bir tabutta bedenim... çok derin bir özlemle bekliyor derin kuyu... ta kıyamete kadar çekeceğim uykuyu... ne sevgini, anladım,ne gidişini gördüm... zaten kendi kendime ateşten kazak ördüm... bunca zaman boşuna senin izini sürdüm... hani ya seven varmış,dostlarım ömür boyu... kime ne çekeceğim bir mezarda uykuyu... AKDEVRİM.12.12.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#2040 |
|
![]() gözlerine vuruldum bir cennet meleğiydin...
günahsız bir coçuğun Tanrıdan dileğiydin... sanki aşk Tanrısının bükülmez bileğiydin... seni hiç anlatamaz,yazacağım şiirler... sevgi denizlerine akan bütün nehirler... karşında konuşamam,kilitlenir susarım... bem beyaz mendilini yıldızlara asarım... ismin olduğu yere,mühürümü basarım... Tanrıdan sonra kutsal,biricik varlığımsın.. şiire kucak acan,yaşamsal ortağımsın... AKDEVRİM.12.12.2007.istanbul.zeytinburnu... |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Hukuklu Cinaslı Şiirler | Av.H.Sancar KARACA | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 41 | 31-12-2009 16:57 |
Yitik Aşk'a Şiirler | Arda İnal | Kitap | 6 | 10-05-2009 12:19 |
Cinaslı Şiirler | ozanyazar | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6 | 08-07-2008 17:00 |
Kadınlarla İlgili Şiirler ! | SPARTACUS | Site Lokali | 3 | 24-08-2007 13:35 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |