![]() |
|
![]() |
![]() |
#1891 |
|
![]() nasırlı ellerimle
inçinmişse ellerin... sararmış kurumuşsa bahcelerde güllerin... susarsa bülbülleri kıskandıran dillerin... şiirin imrendiği melek yüzlü insandın temmuzdun hazirandın bulamıyorum seni aradığım noktada... parmağım tetikdedir neden niçin sorusu silahımın namlusu dayalı şakağımda... her an çekebilirim.. damarımda ki kanı yere dökebilirim... belkide son günlerim her an çökebilirim... severim adam gibi... biterim idam gibi.. akdevrim.14.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1892 |
|
![]() ateş bile zor yakar günahlarımı benim...
ezildim senelerce,yorgun düştü bedenim... gelsende gelmesende tek başına gidenim... savrulur sarı yaprak,sondurak kara toprak... bir damla göz yaşının akmasını istemem... her hangi hain gözün bakmasını istemem... sevdam seni ateşin yakmasını istemem... toz olur kuru yaprak,son durak kara toprak... hor görme küçük görme,günahını seveyim... gecelerine doğan sabahını seveyim... nerede durursun ki durağını seveyim... kuruyor duru yaprak,son durak kara toprak... AKDEVRİM.14.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#1893 |
|
![]() ateş düştü içime
tek senden ayrı kalmak gidiyor hep gücüme... nerede olduğunu... ne sevgi bulduğunu... yanıp kahrolduğunu bana bir bir anlatsat... ölmek üzere olan duyguları canlatsan... gözümden düşen yaşlar, acımı deşen yaşlar... yeni bir hayat başlar... gecenin bu saati beni yazdıran nedir..? gecip giden senedir... çizgileri yüzümde acıları özümde.... umudum kitli sandık tek anahtarı kimde...? ateşimi öpmedim,? servetimi tepmedim...? bir virüs mü kapmadım.. nedir bu çektiklerim... bir gün yeşerir olur göz yaşı döktüklerim... akdevrim.14.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1894 |
|
![]() oklarımı fırlatsam,
karanlığın kalbine... gecenin bu saati, uyanığım ben yine... güneşin batışında, kalbimin atışında aradım o duyguyu ve kaybettim uykuyu... kapıların ardında ağlayışım var benim.. duymayan anlamayan bir yerdeki yar benim... akdevrim.15.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1895 |
|
![]() sabah olacak diye...
bütün gece bekledim... harfleri nakış gibi gözünde bakış gibi... yüreğime ekledim... gözümden aktı uyku, güçsüz bıraktı uyku... kendi kendine esir adam yarattı uyku... beynimde yüreğimde, odakta ereğimde doğmuşu doğacağı, sevgi yağmuru olup buluttan yağacağı umudunu taşıdım kel başımı kaşıdım... böyle derin sevdamın, varlığını düşünmek.. dünyadan yıldızlara birden bire taşınmak... ya dört duvar ardında kahrederek hayata acıyı tuta tuta bir ömrü doldurmanın, aşk için sevdam için bir kazan kaldırmanın ne demek olduğunu ne yazsam anlatamam... şişlendim gece boyu... azgın dev tarafından dişlendim gece boyu... yatak yorgan yastığım bu odamın içinde hangi yerse bastığım kanım ve göz yaşımla sabaha dek sulandı... kollarım palet gibi bir yastığa dolandı... herkes derin uykuda herkesin yaşadığı bana yer yok dünyada... olamaz böyle Tanrım yarattığın bu dünya kalamaz böyle Tanrım... ağlattığın şairler akıttığın nehirler korkarım ki gün gelir aşk için sevda için bu dünyayı zehirler... bedelidir sevdamın, cehenneminde yanmak ve tanınmamak için ziftten zifte boyanmak... kim bilir şimdi nerde kacıncı kez uykuda..? ben ölüp dirilirim gün doğarken umuda... AKDEVRİM.15.11.2007.istanbul |
![]() |
#1896 |
|
![]() bazen düşünüyorum
koşuya kalkan atım... yarış benim sanatım... soluğu kesilenler... yolumun kenarında bir sürü asılanlar aynaya göğe bakıp boş yere kasılanlar... uzun soluklu koşu, umursamadım boşu... gökte yıldızlar bilir sevgimi taşıyorum... kim demişki dostlarim boşuna koşuyorum... boyna sarılı urgan, karanlıkları yorgan, elimi ayağımı yakar devamlı sırgan aldırmadığımı bil... kızarak asla kazan, kalkdırmadığımı bil.. çekilen işkenceler ve karanlık geceler sana ulaşmak için engeli aşmak için yaşamın faturası... gelecek sanıyorum hayalimde cenneti yaşamanın sırası... iyileşmiyor dostum, yüreğimde yarası... gelip gecer insanlar bakarım üçer beşer... içlerinden bazısı sanki acımı deşer... bir armut ağacının altına elma düşer... dondum kaldım ayakta... ve seslendim sevdama hemen gel beni yakta... küllerimi nehire, öldürücü zehire.... bırakacaksan bırak.. doğalı koşuyorum neresidir son durak..? akdevrim.15.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1897 |
|
![]() ne dayatırsan dayat
koskocaman bir hayat nasılda olmuş mantar... günahlarım çoğalır çekmiyor beni kantar... bir kadındı dün gece sevgi nehirlerini denizlere akıtan... sanki güneşle batan ... b en yanına giderim cehennem tutar beni ateşe atar beni... akdevrim.15.12.2007.istanbul.... |
![]() |
#1898 |
|
![]() sevgi diye kandırdılar...
yalan yere dondurdular... bir başkası sandırdılar canım çok acıyor anne.... usanmışım beklemekten... acıları yüklemekten... derdime dert eklemekten canım çok acıyor anne... unutmadım dağ köyünü... feleğin bana oyunu ölç diyor birden boyunu canım çok acıyor anne... kaybolmuşum bu şehirde... aşkın olmadığı yerde... bulaşmışım ben bu derde... canım çok acıyor anne.... akdevrim.15.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1899 |
|
![]() günahımı ateş yakmaz..
bu yol hiç bir yere çıkmaz... senin gibi pense sıkmaz... delirtdin yok ettin beni... varsa yoksa kendim dedin... ben güneşten indim dedin artık seni yendim dedin delirtdin yok ettin beni.... boşuna yaşarım burda... yüreğim çiğerim hurda yem olurum kuşa kurda delirtdin yok ettin beni... içimden gelir yazdığım... sana olamaz kızdığım... ansızın mezar kazdığım.. delirtdin yok ettin beni.. akdevrim.15.11.2007.istanbul.. |
![]() |
#1900 |
|
![]() iyileşmez bu sevdanın yarası,
gelmiyor söz söylemenin sırası, silinmiş kaybolmuş aşkın turası boşuna yaşadım yalanmışım ben... gün doğar acılar yeniden başlar... başımı gözümü kanatır taşlar... ve keskin bakışlar,çatılmış kaşlar... en son ki sefere kalanmışım ben... hangi yola sapsam göz yaşı izi.. sorma hikayeyi acıklı mazi... baktım kaç kişinin kaymış yıldızı... hain bir yılana dolanmışım ben... acıyı içinde duyar akdevrim... bir ömrü yeniden sayar akdevrim.. akıllanmaz aptal hıyar akdevrim... kıblesiz namazı kılanmışım ben... akdevrim.16.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1901 |
|
![]() ölüm kağıdıma kaşe vurdular..
bu kalbimi otopside yardılar... bedenimi bir kefene sardılar.. bu kadar acıyı taşımaz tabut... kesilmiş fatura neylersin kader... akdevrim bedeli bir kere öder.... yazılan fatura ömrüme gider... bu kadar acıyı taşımaz tabut.. akdevrim.16.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1902 |
|
![]() tutulmaz kacak gibi,
keskin bir bıcak gibi, ruhumu yaraladın... sevgimi karaladın... bir balta orak gibi, lanetli durak gibi... sevgi filizlerini... görünen izlerini acımadan budadın... varlığımı kınadın... nasıl sana yar diyem... tek beni duyar diyem... uzattım güllerimi, elime değdi elin.. melek yüzlü bir kadın, uzun tırnaklı bilin... tırnakları dikendi vefasız biri dendi... ne kadar acı duydum... bütün acıya doydum... bir gecidin başında.. karşıma çıkan kadın, beynimde tabuları ansızın yıkan kadın... bana ne olduğunu ta baştan söylemedin... kirli bir para gibi içilmez bira gibi birden harcadın beni... neylersin zalim kader... akdevrim bedel öder... hayatı şimdi mantar, acı acı üstüne bilmem çekermi kantar.. AKDEVRİM.16.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1903 |
|
![]() bir baltaya sap değilim,
yutulur hesap değilim... kan döken kasap değilim... ne kacarsın benden gönül... gönül dağıma konarsın, şerbet gibi bir pınarsın.. karanlıklara yanarsın... davacıyım dünden gönül... AKDEVRİM.16.11.2007.istanbul. |
![]() |
#1904 |
|
![]() ellerimle,gözlerimle,
hallerimle,sözlerimle yürüdüğüm izlerimle sevdam seni arıyorum... ateşinde yanan benim, dediğine kanan benim... her gece uyanan benim sevdam seni arıyorum... göz yaşım düşer izine, başımı koysam dizine.. gönül dünyan bir hazine... sevdam seni arıyorum... gökteki yıldızlar gibi, ve inleyen sazlar gibi, cennetime gazlar gibi sevdam seni arıyorum.. AKDEVRİM.16.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1905 |
|
![]() kırmızı gül acar gibi...
kandan kinden kacar gibi.. gariban bir nacar gibi... ayaklarına kapandım... hasreti duydum derinde.. silah gibi bellerinde cocukların ellerinde taş fırlatılan sapandım... doğmaz umduğum güneşim, hiç sevgisiz olmaz işim, çekilir ağzımdan dişim.. kendimi kerem yapandım... talihimi döndürdüler hayalimi söndürdüler, hislerimi kandırdılar ya gelir ya gider sandım.. yenecek bir sucuk gibi... sanki ufak cocuk gibi, aklı fikri ucuk gibi nazlarından hep usandım... bırakmadı senlik benlik.... kaybedildi egemenlik... öfke gelir gider anlık beyaz bir bayrak asandım... yandım bittim sevdan ile nasıl dersin güle güle... düşmüş güvendiğim kale.. umutlarımdan kopandım... AKDEVRİM.16.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#1906 |
|
![]() ışıkları özlemişim
hep sevgimi gizlemişim hayalimden izlemişim taştan duvar tutar beni.... birisi gözümü oyar... diğeri şeytanla ayar.. derin bir tabuta koyar... bir çukura atar beni... niye varım ne amacım.. senelerce duygu acım... gercek bir dosta muhtacım gelen giden satar beni.... adımdan vaz gecemem ki, zehir şurup içemem ki istersin ya göcemem ki topraklara katar beni... akdevrim.16.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#1907 |
|
![]() ne yazsın ki ellerim
çıkmaz sokağa daldım... geriye dönemem ki Tanrıdan start aldım... toz pembe hayallerim ışıl ışıldı yolum... büyük bir kaya düştü ve parcalandı kolum... acılarla iç içe, yaşayan bir sürgünüm... düşlerin almadığı yaşanıyor her günüm... sözçükleri bağladım... gece boyu ağladım... akdevrim.17.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1908 |
|
![]() pabucu şeytana tersden giydirdin.
senelerce aynı yerde saydırdın... düz ovada başım üstü kaydırdın.... nasıl uğraşayım seninle gönül... sevdanda sevginde hep yalanimiş... kaybedipde sonra kim bulanimiş...? evim barkım yurdum bir viranimiş... nasıl uğraşayım seninle gönül... AKDEVRİM.17.11.2007.istanbul.. |
![]() |
#1909 |
|
![]() bir haindi tabutumu sağladı...
mezarımın üstü çimen bağladı... acı kaderime yer gök ağladı... yaşadığım şimdi hiç belli değil.. ne kadar yerlere eğilsen eğil... AKDEVRİM.17.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1910 |
|
![]() gözlerimin mavisinden
şu gönlümün parisinden, sözlerimin karesinden.. hiç bir yere kacamazsın... ne yer batar ne gök çöker... bekle artık şafak söker... yollarına ciçek döker... kanat acıp ucamazsın.... aşka dokun ellerinle... bir kulak ver ve de dinle... yürümek var tek seninle... hiç bir yere kacamazsın... akdevrim.17.11.2007.istanbul.... |
![]() |
#1911 |
|
![]() yüreğime uzanan...
sevdayı anlat bana... nefes alıp verdikce.. rüyayı anlat bana.... hani ya gözlerinin, ıslanarak dolduğu kocaman bir bedenin, bir köşede bulduğu.. ölü umutlarının çalınmış yarınları hain el tarafından alınmış yarınları... aslında ağlayandır... yüreğini acıyla bilirim dağlayandır... karanlık köşe başı... ay ışığı gölgesi acıların bölgesi... gecenin bu saati karanlıklara inat.. hayallerinle dostum vuracaksan vur kanat... perdelerin ardında tek tük ışıklar yanar benim hayalim donar... ne hayatlar acıyla dalmıştır uykulara, günün ışımasıyla yeniden kanar yara... her nefes alışınla hissedersin acıyı uzakta yabancıyı... 18.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1912 |
|
![]() gizli acık tuzak kurdun..
hayalini uzak kurdun... ucuruma kızak kurdun... el şaklattın göbek attın... sana yer yok hayalimde... bir ıslak mendil elimde.. yaşarım kendi halimde... senki beni öyle sattın... hiç bir şey umrumda değil... anıların buna dahil, istersen yerlere eğil... sevgi denizinde battın... şiire konu değilsin, dünya alem böyle bilsin... benim için artık elsin... her yerde kaşını çattın... akdevrim.18.11.2007.istanbul.... |
![]() |
#1913 |
|
![]() içimde özlem değilsin..-
dünya alem bunu bilsin.. umudum mahşere kalsın... yolumdan çık bundan sonra... sözçükleri mayınladın, birden acılaştı tadın.... senin olsun katın yatın, dünyamdan çık bundan sonra... aşkımı yıkar göz yaşım... duvarlara vurur başım... kimse değil arkadaşım... rüyamdan çık bundan sonra. hak bildiğin yolda yürü... umrunda olmasın sürü... nerden buldum bu nankörü.... davamdan çık bundan sonra.... akdevrim.18.11.2007.istanbul.... |
![]() |
#1914 |
|
![]() katlanamam her naza ben...
dertli öten bir saza ben.. tutuldum bir ayaza ben.. ne giderim ne gelirim.... çektiğimi ben bilirim... sevabımla,günahımla... akşamımla sabahımla... vayvahımla,eyvahımla ne giderim ne gelirim, çektiğimi ben bilirim... çekmiş gitmişsin ileri, sildiriyorsun izleri... bırakmışsın beni geri... ne giderim ne gelirim çektiğimi ben bilirim... akdevrim.18.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1915 |
|
![]() hiç sana kendimi anlatamadım,
unutayım dedim unutamadım... kalemi defteri tanıtamadım... vurdun umudumu öksüz bıraktın... şiiri susuturdun kalemi kırdın... çılgına çevirdi beni lakırdın... altın zannetmişdim oysa bakırdın... aşkı tanımayan hala çıraktın... ellerim yakana yapışır bir gün.. cennetle cehennem kapışır bir gün... birden ayakların tepişir bir gün... bir verimsiz yeşermeyen çoraktın... akdevrim.18.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1916 |
|
![]() çekip gitmek ne demek ölüme esir gibi...
ayağının altında kalmıştım hasir gibi.... yine öyle kalsaydım,gittiğine üzüldüm... gittiğin günden beri ne ağladım ne güldüm... adımlarım yol alır kaldırımlarda gece... sürgün sevdalar gördüm,bu duvarlarda gece... ben gibi acı çekmiş,buradan önce geçmiş... ya bir köşe başında,ya meyhanede içmiş... benim farkım onlardan içmeden sarhoş olmak... sabah oluncaya dek,bu sokaklarda kalmak... gözlerimin mavisi,akıyor çeşme gibi... sevgi denizlerinin sanki kurumuş dibi... dağ köyünde başlayan koskocaman bir hayat, beni getir elinle nereye atarsan at... nefes alıp verişim,bu sokaklarda biter... gecer dakıka zaman beni bu sona iter... bir köşenin dibinde düşeceğim kesindir... gaste örtün üstüme,bu görev herkesindir... beni böyle yaşatan,ben gibi acı çeksin... mezarımın üstüne gelerek çicek eksin... mezar taşıma yazsın öksüz gitti gariban.... sevgi hariç herşeyi bir bir itti gariban... AKDEVRİM.19.11.2007.istanbul.. |
![]() |
#1917 |
|
![]() ne cennet alır beni ,
nede cehennem yakar... görüyorum nehirler denize doğru akar... ben acıyla yaşarken can ciğer diyen bakar... bırakıp gitti beni... ansızın itti beni.. ne yıldızlar tuttu beni.. ne bir güneşim doğdu.. . akdevrim.19.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1918 |
|
![]() bitesi yok,
yitesi yok, ötesi yok... videsi yok bu hayatın... sen: uykum, sen: uykusuzluğumsun, sen: duygum, sen: duygusuzluğumsun... can demişim candan öte kan demişim kandan öte... gönlümün ufuklarında dalgalanan, lekesiz, gölgesiz bayrak gibisin bana... sen: suyumsun, sen: ekmeğim,aşım sen yoldaşımsın.... kıskandığım... sen: nefes alıp verdikce sevdiğim ama anlatamadığım gizsin.. beynimin kıvrımlarında ölümüne saklı.... akdevrim.19.11i2007.istanbul... |
![]() |
#1919 |
|
![]() sözlere deyişlere,
sıcak tatlı düşlere, ruh veren bir saz gibi, özlediğim yaz gibi salınıpta gelmeni, sevdiğimi bilmeni... istiyorum inansan... benim gibi yanansan gözlerin kör olurdu, yüreğin kor olurdu... görmezdin hiç kimseyi sevmezdin hiç kimseyi benim sevdiğim kadar... gökteki yıldızları, kutuplarda buzları, eritir sıcaklığım... ayağının değdiği, yere göz yaşım düştü.. bittiğimin resmidir, ansızın başım düştü... karardı bütün dünyam.. anlım her zaman acık ortaya çıkmaz foyam.... çakılı bir sandıkla gideceğim buradan.. üzüleceksen ama, sabır versin yaradan.. ardımda anılarım sararıp yok olacak... yüreğine acılar, ben yokkende dolacak... geçirme hiç aklından ne yapıyor mezarda... eşyalarımı bir bir ya satarsan pazarda... gökteki yıldızları, alıpta gidemezsin... ben sağ iken kalbimi, çalıpda gidemezsin... ilahı ışık gibi sevdama aşık gibi yaşarken değeri bil.. gerisi hayat değil... AKDEVRİM.19.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1920 |
|
![]() ismimi bırakamam
kendimi can dostlarım yeniden yaratamam... kaybolmuşsam bir yerde kimseye aratamam... her zaman işte buyum... bir yetmişbirdir boyum... kısaltmaya calışman, uzatmaya uğraşman... ruhumun ahenkıyle gözlerimin renkıyle.. . oynamayın dostlarım... sopa yerim inlerim, sözcükleri dinlerim... geçmişe geleceğe çok farklı bakıyorum zamanla akıyorum... her gecen gün düşürür bir takvim yağrağını, korkarım ki çiğnerim bir mezar toprağını... sevdiğimi görünce bir hatadan korkarım... bir karıncayı üzsem benzin döker kendimi, acımadan yakarım... dilimdeki ezgiler, yüzümdeki çizgıler gelmiş geçmiş yılların, yürüdüğüm yolların derinden ayak izi... lanet olasun hayatın büyük bir kıyak izi.. ........................... ................................ AKDEVRİM.19.11.2007.istanbul.. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 28 (0 Site Üyesi ve 28 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Hukuklu Cinaslı Şiirler | Av.H.Sancar KARACA | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 41 | 31-12-2009 16:57 |
Yitik Aşk'a Şiirler | Arda İnal | Kitap | 6 | 10-05-2009 12:19 |
Cinaslı Şiirler | ozanyazar | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6 | 08-07-2008 17:00 |
Kadınlarla İlgili Şiirler ! | SPARTACUS | Site Lokali | 3 | 24-08-2007 13:35 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |