![]() |
|
![]() |
![]() |
#121 |
|
![]() arkadaşlar bu arada ticaret hukukunu çalışabileceğim bir kaynak önerebilir misiniz?yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
|
![]() |
#122 |
|
![]() sabih arkan ve poroy bence başka gerek yok!
|
![]() |
#123 |
|
![]() bence ticaretlere mehmet bahtiyardan çalışmanız yeterli.soru kaçırmayacağınızın garantisini verebilirm.kolay gelsin
|
![]() |
#124 |
|
![]() Bu sınav için Poroy çok gereksiz bence,sadece zaman kaybettirir.Mehmet Bahtiyar ve Altın Seri ideal kitaplar.Kolay gelsin..
|
![]() |
#125 |
|
![]() İbrahim Arslan şirketler,Hasan pulaşlı kıymetli,Sami karahan t.işletme ya da altın seri ticaret hukuku
Poroy çok ağır gelir.Altın seri en özetidir.Saygılar. |
![]() |
#126 |
|
![]() sınavda ticaret soruları baya zor altınseri yetersiz kalır. kıymetli evrak(betacopy notarı) ve ticari işletmeyi sabih arkan dan şirketleride ibrahim arslan dan çalışırsan soru kaçırmassın.
|
![]() |
#127 |
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#128 |
|
![]() disiplin cezasını hangi nedenden aldığın önemli mülakat komisyonunda güvenlik soruşturması ile ilgili bilgiler oluyor ve bunların içinde disiplin cezalarıda var. sana anlatmak istediğin bişey varmı diye sordukları zaman disiplin cezasını niçin aldığını anlatırsın eğer çok sorun yaratıcak bişey değilse problem olmaz merak etme.
|
![]() |
#129 |
|
![]() ben türk dili dersinde kopya çekme suçlamasıyla ceza aldım,acaba bu bana engel olacak nitelikte midir?
|
![]() |
#130 |
|
![]() türk dili dersini kopya çekmeden geçen var mı ki bu yüzden nasıl ceza alabildin
![]() |
![]() |
#131 |
|
![]() Arkadaşlar önümüzde ki hakimlik-savcılık sınavına hazırlanmak için kaynağa
ihtiyacım var. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlar ( Sınavı kazanmış veya ikiden fazla giren) özel mesajla kaynak belirtirlerse sevinirim. Herkese iyi çalışmalar. |
![]() |
#132 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Adli ve İdari Yargıda Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınav, Mülakat Ve Atama Yönetmeliği Adalet Bakanlığından Resmi Gazete Tarihi : 09/09/1991 Resmi Gazet Sayısı : 20986 Başvuruda Bulunacaklarda Aranacak şartlar Madde 5- Başvuruda bulunmak için; ı) Hâkimlik ve Savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışta bulunmamış olmak, şarttır. HAKİMLER VE SAVCILAR KANUNU(1) Kanun Numarası : 2802 Kabul Tarihi : 24/2/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 26/2/1983 Sayı: 17971 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 22 Sayfa: 189 Madde 8 - Adaylığa atanabilmek için : j) Hakimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulun- mamış olmak, şarttır. Aldığınız disiplin cezası en fazla bu hükümlere giriyor.Herhangi bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.İçinizi ferah tutun. Saygılarımla! |
![]() |
#133 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sorunuzun cevabına şuradan bakabilirsiniz: http://www.turkhukuksitesi.com/showt...t=hakim+kaynak Saygılarımla! |
![]() |
#134 |
|
![]() türk dili dersini kopya çekmeden geçen var mı ki bu yüzden nasıl ceza alabildin
Gerçekten ben de hayretler içinde kaldım,soruşturma başladığında en fazla kınama cezası falan beklerken 1 ay uzaklaştırma gelince çok üzüldüm. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#135 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
|
![]() |
#136 |
|
![]() sayın admin ağır konuşmuşsunuz ancak bazı dersler vardır insanı ağır hukuk dersleri altınta boğuşurken bi de bununlamı uğraşıcam dediği. türk dili derside bunlardan biridir kimsenin derse girmediği sınav saatinden 1 saat önce ne konularının çıkacağını bile bilmediği zaten lise hayatı boyunca gördüğü ve sadece formaliteden üniversiteye konmuş bir derstir. türk dili dersinden kopya çekmek kimsenin hakkını yemek değildir çünkü o derse çalışanlar bile bir kaç saatten faza çalışmazlar. bunlar işin görünen yüzüdür ama siz tabiki işin soyut kısmından bir çok şey söyleyebilirsiniz. bunlarada saygı duyarım.
|
![]() |
#137 |
|
![]() sevgili hukukçular;hakimlik sınavına hazırlanıyorum.miras hukuku için elimde prof.dr.mehmet ayanın kitabı var.sizce bu kaynak yeterli mi?bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...
|
![]() |
#138 |
|
![]() mrb ben 3 kasımdaki sınava girmeyi düşünüorum bu yüzden 2006 da yapılan sınavı çözmeye başladım puanlama nasıldı bilen var mı acaba bi de kazanmaka için sınavı hangi alandan ne kadar yapmak gerekiyordu...
|
![]() |
#139 |
|
![]() ben sınavdan çok mülakatı merak ediyorum detaylı bilgisi olan kişilerin görüşlerini almak isteriz
|
![]() |
#140 |
|
![]() Çarşamba günü mülakata giren bir arkadaşımla konuştum. Mülakatı yapanlar oldukça güleryüzlü yaklaşmışlar adaylara..Heyecanlarını yenmelerinde büyük yardmları olmuş.Aday sayısı fazla olduğu için mülakata alınacaklar günlere bölünmüştü. Alınacak hakim-savcı adayı sayısı gerçekten diğer yıllara göre arttı, bu artış mülakat süresini de etkilemiş. Arkadaşım ve onunla aynı gün mülakata girenler içerde sadece 5-6 dk. kalmışlar.Tutuklama ile ilgili 2 soru sorulmuş. Anlaşılan rahat geçen bir mülakat olmuş bu sene..Ne diyeyim, kazanamayanlar olarak oturup ağlayalım mı? Umarım bir sonraki mülakatta bizler de oluruz
![]() |
![]() |
#141 |
|
![]() merhabalar siteye yeni üye oldum birkaç sorum olucak bildiğim kadarıyla hakimlik-savcılık tek sınavla yapılacak seçimle belirleniyor peki bu bir kura yoluyla mı oluyor yani belirleme sansımız yok mu?mülakatda da ne tip sorularla karşılaşacağımı bilmiyorum ne yapmam gerekiyor? 3.sınıfa geçtim sizce artık çalısmaya başlamalımıyım?yardımcı olursanız sevinirim..
|
![]() |
#142 |
|
![]() Merhaba arkadaşlar;
Nihayet martta yapılan hakimlik sınavının mülakati yapılmış.500 adli yargıç alınacaktı.460 kişi kazanmış mülakati.Bakalım biz ne yapacağız 3 kasım da.hepinize başarılar... |
![]() |
#143 |
|
![]() Arkadaşlar merhaba.ösym sayfasından mart 2007 adli hakimlik sınav sorlarına ulaşmaya çalışıyorum,ama sayfa açılmıyor.NE yapabilirim ? teşekkürler şimdiden.
|
![]() |
#144 |
|
![]() MERHABA arkadaşım.sorular bende var ama buraya kopyalanmıyor.msn adresin varsa özel mesajla gönderirsen,oradan kopyalayabilirim.hoşcakal..
|
![]() |
#145 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
|
![]() |
#146 |
|
![]() SEVGİLİ ŞİRİN VE POSEİDONMAVİ.İKİNİZEDE GÖNDERMEK İÇİN UĞRAŞTIM AMA RAPOR GELİYOR MAİL İLETİLMEDİ DİYOR.dosya kopyalanmıyor sanırım.üzgünüm
![]() |
![]() |
#147 |
|
![]() bu sınavdaki sorular kaçla çarpılıyor bilen var mı acaba forumda hukuk sorularının 0.8 diğer soruların 0.2 ile çarpıldığını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam diyelimki ben 100 hukuk sorusundan 75 diğer sorulardan da 50 yaptım puanım 70 mi oluyor ve bir de sınavdan kaç puan almak gerekiyor
|
![]() |
#148 |
|
![]() evet alan bilgisi 0.8 genel kültür 0.2 ile çarpılıyor ancak standart sapmada hesaba katıldığı için bunu dikkate almadan doğru sonuca ulaşamazsınız.sınavı geçmek için 70 üzeri almak ve türkiye genelinde ilk 750'ye girmek gerekiyor.Daha sonrada mülakat tabi..
|
![]() |
#149 |
|
![]() merhaba ben deist üni hukuk son sınıfa gectim.sınavda 70 puan ve üzeri için ümitkaymak hoconın yaptıgı bir değerlendirmeye göre 75alan 45 de genel kültür gerekiyor.
arkadaşlar mülakata giren yakınları olan varsa onların izlenimlerini foruma taşıyabilirsek hepimiz icin faydalı olacagını düşünüyorum... herhese başarılar diliyorum... |
![]() |
#150 |
|
![]() mrb arkadaşlar ben henüz hukuk fakültesi öğrencisiyim ama okuldun mezun olduktan sonra istediğim tek şey savcı olmak ; fakat sorun şu ki bayanları daha çok hakim yapıyorlarmış acaba bu doğru mu ve hakim değil de savcı olmak sadece kuraya mı bağlı bişey ,başka bi yolu yok mu
![]() |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 3 (0 Site Üyesi ve 3 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
hakimlik sınavı | mervemge | Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi | 4 | 11-10-2008 12:05 |
Hakimlik Sınavı | Sıla | Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi | 4 | 12-01-2008 14:35 |
Adli Hakimlik Sınavı/İdari Hakimlik Mülakatı Ertelendi!! | Av. Bülent Sabri Akpunar | Hukuk Haberleri | 12 | 03-03-2007 12:47 |
Adli Hakimlik Sınavı | Av.MuratOzan | Hukuk Haberleri | 0 | 24-08-2006 21:09 |
Hakimlik Sınavı | MEDET | Hukuk Soruları Arşivi | 2 | 27-02-2002 20:05 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |