![]() |
|
![]() |
![]() |
#271 |
|
![]() Evlilik Yıldönümü Dört dörtlük bir eşimsin,sevgi dolu evimiz Kırk dördüncü yılına bastı evliliğimiz. Mutluluğun sırrını artık ifşa edelim Yeni evli gençlere anahtarcık verelim: Ben,sen değil biz varız,biz böylece yaşarız Kenetlenip elele hep ileri koşarız. İki eşittir bire,gelin bizde görünüz Geçip giden yıllarla siz de taçlar örünüz. Birlikten sevgi doğar,saygı doğar,güç doğar Tek kalan güç kaybeder,ateş yakar,su boğar... Gönlümüzün tahtında kraliçe,kral biz Gönlümüze hükmeder,hep saltanat süreriz... Allah'a boyun eğer,bir ona eğiliriz Başımız dik yürürüz,değilse eziliriz. Kendimizle öğünür,biz bize güveniriz Tanrı izin verdikçe yılları deviririz... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#272 |
|
![]() Fantazi Şiir Bu değildir bir isyan Fantazi bir düşünce, Tersini yapsa insan Bir daha dünyaya dönünce... Seveceksin sevmediklerini, Yapmadıklarını yapacaksın, Aşk seni değil Sen aşkı aldatacaksın... Ters bineceksin eşşeğe Hoca Nasreddin gibi binmek, Bakmaktan daha iyi geleceğe Gerindekilerini gözlemek... Yapa yapa tersini Belki göze çarpar düzler, Alan alır dersini Umarım açılır gözler... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#273 |
|
![]() Yaşamın Faturası Sabahlara uyanmak Her gün yeniden doğmak Büyük dirilişin provası... Geceleri uyumak Her gece ölümü tekrar tekrar yaşamak Ölümsüzlüğün muamması... Doğmayı unutarak... Ölmeyi unutarak... Günler boyu yaşamak hep yaşamak İşte yaşamın hülâsası... Ya kaybetmek... Ya kazanmak... Bu da yaşamın faturası... Alper Kürük
![]() |
#274 |
|
![]() Ey Güzel... Ey gözleri hayâlim kadar güzel kadın Her bakışın bir başka umut vermekte bana, İnsan için bir umut bir bağıdır hayatın Hoş gördürmek nâfile hülyasız yaşayana. Melek yapar çıkarsın bir bakışla beni sen Şeytan şerrimden korkar,elimde sen istersen, Ey gözleri hayâlim kadar özel kadın... Alper Kürük
![]() |
#275 |
|
![]() Ezelî Köprü Aşk denizinin üstüne Zevkten köprü kurmuşlar Korku gelmemiş içlerine geçenlerin Ya köprü yıkılırsa? Her geçişte yıkılmiş köprü Aksilik bu ya Hep genç gençmiş denizde boğulanlar... Kurtaran da olmamış her düşeni Düşenin içine de bir kurd düşermiş Yermiş,yermiş,yermiş... Lokman bile bulamamış buna çâre. Düşmeyenler gülermiş... Düşen:'gülmeyin,gülmeyin bimezsiniz Aşk bu...'dermiş. Alper Kürük
![]() |
#276 |
|
![]() Eyleşmez Dağ olsam başımda Bilirim kar eyleşmezdi Aşktan,hasretten ateş püskürüyorum. Göl olsa gözümde Yaş eyleşmezdi Ağlamaklı gözlerim. İnsanım,âşıkım hem de Öbür âşıklar gibi ben de Sevgilimi özlerim. Dedim ya birşey eyleşmez bende Yâr da eyleşmez oldu... Şaşıyorum eyleştiğine Kafamda kara düşüncelerin. Karadan,dertten yana hep İşte böyle sözlerim. Alper Kürük
![]() |
#277 |
|
![]() Fahişe Yatağın belli değil Gecen desen öyle. Kalbin karanlık, Kalbin fitne dolu Erkek dolu gecelerin misâli. Bu hayatttan sen de memnun değilsin Ama,biliyorum ki diyeceksin: 'Ne yapayım düştük bir kere...' Desem şeytanın dünyada gölgesisin Yanılmasam gerek, Yalnız bir fark var aranızda O,rüyaya girer boyuna Sense yatakta koyuna... Doğrulıktan yana çırılçıplaksınız İkiniz de,ikiniz de... Alper Kürük
![]() |
#278 |
|
![]() Fark Etmez... Dost ne der? düşman ne der? Hep böyle diye diye, Başa geldi neler neler Dost,düşmandan hediye... Kimler ne derse desin Seversem ben severim, Ey sevgi sen nerdesin? Bir bulsam Allah kerim... Sevmeyi biliyorsan Her şeyi sev kardeşim, Sevgi arayan insan Ha sensin ha da benim... Alper Kürük
![]() |
#279 |
|
![]() Felek Felek,besbelli bu sefer de Çocuk aldatırcasına aldattın Bir güzel çıkardın karşıma Peşi sıra sürükledin beni Sürüm sürüm, Felek beni yine yaktın... Nasıl olsa birgün ben de Aşık olacaktım Ama öyle bir yaşta,çağdayım Ancak iyi yönünü görebiliyorum aşkın. Sen de fırsatı hiç kaçırır mısın? Zaten odur mesleğin: Çektirmek,çektirmek... Kerem'e dişlerine varıncaya dek çektirdin... Ayırdığın zaman beni ondan Günleri urganla çekmek isterdim Çektirmezdin. Bir işin bir işine uymaz İşte ondan kalleşsin... İşte ondan kahpesin... Alper Kürük
![]() |
#280 |
|
![]() |
![]() |
#281 |
|
![]() Fotoğraflar Uçuşan aynı kuşlar Yine aynı semalar, Fotoğrafta değişen Değişen hep simalar. Bunda şaşacak ne var? Ne arıyor insanlar? Biraz mutsuz,biraz şen Yaşanmış hâtıralar... Mümkünse dünü yaşa, Çekilen gelir başa, En son yazılır taşa Yalvarışlar,dualar... Alper Kürük
![]() |
#282 |
|
![]() Gam Alan Geceler gündüzlerden aydınlıklar çalıyor, Kuru göz yaşlı gözü görünce nem alıyor, Bencileyin kendime göre dertlerim vardır Dertleri gidermeye benliğim çabalıyor. İnsanın kederini yine insandır alan İnsandan medet umar dertlerinden bunalan, Gönlünün kapısını açan insansa yârdır Sevgi gibi derdi tek odur senle paylaşan... Alper Kürük
![]() |
#283 |
|
![]() Garip Garip,garipliğini akşam olunca anlar Dünyadaki tüm hüzünler çöküverir ruhuna. Gülmeyi unutur dudakları Gözleri ağlar,içi ağlar. Garibin türküsü aşk üstünedir Öbür türküleri neylesin garip? Bir de gurbet şarkılarından hoşlanır gönlü. Garbi öldüren ah bu gecelerdir... Garip,garip,garip, Gönlü muzdarip,kalbi muzdarip... Alper Kürük
![]() |
#284 |
|
![]() Garip (Elgin) Elgin diyorlar bana Hem ermiş,hem elmişim, Kader atmış yabana Bu yerlere gelmişim. Tahammül ettim sana Sabır dolu geçmişim, Takdir et,anlasana Mey diye gam içmişim. Kuvvet ola tabana Durmadan gezermişim, Düşmüşüm bir kapana Oysa ben de zermişim. Her taş yerinde ağır Demiş atalarımız, Ne desen duymaz sağır Bitmez hatalarımız. Mekâna bağlı değil Ben her zaman özgürüm, Girmek istersen eğil Alçak kapılı gönlüm... Alper Kürük
![]() |
#285 |
|
![]() Garip Kuş Garip kuşun yuvası karanlık olur Güneş bile gelmez ziyaretine. Rüzgâr,kar,yağmur fırtına Üstelik öbek öbek dert Garip kuşun yuvasını doldurur. Eller düğün-bayram eder Dertler de garip kuşun gönlünde... Uçsa uçamaz Gönlü bulanmış dertten Gözü karakmış dertten İki kanadını da bastırığa vurmuş dert. Ne yer,ne içer Ömrü keder,keder,keder... Alper Kürük
![]() |
#286 |
|
![]() Geçmiş - Gelecek Geleceği görmekten hoş geçmişi yaşamak Görülen her hâyâlde zira gerçeklik vardır, Geleceği görmekse ki dürbün ile bakmak Görülebilen her şey dürbün camı kadardır. Geçmişe döndüğünde gönül bazan hoş olur Bazan da kalp yarası içten kanıyor kansız, Bazı kez sâkinleşir çok kere sarhoş olur Geçmiş - gelecek aynı hepsi hâyâl ve cansız... Alper Kürük
![]() |
#287 |
|
![]() Geçmişi Tekrar Yaşamak Yasemini koklarken burnuma kokun geldi Tenin de bir zamanlar çiçek kadar güzeldi... Güzellik değişmedi değişen sen,ben,biziz... Zamana güzelliği yaşlanırken veririz. Geçmişe özenmeden özümseyip yaşamak Başka bir haz veriyor geçmişe dönüp bakmak. Severek,sevilerek gelirse ihtiyarlık Budur tükenmez varlık,bundadır bahtiyarlık... Alper Kürük
![]() |
#288 |
|
![]() Geçmişini Unutma Geçmişi unutmadan yaşamak zor mu sanki? Hayata bağlayacak hayaller,umutlar ki Parlak ışıklarıyla gözleri kamaştırır Kör eder düşünceyi,kafayı karıştırır. Anılara sığınmak,ne tümden unutmak hoş, Huzur bulmak istersen mâziden âtiye koş, Dal ne ise kök odur,ağaç bunlarla durur Geçmişini unutan kendisi geçmiş olur... Alper Kürük
![]() |
#289 |
|
![]() Gel De Sev Bir sabah ölüm Silkine silkine kalktı uykusundan Çocukca bir korku ile Korkuttu hayatı sevenleri. Tabiat yine güzeldi Her zamanki kadar. Hele yaşamak Yaşamak umutlar dolu günleri Doyamamaktan yana delice yaşamak. Gel de sev ölümü Bir de sevgilin varsa, Gel de sev ölümü Yenice öpüşmeyi öğrenmişsen. Dünyalık ödünç bir canın olduğunu Gel de unutma 'Yaşamak güzel...'derken. Ölüm silkindi uykudan Uykusu döküldü yaşamanın üstüne Bir tabut daha yöneldi selviliklere Bir kez daha ayrıldı:yaşayan,yaşamayan... Alper Kürük
![]() |
#290 |
|
![]() |
![]() |
#291 |
|
![]() Gelgit Ya Da Med - Cezir Sevgilerden yapılmış eğer bir gemin varsa Onu aşk denizinin kumsalına koy bekle, Ruhumdaki med - cezir gelecek nasıl olsa İçeriye alacak çekip tüm gemileri... Meddimde dalgaların doruğuna erersin Ordan düşmemek için çabana çaba ekle, Cezrimde munisleşir,sükûnete girersin Bu deniz böyle deniz yuttu acemileri... Alper Kürük
![]() |
#292 |
|
![]() Gelibolu Yolculuğu Ve Anısı Vapurla beraber deniz üstünde Kayıyor ümitlerim bir yolculuğun Verdiği yorgunluk zevkiyle. Sallarken bir yandan deniz dalgası İnsanı çileden çıkarıverdi 'Santurî Ethem'in 'Şehnaz Longa'sı... Seyahat hayâlim son buldu artık Boğaz'a kapanmış Gelibolu'da. Ümitlerim gerçekleşsin diye ben de Çektim en uzun direğe tepede Kıpkırmızı bir bayrak 'Bayraklı Dede'ye. Kaptanıyken hayâl gemimin Tutuldum fırtınaya Doldurdum gazyağını bir şişeye Saldım kurtulmak niyetiyle Şişeyi 'Kaptan Dede'ye. Namık Kemâl'in memleketinden geçtim... Gördüm Gelibolu'daydı konulduğu zindan, Öptüm duvarlarından Öptüm toprağını, Burcu burcu tüttü burnumda özgürlük Ve Kemâl'le karışık güzelim Vatan... Alper Kürük
![]() |
#293 |
|
![]() Gençliğe İthaf Eski toprak üzerinde fideleriz yepyeni, Hamurumuz ATATÜRK'ün mayasıyla yoğurulmuş, Haksız yere,insafsızca gençlikleri ezeni Ezmek için Gençliğimiz hak fikriyle doyurulmuş. Kemâl 'lerin memleketi kemâllerle yücelir Soyad almış Gençliğimiz kenisine KEMAL 'i, Gitse NAMIK,arkasından MUSTAFA'ları gelir, Ülkü ülkü kalbe dolar her gidenin cemâli. Kılınç ile atılmıştır bu Vatan'ın temeli, Fikir ile âsil Gençlik çatısını çatmıştır, İcabında kılınç tutar kalem tutan bu eli Esareti tokatlayıp,Hürriyeti tatmıştır. Genciz,artık içimizde ihtiyarlık kalmadı, Vatan da genç şimdi ama idealler daha genç, Milletimin ellerini tuttu Gençlik salmadı, Hür değise fikir,Gençlik o memleket ne iğrenç! Bekçisiyken biz VATAN 'ın parolamız:İSTİKLAL, Devrimlerde,fikirlerde önderimiz:ATATÜRK, Şimdi bülbül oldu GENÇLİK olmayacak asla lâl Bunu böyle bilsİn dünya zira bilir her GENÇ TÜRK. Alper Kürük
![]() |
#294 |
|
![]() Gençliğin Hitâbesi... CUMHURİYET'E kalkan el ödünsüz kırılır! VATANIN TOPRAĞINA kem bakan göz oyulur! LAİKLİK KARŞITI dil susmazsa koparılır! ATATÜRK TÜRKİYESİ olursa böyle olur... Zaman zaman böğrüne değen hançer deliyor Askere giden yiğit ŞEHİT olup geliyor, ŞEHİTLİK dince ulvî de kâlbi zedeliyor... Sülük emdikçe bitmez kan hep tazeleniyor... 'DAYAMIŞTI VATANIN BAĞRINA HANÇERİNİ...' Kaleşnikofla şimdi kimi tehdit ediyor? KOPARAMAZ VATANIN ZERRE KADAR YERİNİ ATATÜRK'LEŞMİŞ GENÇLER O YOK BEN VARIM DİYOR... Alper Kürük
![]() |
#295 |
|
![]() Gerçekçi Olalım Dünyayı sev,sev diyorsun Dile klolay söylemesi, Sanki sen çok seviyorsun Sevilecek kaldı nesi? Hoşgörülük istiyorsun Herkes mutlu, herşey mi hoş? Gerçekleri gizliyorsun Dünya fâni,hayatsa boş... Yaşam çileli bir yokuş Her çıkışın inişi var, İnsan değil olsan da kuş Kanatsızsan neye yarar? Altta taban,ya baş üstte, Yokuşun yerleri düzmüş, Kulak duymazmış yüksekte Misal: tavşan dağa küsmüş... Alper Kürük
![]() |
#296 |
|
![]() Geri Verin Selâmlarımı Ne selâmlar dağıttım bunca yıldır Ne de sabırlıydım doğrusu ya. Giden selâm gelmez oldu kaç zamandır. Ta ki ağardı saçlarım Artık beklediğim kalmadı dünyada Şimdi verdiğim selâmlarımı topluyorum Kâh köşe başında,kâh evde,kâh toplumda. Verin o eski selâmlarımı benim Ey yarının ihtiyarları gençler Anlayacaksınız siz de bu dilenmemi... Alper Kürük
![]() |
#297 |
|
![]() Gidiyorum Gidiyorum arkamda Cama yapışmış burunlar kaldı. Gidiyorum Yarın yatacağım toprağı çiğneyerek Belki isteyerek Belki istemeyerek. Gidiyorum Dönüş ne zaman bilmem, Cebim dolu mendilim var Sallarım eşe-dosta Ağlasam gözümü silmem. Rüyalarımda hep geliyordum Senin için uzun yollardan. Çoktan geçiyordu yorgunluğum Sabah olmadan. Rüyalar tersine döndü Şimdi hep gidiyorum, Senden bir adımlık ayrılığın yorgunluğu Gğnahkâr ruhlara döndürdü beni. Bu kadar acı duymazdım inan Boyum sıra felçlensem. Gidiyorum senden uzaklara Ya mektup satırlarında göreceğim seni Ya da yine rüyalarımda... Alper Kürük
![]() |
#298 |
|
![]() Göbek Bağı Her ana sevgisi dilenen çocuk Çok sever anasını. Ne kadar diye sorsalar Açar iki kolunu gururla Demek ister:bu kadar... Yavruyu anaya bağlayan Bağlardan İşte biri de göbek bağı. Koparamaz öbürlerini Yalnız Allah’tan başkası. Ama bu bağa gelince Onu koparan biri var Ebe denen kadın... Dokuz aydır birbirinden Bir saniye ayrılmayan Bu iki insanı Gıpta edercesine keser sanki Bu kuvvetli bağı Ayırır yavruyu anadan Alper Kürük
![]() |
#299 |
|
![]() Gölgem Sabah küçültür beni gölgem Küçüklük çöker ruhuma. Öğleden sonra büyültür Haddimden fazla. Set çekilmez olur Artık gururuma. Gece olur Başım bu dertten kurtulur. Gölgemle kaybolur Küçüklüğüm,gururum, Sıyrılır çıkar meydana Gerçek,mütevazi vücudum... Alper Kürük
![]() |
#300 |
|
![]() Gönlünü Verme Taşımasını öğren gönlünü kendin taşı Verme onu kimseye sonra alıp giderler, Sevmenin,sevilmenin yok ki belirli yaşı Aklını baştan alır sonra da seyrederler... Gönül kırmak çok kolay gönül yapmak ise zor Gönül camdan bir saray yapılmaz kırılırsa, Sevgi gönüllerde ay,sevgisizlik yakan kor Yaktığı söndürülmez Umman dolu su olsa... Alper Kürük
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Dün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |