![]() |
|
![]() |
![]() |
#181 |
|
![]() Bir Garip Ölmüş... Bir garip ölmüş... Kimmiş? Neyin nesiymiş? Sevgilisi var mıymış acaba? Mektup mu alamamış? İzini mi kaybetmiş sevgilisinin? Kaç zamandır ayrı dolaşıyormuş yârdan? Son çıkan kelime neymiş dudağından? Yârinin ismini mi çağırmış? Anasını, babasını mı? Allah mı demiş? Bir derin ah mı çekmiş? Yoksa bir yudum su mu dilenmiş insanlardan? Yalnızlığa mı küfretmiş acaba? Bir...Garip...Ölmüş... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#182 |
|
![]() Bir Gölge Serinliği Kafamda hayâl ağaçlar Arzudan meyvalar Taş atıyorum Patır patır düşüşünü duyuyorum Kimi olgun,kimi ham meyvaların. Sulanan ağzımın dişleriyle Hepsinden tadıyorum. Olgunların damağımda kalıyor tadı Buruş buruş buruşuyor avurtlarım hamlardan Hayatın tadını anlıyorum o zaman. Meyvasında değilim ama Ağaçlar da olmasa Zaten çölün susuzluğu içindeyiz Bir ağaç gölgesi Susuzluğumuzu giderir biraz İçkisiz sarhoşluğu gider sıcaklığın. Serinlerken kafamız hayâl ağaçların gölgesinde Biraz zevk alalım şu dünyadan Ne kaldı ki zaten biz kalacağız Fâniler beldesinde... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#183 |
|
![]() Bir Görüp Bir Düşüneyim Bir görüşte Gözüm kaldı sende Gözümü aldın. Bir öpüşte Aklım kaldı sende Aklımı çaldın. Gözüme ver kendini Ver de bir daha göreyim Gerçekten görülecek kadar mısın? Aklımı da bağışla bana Son bir kere düşüneyim Ben sana çoktan yârim ama Sen de bana yâr mısın? Alper Kürük
![]() |
#184 |
|
![]() Bir Gün Anlayacaksın... Anan,baban büyüttü ne ümitlerle, Sevgilin çok bekledi elde güllerle, Başına buyruk olup gittin ellerle Hatanı sen de bir gün anlayacaksın... Kâh sen avcı olup da avlayacaksın, Çok kere sen av olup avlanacaksın, Koşanların olacak,sen koşacaksın, Hayatı sen de bir gün anlayacaksın... Gelmesin diye dua etme gelecek O gün hâyâl değil ki o gün tam gerçek, Elde sandıkların hepsi gidecek Dünyanı sen de o gün anlayacaksın... Alper Kürük
![]() |
#185 |
|
![]() Bir Kız Ki... Yeşiller giyinmiş baştan ayağa Ben diyeyim fıstık içi Siz deyin ördek başı, Neydi o sarı saçlar ya Râb? Gönlüm değil gözlerim düştü ağa. Yeşil giymiş beni çıldırtmak için yeşil... Yeşil sonlanıyordu gözlerinde, Ben diyeyim sabır vardı Siz deyin sitem Sözlerinde... Ne derseniz deyiniz Bana herşeyi hoş geliyor işte... Bıktım aşkın deliliğinden... Ah! elimden gelse Gönlümü bırakıp kupkuru gelirdim Bir ikinci gelişte... Alper Kürük
![]() |
#186 |
|
![]() Bir O Değil Gün ışığı çeker,dürerdi erken Gecenin üstümdeki yorgan yogan karanlığını, Rüzgârlar saçımı tarardı Çiğli yapraklar yıkardı yüzümü ıslak ıslak Güneş benim için doğardı Tatlı umutlara nispet, Saf çocuk sevincimin sıcağında Gölge veren ağaçlar Büyürdü geceyi gündüze katıp hep benim için. Günler,aylar,seneler Çarçabuk geçerlerdi tek beni büyüsün diye Yaşlıların beddualarını ala ala. Önceleri sevâp benimdi hep Sonraları günah hep benim oldu. Şeytan benim rüyalarım için yaratıldı, Hayatın acıları hep beni buldu. Aşk benim için oldu, Sevilmeden sevmek hep benim oldu, Hayatı sevenlerin korktuğu ölüm nerde? Bir o mudur benim için olmayan Ne oldu ölüm,ne oldu? Alper Kürük
![]() |
#187 |
|
![]() Bir Türkü Geldi Aklıma Düşmanım kadınlara şimdi... Cennet kapısında bekçi olsam Bir kadın sokmazdım içeri Neden mi? Atam Adem'i aldatan Beni de aldattı kadın şeytan Belki Cennetin de altını üstüne getirir... Ama... Bakmayın söylediklerime... Hurisiz Cennetin tadı mı olur? Ne o? Gözlerimde yaş gördünüz değil mi? Evet...hem gülerim hem ağlarım... 'Aşk adamı ağlatır Deli deli söyletir...' Alper Kürük
![]() |
#188 |
|
![]() Bir Varmış Bir Yokmuş Döndüm diyar-ı gurbetten Yârin ülkesinde ne bir yaprak Ne de bir dal kalmış. Sararmış güllerin rengi İçinde ne bir al kalmış. Karanlık geceler üstünde açan N e bir hilâl kalmış. Heyhat! bunca özlemden arda Yalnızca melâl kalmış. Kendimi zorladım nice sızlanmaya Anladım ki ne mecâl kalmış? Yâri alan almış, Saran sarmış, Benimse saçlarım ağarmış, Gönlüm kararmış... Aşk bir masalmış, İnsan bir masalmış, Hayat bir masalmış Ki bir varmış,bir yokmuş... Alper Kürük
![]() |
#189 |
|
![]() Bir Yağmur Bulutu Bir yağmur bulutu olsam yücelerde Yellerle gezsem diyar diyar Görebilir miyim seni acaba Nerelerdesin ey sevgili yâr? Bir yağmur bulutu olsam yücelerde Yeşilliklerle bezenmiş yerlerde Sevinçle murat murat yağarım. Vardığım kara topraklar üzerinde Sıkıntıdan çatlar yüreğim Yağmur yağmur ağlarım... Alper Kürük
![]() |
#190 |
|
![]() Bir Yıldönümü Şükürler olsun Tanrı'm ne güzel geçti zaman Tam kırk bir yıl öncesi bugün yapmıştık nişan... Bu güzel yıllarımız nice yılla uzasın Anısı ruhumuzda,tadı damakta kalsın... Geçen bunca sürede sevgi acıyı yedi Yedikçe de semirdi,başkası var mı? dedi. İşte biz bu günlere böyleliklerle geldik Çevre çirkin olsa da biz sevdikçe güzeldik... Dilimizden düşmedi bizim ortak şarkımız: ' Para, pul mühim değil,mühim olan aşkımız...' Biz bu teranelere inanarak yaşadık Gönlümüz hep genç kaldı,vücut ile yaşlandık... Şimdi demek gerekir; ' kırk bir kere Maşaaallah! ' Sağlık versin,aşkımız yıllar sürsün İnşaaallah... Alper Kürük
![]() |
#191 |
|
![]() Birbirinden Uzak Ayrı âşıklar misâli Umutlar ve gerçek Cehennem uzaklığı bir boşluk Ve aralarında ben. Ortada koydular beni ortada... Gerçek hakikatsizmiş ama Umudun postu serili bende; Bir yanda umut Bir yanda gerçek Ve beni koydular kederde. Öyle bir türkü tutturdu ikisi birden İkiayrı düşmüş âşık misâli: 'Kader ayırdı bizi Her birimiz bir yerde...' Alper Kürük
![]() |
#192 |
|
![]() Bire Bir Yüzünü ay dediler Gönlünü alamadım, Eller aya gidiyor Ben sana varamadım. Gel azalt şu gururu Bana ver bütün nûru, Üstten attım onuru Yine yaranamadım. Gönlüm düştü bir sana Gurbet dedim vatana, Bir yeter dedim bana İkiyi aramadım. Alper Kürük
![]() |
#193 |
|
![]() Birinci Boğaz Köprüsü İçin Uçup da gitti yıllar Aşkımızın üstünden, Akıp da geçti sular O Boğaz Köprü'sünden. Sen o yaka güzeli Ben bu yaka öksüzü, Yakalar birleşeli Güldürdü yüzümüzü. Mehtabı seyrederken Köprüde gezerdik biz, Bitmesin rüya derken Bozuldu düşlerimiz, Ayrıldı ellerimiz. Böylesi acı bitti Aşkımızın öyküsü, Akıp ne sular gitti... Duran 'Boğaz Köprüsü'. Alper Kürük
![]() |
#194 |
|
![]() Birleşip Dört Mevsim Olmak... Yazlar hep senin olsun bana da kalsın kışlar Kış deyip geçme sakın önü,sonu hep bahar... Yazın sıcakılığından yanarsın,kavrulursun Mümkünse ferahlığı denizlerde bulursun. Yağmur olsun,kar olsun mevsimlerime yağar Bütün yağışlar benim onda su,bereket var. Gel seninle biz yine düzeni bozmayalım Yazını ekleyelim ve dört mevsim olalım... Alper Kürük
![]() |
#195 |
|
![]() Bitmesin Kokuların... Sana çiçekler sundum bir zaman demet demet Ellerinde soldular seni kıskanıp elbet... Çiçeklerin kokusu inan ki sinmiş sana Bir başka çiçek olup kokuyorsun sen bana... Dünkü koklayışımda kokan kırmızı güldün Bu gün koklayışımda menekşeydin,sümbüldün... Yine bir koklayışta bana sen kendin dedin Bak kokan ben değilim bu kokan da yasemin... Sendeki bu kokular bana ömrümce yeter Bir kokunda karanfil,bir kokunda zambak ver... Alper Kürük
![]() |
#196 |
|
![]() Bitti Gurbet Sılaya göç göründü Gurbet ateşi söndü, Hasretlik çekmek dündü Bugüne kalmış vuslat. Bunca yıllar gördüğüm Gariplik bir kördüğüm, Ömür boyu çözdüğüm Tek bulmacaymış heyhat... Elgin diyorlar bana Tutsak oldum yabana, Senin de kasabana Uğratır bindiğim at. Teslim oldum zamana Çözümsüzdedir mânâ, Işık aramayana Zindan olurdu hayat. Keder,bana öğündü Bugün bugündür,dün dündü, Gelecek bitmez düğündü Kaçırılmaz bu fırsat. Çok oldu kayıplarım, Bugün için ben varım, Gerçek aşkı yaşarım Ben Mecnun'um,ben Ferhat... Alper Kürük
![]() |
#197 |
|
![]() Boş Kadeh Gittim aşkın meyhanesine Yâr idi orada barmen, Geldi yanıma işveyle Şarap istedim hemen İçerde bir o vardı bir de ben. Sundu dudaklarını kadeh yerine Ne bitmez bir içkiymiş bu? İçtikçe kadeh kendi kendine doldu... Bir yudumda sarhoş olmuştum Sadece sarhoş olan değildi vücudum Sarhoştu hem de kalbim ve ruhum... Fasılasız bu kadehi diktikçe Kızarıyordu gittikçe... Dolu kadehler ayyaşa tesir edemezken Daha ilk yudumda mest olmuştum ben. Hangi keskin bir meyle dolu Ki boş kadeh sihirlemişti ruhu... Alper Kürük
![]() |
#198 |
|
![]() Boynum Bükük Seyrine doymazdım kuğuların Nazlı nazlı büklüm boyunlarını, Ah ben de kuğu olsam diye Düşünürdüm küçükken. Felek oyunlarını Oynadı bana da Oynadı çok erken. Boynum büküldü benim Omzuma düştü başım, Eskiden sevdiğim kuğular Şimdi dert arkadaşım... Onların boynu neden Bükük bilmiyorum ama Talihime küskünüm Derttir boynumu büken. Alper Kürük
![]() |
#199 |
|
![]() Böyleyim Ufkumda bir güneş battı doğmamasıya Doğmaz oldu bir ay gecelerimde Yıldızlar göz kırpmıyor eskisi gibi. Bir ruha çöktü karanlık Bir göz var Ağlamak ister,ağlayamaz. Bir dil var tutuldu âni Söyleyemez oldu kelimeleri Yutkunur,geveler,çıkaramaz. Bir ah var çıkar derinden Hayatın acı sessizliğine. Bir insan ki düşünün kederinden Ne dost görür,ne düşman... Hasretten bahsetmeyin bana artık Anladım o da ne demekmiş. Yaralarıma değmiş gibi sızlanırım böyle. Acı içindeyken Göstermeyin göz yaşlarınızı Bir başkadır hâlim benim Ağlayamasam da dolukur gözlerim Çünkü yufka yüreğim... Alper Kürük
![]() |
#200 |
|
![]() Bu Suç İşlenmeyecekti Hayır,adım gibi biliyorum Bu suç işlenmeyecekti. Bir günahtır işlendi ama Hayır,bunlar olmayacaktı İşlenmeyecekti bu suç. Onun karısı da ne olur Birazcık güzel olsaydı Göz koymazdı elin karısına. Ne o hapse girecek Ne öteki ölecek Ne de beriki kem ellere düşecekti Hayır,bu suç işlenmeyecekti. Olsaydı güzellikten yana eşitlik Her göze çarpan güzel olsaydı Kem düşüncelerimiz olsa da Kem bakmazdı gözlerimiz... Alper Kürük
![]() |
#201 |
|
![]() Cambazhane Hayatımız sanki ip Bizler de birer cambaz, Düşmeye gör ne garip Alkışlayanın kalmaz... Beyinden uzaklaşmış İp koparsa kuşkusu, Benliği esir almış Ya düşersem korkusu. Kendi düşmesin yeter Başkası düşse olur, Çünkü yeri genişler Yaşamak onca budur... Alper Kürük
![]() |
#202 |
|
![]() Büyük Mâtem On Kasım saat dokuzu beş geçe Tam bir gece Vatanın can çekişen kâlbi durdu. Göğe ulaştı bir ruh Melekler birbirine yeni geleni sordu. Gözlerde yaş kesilmiş Şimdi akıyor kan, Yükseliyor ilâhî hıçkırıklar Mâtem içinde Vatan. Birbirine bağlanan göz yaşları Dökülüyor Dolmabahçe'de denize Bir hüzün çökmüş her benize Eğilmiş herkesin o hür başları. Bir acı dolaşır kâlpleri teker teker Genç,ihtiyar,kadın,erkek,asker... Hûşû ile anarken Ata'sını Öte yandan unutamaz yasını. Ne desek böyleymiş kader... Cismin ayrılsa da bizden İsmin silinmez kâlplerimizden... Her On Kasım günü gelir Milletin kâlbine kriz, Eserinle çizdiğin iz Ona her an şifa verir. Sana her Türk kâlbi mezar Tarihteki şöyle dursun Allah'ın yanında da yerin var.... Türk kanında cevhersin, Cihanda bir mihversin, Türkler bir yana Dünya önüne gelsin... Ne desem yeri sana ATATAÜRK'üm benim, Bir defa dünya gözüyle Seni görmekti emelim. Dalgalanırken önümde Bayrak Seni görüyorum işte Seni görüyorum,bak... Senin için kan ağlıyor bütün bir âlem Örtmüş sessizliği koca bir mâtem... Alper Kürük
![]() |
#203 |
|
![]() Can Almak Kolay Da... Canı veren ALLAH'A canı almak da hastır Bu ilâhî konu ki öylesine hassastır... Ruhundan üfleyerek can kattığı bir insan Bir canı katlederek pay mı alacak HAK'tan? Böylesi bir can alış RAB'be ortak olmaktır Eşi yok,ortağı yok...O,münezzeh tek HAK'TIR. Gözdeki yaş da durur,yerdeki kan da kurur Can alan can düşünsün ona lânet okunur... Alper Kürük
![]() |
#204 |
|
![]() Can Mı Hapis Ten Mi Hapis... Verdiğin bir canı koyduğun tenden Kıskanmış olsaydın çekip alırdın, Belki çok severdin onu sevenden Aldığın an teni de kurtarırdın... Neden çektirdiğin tene eziyet? Sana kulum verdiğin cana köle, Canı tenden ayırmak ise niyet Can kurtulur ola ki beden öle... Dünyada can ve ten imtihan olur Gün gelir kopar bağı canla tenin, Cana ten bu yolda anlık han olur Bâkide bir etmek senin eserin... Alper Kürük
![]() |
#205 |
|
![]() Can Ve Ten Can tende mahpus değil Tense can için vardır, Ten cana eder meyil Ten,can kadar kutsaldır. Can ten ile bağlanır Canı tene eder yâr Ki o fâni dünyadır Burada ayrılırlar. İkisi tekten çıkar Bir olur mu hiç iki? Tene dünyada yer var Can âhirette bâki. Alper Kürük
![]() |
#206 |
|
![]() Canlanan Bir Anı Bir defa daha geçmiştik bu sokaktan Dün gibi hatırlıyorum Sen sağ yanımdaydın Belinden tutmuştum seni. Karanlıktı hava,ıslaktı zemin Köşe başındaki elektrik lâmbası yanıyordu tek Ağır ağır,beyaz bayaz kar yağıyordu. Kar ki ısssız,sessiz yerler için kefendir. İyiden iyiye sokulmuştun koltuğumun altına Bir sevişmemizdi bu,tabiata karşı koyduğumuz. Ama gel ki kader boyun eğiyor Bu yüzdendir kaç zamandır hep ayrı olduğumuz... Alper Kürük
![]() |
#207 |
|
![]() Cümle Son Noktayla Biter. Ten toprağa düşünce acıyı zaman alır Nice büyük acılar zaman geçer ufalır. Unutulmaz ki acı küçük de olsa kalır Unutulmayan cümle onunla noktalanır. Bu cümle bir hayattır başı da sonu da var, Bu cümle sanki aşktır başı hoş sonu yakar, Bu cümle yalvarıştır sonda göz yaşı akar, Bu cümle bir yarıştır varış Allah'a kadar... Alper Kürük
![]() |
#208 |
|
![]() Çağrı... Azâbıma,affıma mıdır bu çağrı ya RAB... Bir işler işliyorum takdirini ben bilmem... Affına ümidimiz olmasa hâlim harap... Gel emrin olmasaydı belki korkumdan gelmem... Öyle bir çağrı ki bu hiçbir sevgilide yok... Çağıran çağırıyor üflediği nefesi, Her çağrı cazip olmaz...bunaysa gidişten çok Kulunu mutlu eden: 'affettim..' diyen sesi... Alper Kürük
![]() |
#209 |
|
![]() Çanakkale Geçilmez... Bilmiyorlardı VATAN denen toprak ezilmez Dene,canından vazgeç,ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! Sömürgeci Devletler bir hâyâle kapılıp Tüm sömürgelerinden yanına asker alıp... Kendi tatlı canları bir savaşa girmeden Oluşturup sürdüğü 'GURKA' askerlerinden... Çanakkale'yi kolay elde ederim sandı MEHMETÇİĞİN göğsüne kadar gelip dayandı... O göğüs imân dolu,şehitliğe inanmış O can asırlar boyu bu VATANA adanmış... Siperler toprak değil,taş değil,göğüsleri Böyle siper görmemiş düşmanın askerleri. ALLAH! ALLAH! diyerek düşmana saldırıyor Gözler hayatı değil şehitliği arıyor... Her ALLAH! nidasıyla düşüyor yere yiğit Cennette GÜL BAHÇESİ olmuş,gülleri şehit... Vurulan her yiğitten kan değil gül akıyor Karşısındaki düşman şaşkın,hayran bakıyor... Vurulan her düşmanın imrendiği de budur Mehmet'ten öğrendi o şehit nasıl olunur? ALLAH şehitler için 'ÖLÜ DEMEYİN...'diyor Cennetine ŞEHİTLER MUHAMMED'LE giriyor... En güzel Cennetini ŞEHİDE vermiş ALLAH Şefaatçi ŞEHİDE izin edermiş ALLAH... AKİF diyor Hazreti PEYGAMBER açmış kucak Onlar için keder yok,yok başkaca korkacak... Vatanı için değil zorlamayla çarpışan Ülkesinden gelerek millerce uzaklaşan... Düşman askerlerinden vurulup ölenlere ATA'MIZ da onlara dememiştir boş yere: 'Artık sizler de bizim evlâtlarımızsınız... Ölüp bu topraklarda toprak olup kaldınız... Mâdem toprağımıza karıştı toprağınız Tüm şehitlerimizle siz de rahat yatınız...' Candan,yârdan geçilir de acısı silinmez... ÇANAKKALE GEÇİLMEZ...ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANISINA SAYGIYLA TÜM ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA... ![]() |
![]() |
#210 |
|
![]() Çekmek Çekmek,evet çekmek Bin zorluğun ucuna Bağlanmış bir lokma ekmek İçin ne zorlıuklar Çekmek lâzım çekmek Kalın halat çeker gibi... Tarlaya tohum ekmek Beklemek,beklemek Ta ki tohumlar başak olsun Sabırdan sararsın Sabır lâzım bize de... Hayatın göbek adını Çekmek koymuşlar çekmek. Herkes muhakkak onu O kadar benimsemiş ki Çekemez hâle gelsek Yine de bir of...çekiyoruz. Alper Kürük
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Dün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |