![]() |
|
![]() |
![]() |
#61 |
|
![]() Vazgeçemem Ömrüm geçiyor hayata küskün Sen geç ömür,ben umuttan geçemem, Zehrolsa da hayat bana gün gün Gençliğim var severim yaşamağı Birdenbire ben ölümü seçemem. Sevdiğim insanlar var benim Aşklarım var çifte çifte Dallarda henüz asılı ellerim Tatlı tatlı meyvalardan Tatmadan vazgeçemem. Gözlerim ileride Geride kalmış gönlüm, Sütten ağzım yandı Ayranı üflemeden içemem. Seviyorum insanların İyisini-kötüsünü,delisini-dolusunu... Cayır cayır yansam da yine Aşktan vazgeçemem... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#62 |
|
![]() Vazgeçilmez Sevgiliye Gönlümde çağıl çağıl şiirlerden şelale Bir elinde kırmızı gül,ötekisinde lâle. Sekerek geliyordun eteklerin uçarak Kâlbim ayaklarına döküldü yaprak yaprak. Çiğnedikçe ezildim,çiğnedikçe yüceldin Sen beni severken de ezerken de güzeldin. Gönlüm dayanamıyor düşürdüğün bu hâle Gel de kendin bir son ver bu hüzüne,melâle. Sen benimle doğmuştun nasıl bensiz yaşarsın? Baktığım her nesnede sen görünür,sen varsın... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#63 |
|
![]() Vazgeçilmez İkili Erkek mi söz geçiren Kadınlar mı egemen? Onlar aynı yaratık Adına İNSAN denen. Kapmak istediğimiz Nedir ellerimizden? Vazgeçmek mümkün değil Doğrusu birimizden... Kadınsız erkek sanki Bir uçak kanadı tek, Erkeksiz bir kadın ki Bir sandaldır tek kürek... Bir erkek için kadın Bir kadın için erkek Tutunacak tek bir dal... Kadın gül,kadın çiçek... Erkek arı olsa da Kadındadır bütün bal... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: Yalnız 8.Martta değil Dünya Kadınlarının HER GÜN MUTLU OLMALARI dilek ve niyazımla...Saygılar... ![]() |
![]() |
#64 |
|
![]() Vazgeçmek Zor Gözlerim takılıyor güzellik çengeline Kopamıyorum ne de ondan kurtuluyorum, Gönlüm ise yerleşmiş aşkının çemberine Peşin sıra bak dönüp dönüp de duruyorum... Gözlerim kararıyor başım fır fır dönüyor Geçti geçecek sanki benliğim benliğimden, Ruhumdaki ümitler ha söndü ha sönüyor Vazgeçmem kolay değil sevgiden,sevgilimden... Alper Kürük
![]() |
#65 |
|
![]() Vuslat (Hz.MEVLANA'nın vuslata erdiği Şeb-i Arûs'düğün gecesi'yıldönümü anısına ithaftır.17.Aralık.2005) Gerçeklerle geldim burun buruna Dünyada çâre yok bazı soruna Öylesini bırak sen oluruna... Nice can ömür yolunda süründü. Yola başlarken yol bitmez sandımdı Yürürken bazan da usandımdı, Ben de yaldızlı hayata kandımdı Yağı,pili bitti fenerim söndü. Tünele girmeden çıramı yaktım Sevenlerine dünyayı bıraktım, Önce yolladıklarımdan ıraktım Tünel bitti ve artık nûr göründü... Alper Kürük
![]() |
#66 |
|
![]() Yağmur Duası Kuraklığn hüznünü Bitkilerle beraber içer çiftçiler. Susuzluk öksüzlük demek Bitki için,çiftçi için. Ölen kimse yok ama Hepsinin ağzından dökülür: 'Allah rahmet eylesin...' Çorun-çocuğun ağzında Yağmur duası, Hacı beklercesine bekler Yağmuru herkes Erkeği,kadını,anası... Kalplerdeki ümitler Dua olur yağmur için, Her iş tarladakine bağlı Ahmet onunla olacak güvey Ayşe onunla gelin... Alper Kürük
![]() |
#67 |
|
![]() Ayşem Ayşem bilirsin seni eskiden Tâ çocukluğundan beri severim. Ayşem,dalını kırdığım yeşil ağaçların kutsallığını Yeşil gözlerinin sevgisinde sezdim. Ayşem,sarı saçların hürmetine Başağa orak sallarken Kuvvetim artıyor dersem inan Ayşem. Ayşem senin için de beni çekiyor Karşılaştığımızda gözlerini kaçırıyorsun da Arzularını kaçıramıyorsun anlıyorum. Ayşem bu cadaloz anan, Bu palabıyık baban, Bu külhanbey kardaşın aşkımızı anlamaz. Anlasalar bile seni bana vermezler Benim tarlam,öküzüm,karasabanım yok.... Eğer Ayşem beni seviyorsan çok Bohçanı al gel gidelim bu yerlerden Ha..Kafa kâğıdını da unutma sakın! Ayşem.anla gayrı seni pek çok sevdim ben... Alper Kürük
![]() |
#68 |
|
![]() Bir Bilmecedir Yaşam... Nefese bağlı canım nerde olsa taşırım Nefes biter can gider arda kalan düşünür, Kadere bağlı kulum her şeye alışırım Uzun sayılan ömür bir gecenin düşüdür... Bu günü yaşadıysan bu gün yarın dün olur Bu günü öyle yaşa dünü keşkeyle anma, Başladıysa yaşamak yarın da bu gün olur Yarını öyle yaşa hep yarın gelir sanma... Alper Kürük
![]() |
#69 |
|
![]() Sevgi Ormanlarında... Ürkek genç karaca gibiydin geçen yıl Sekiyordun ince bileklerinle, Bakışların korkaktı, İşte bu hâllerin içimi yaktı... Bu kadar mı büyür bir yılda sevdalar? Bu kadar mı serpilir? Seviyor musun desem Unutmuşsundur Allah bilir... Şimdi sen sevgi ormanlarında Dişi leoparsın koşturan, Yetişemez sana bilirim Yetişemez bu can... Alper Kürük
![]() |
#70 |
|
![]() Kuğulu... Boynu bükük öksüzlüğün hüznünü, Gelin olmuş genç kızların hüsnünü Sizde buldum,sizde gördüm kuğular... Zor görülür bükükte bu zarâfet... Süzülüp yüzüşte onur,asâlet... Sanki salınarak geziveren yâr... Pembesi de beyazı da bir âfet... O bakışlar aşka,sevgiye dâvet... Ayna suda güzelliğine bakar... Enderliğindedir biraz da kıymet... ANKARA'ya,SEYDİŞEHİR'e kısmet... PARKTA, MESİREDE ismiyle yaşar... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: ANKARA'MIZDA 'KUĞULU PARK' VARSA SEYDİŞEHİR'İMİZDE DE 'KUĞULU MESİRESİ' VAR... BİLİNE DİYE... ![]() |
![]() |
#71 |
|
![]() Kumsal Sahildeki kumların suda çırpınışları Aşka gelen denizin budur kâlp atışları... Sanki sular yıllardır karaya hasret kalmış Kara da denizlere özlemlerle susamış... Birbirine kavuşan iki sevgili sanki İlk kavuştukları an böyle olur inan ki... Suların öpüşüyle kara yumuşaklaşır Aşkları hürmetine parçalanır,kumlaşır. Ayrılık gelir aşkın yerini hüzün alır Sevgi bitmez ortada izi bu kumlar kalır... Alper Kürük
![]() |
#72 |
|
![]() Mavilerin Öpüştüğü Yer Mavilerin kucaklaştığı yerde Göğün denizi öptüğü yerde Yitik gemimi ararım Nerde? dumanı tütmez gemim nerde? Mis kokular taşır rüzgâr Hasretliği bilmez burunlara, Burcu burcu tüter burnumda benim Kavuşmak ve sen. Görülmez geceler görür oldum Yıldızlarımı yaktıkça erken, Herbir yıldızdan bir can buldum Gündüzleri canlanınca insanlar Ve içlerinde yalnız ölürken ben. Gitmeyin,ey kuğular gitmeyin Göğün denizi öptüğü yere, Zaten boynu bükük zavallılarsınız İstemem kırılsın bir de kanatlarınız. Hâla dumanı tütmez gemimin Oysa tüter burnumda kavuşmak, Denizler dolusu yaş var Bana artık düşmez ağlamak. Alper Kürük
![]() |
#73 |
|
![]() Mâzide Kalanlar Şimdi sevenler mutsuz Meşkler mâzide kaldı, Arkadaşlıklar tatsız Dostlar mâzide kaldı. Seven az,sevmeyen çok Aşklar mâzide kaldı, Gözlerde artık yaş yok Yaşlar mâzide kaldı. Gözler ileri bakar Başlar mâzide kaldı, Yollar gitgide uzar Eşler mâzide kaldı. Mevsim her an sonbahar Yazlar mâzide kaldı, Dümdüz olmuş mezarlar Taşlar mâzide kaldı... Alper Kürük
![]() |
#74 |
|
![]() Kırık Ayna Parçasında Mutluluk... Ekmek kırıntılarıyla nasıl Seviniyorsa kuşlar, Mutluluk kırıntılarından Umutlanıp biz de Uçabilseydik onlar kadar... Mutluluğunu seyredemezsin boy aynasında Kırık bir ayna parçasında İşte tüm mutluluğun gözükür Kendini görebildiğin kadar... Kiminde büyük parçalar Tamına sahip değil kimse, Bunda gocunacak ne var? Yeter kendini net görebildinse... Alper Kürük
![]() |
#75 |
|
![]() Korkunç Dünya İnsanları Arzular büyür apartmanlar boyu Zenginlik tüter burunda, Kafalar döner tekerleklerince Ele geçmez en lüks arabaların. Ufuktaki sisleri dağıtır hayâl, Kulaklarda maden şakırtıları; Allah'ı unutmuş diller konuşur: Para...para...para...mey...mey...mey... Cenneti dünyaya aktarır Çifte güzellerin çifte memeleri... Geçer zaman,gün kararır Günah kaplar sevaba örtük elleri Ölümdür artık tiksinilen şey... Alper Kürük
![]() |
#76 |
|
![]() Aşk Çelengi Sana ulaşmak için Akan göz yaşlarıma Sicim sicim tutunsam Kendine çeker misin? Karanlık yolarımın Ucunda yanan ışık Kaybolma arasında Uzanan kollarımın. Kopmaz,kırılmaz telden Bin bağla bağlanayım, Aşka çelenk öreyim Lâle,zambak ve gülden... Alper Kürük
![]() |
#77 |
|
![]() Aşk Ağacı Bir sevgi yükseldi iki taş arasından Bir tohum düştü toprağa Ve bir umut yeşerdi arkasından. Gündüzden geceye uzadı boyu Olmaya koyu gölgelik için Dallarda yürüdü hayat suyu. Kökten taşıdı yeşili göğe dek Maviyle birleşti yeşil Bu böyle bir öykü ki Masal değil. Sevmekti kökün ucundaki Sevilmekti dalın ucu, Görmek istemedi ağaç Bu sonucu: Sevgi döküldü yaprak yaprak Dal kırıldı çatırdayarak Aşk meltemi eserdi başında Şimdi fırtınayla çıplak... Alper Kürük
![]() |
#78 |
|
![]() Aşıklar Çağ çatıp aşka tutulanlar Arzunun ateşiyle yanarmış, Ruhunda birgün isyanı duyanlar Sızlanarak yine cânanı anarmış. Masallar gibi başlayıp biten Bir varmış...bir yokmuş...insan oğlu Bir de ah şu aşk varmış... Ki onunla tutuşup yandı gönlüm İtirafı bile dilimi yakar, Nice nice âşıklar gördüm Bencileyin hepsi de ağlar... Alper Kürük
![]() |
#79 |
|
![]() Aşıkın Göz Yaşları Gözde yaş damla damla, kâlpleri kan ağlıyor Damlalar zincirleşip âşıkları bağlıyor... Kurumaz pınarlardan çıkar içilmeyen su Aşıkta tek korku var: ayrı düşmek korkusu... Akan göz damlaları ruhunu serinletir Gözleri yakar lâkin kâlbe ferahlık verir. Gönlüyle ağlamayan ağlamak nedir bilmez Böyle ağlayan gözü yel kurutmaz,el silmez... Kanayan göz yaşından tuzdur kalan beyaz iz İnsanız...bu gün ağlar...bir gün gelir güleriz... Alper Kürük
![]() |
#80 |
|
![]() Aşk Bu Şu aşk dedikleri neymiş a dostlar Adını tarife diller yetmiyor, Yoluna serilmiş her çeşit postlar Tadını tarife ballar yetmiyor. Bakarsın gül olur seherde açan, Kavak yeli olur başlarda uçan, Erişen gönüle neş'e,nur saçan Bir ışık kaynağı,pili bitmiyor. Kuvvet de servet de onun esiri Onu alt edecek çıkmamış biri, Dikbaşları eğmiş,kırmış kibiri, Başa zor geliyor kolay gitmiyor. Kaçanı yakalar,sen tutamazsın Öyle bir dert,başından atamazsın Yatağında huzurla yatamazsın Tutmaya uzanan eller yetmiyor. Ağlarsın gözünün yaşını silmez, Yüzün gülse bile için hiç gülmez, Aşık olmayanlar hâlini bilmez Bağlıyor dilini söz söyletmiyor. Alper Kürük
![]() |
#81 |
|
![]() Aşk Denekleri Bunca şiir hâlâ yazılıyorsa Bunca beste hâlâ yapılıyorsa Bunca türkü hâlâ yakılıyorsa Aşk henüz tam tanınmamış demektir. O güzel tad damakta kalıyorsa İnsan,onunla oyalanıyorsa Yitirdiği an içi yanıyorsa Bu,aşka tutsaklığı söylemektir. Yine kimler bu köprüden geçecek Geçen herkes mutlak suya düşecek, Boğulurken hâlâ sudan içecek Aşk uğruna her kişi bir denektir. Alper Kürük
![]() |
#82 |
|
![]() Aşk Kapıyı Çalınca Seni gördüğüm zaman tüm vücudum sımsıcak Göğsümde kanatsız kuş uçup havalanacak... Gelen hastalık değil kapını çalıyor aşk Gerisini sen düşün ki hâlin ne olacak? Belki serinlenirsin bu sevgi denizinde, Katmer katmer gül açar belki de benizinde, Suyu yutmamaya bak,sakla,tut genizinde Batma unutulursun,kalmaz bir tek izin de... Alper Kürük
![]() |
#83 |
|
![]() Aşka Can Verir Pişmanlıklar... Tartışmaların bittiği an Özlemler başlar Başlar da o zaman Belki yine aşk canlanır Belki aşk yeniden doğar... Keşkeler vicdan muhasebesi Keşkeler suskun gönülün sesi. Keşkeler kanatır aşk yarasını Keşkelerde kavuşma ümidi Belki yapar küskünlerin arasını... An an acıyıp kanayan Yaraya kabuk Unutmak ve zaman... Artık aşk külllü Artık tütmüyor duman... Alper Kürük
![]() |
#84 |
|
![]() Aşka Dair -1- Kaybına gönül razı olmuyor bu aşkın Ya Râb bu ne bitmez,tükenmez üzüntüdür? Ben sana,sen bana bir nefes kadar yakın Görmeye engel olan sadece bir örtüdür. Kalksın o örtü bütün ihtişâmıyla Görünsün cihanı eriten güzelliğin, Kalbim dönük hep sana bütün ihtiramıyla Affetmek bir sıfatın ve dâim yüceliğin... Alper Kürük
![]() |
#85 |
|
![]() Aşkı İyi Tanı Her aşkta cinsellik yok,her cinsellik aşk değil Aşk Tanrısal bir fetiş; sev,say,önünde eğil. Aşkı Tanrı yaratır,cinseli yaratan cin Aşk bir kere yaşanır,cinsel yaşamlarsa bin... Aşk köprüsü altından köpüren sevgi akar, Cinsel,ateş söndüren sanki dağlardaki kar. Aşk ırmağındaki su serinletmez,hep yakar Ruhu asilleştiren o yakışta hikmet var. Ateş söner,kar erir bedenlere haz verir Aşkı bulan kendini kaybeder,onda erir. Aşk can alır görünür,onla başka ruh gelir O ruh taşıyan gönül aşk ile zenginlenir. Aşkı sakın cinselle bir tutma som âşıksan, Değil isen sözüm yok cinselliği hep aşk san... Alper Kürük
![]() |
#86 |
|
![]() Aşkın Resmini Çizmek Ya Da Fotoğrafını Çekmek Aşkı değil kendini tarif eder Aşık olan,aşkı yaşayan, Çıkmamıştır bunca zaman Birgün çıkar belki Aşkı hakkıyla anlatan... Uygun bir kalem bulabilsem, Bir kamera icat edebilsem O kadar çok istiyorum ki Salt aşkın resmini çizmek Ve de fotoğrafını çekmek... Boşuna gitmeyecek Aşkı arayanda bunca emek... İstiyorum ki herkes Aşkı görsün,tanısın Aşkı arasın bilerek Yanacaksa da aşkı bile bile yansın, Bile bile ağlasın isterse... Mağdur ve mahzun olmasın kimse İşine gelirse Aşkla tanışsın... Alper Kürük
![]() |
#87 |
|
![]() Ayağına Ben Giderim... Başıma şu gelenlere Kaderim bu imiş derim, Bakmam hiç söylenenlere Bir yol tutturmuş giderim... Hayat bu kadar ezmezdi Gerçeğe bir ulaşsaydım, Başıma bunlar gelmezdi Öz sevgiye bulaşsaydım... Dünyada yerim kalmazsa Ben de durmam göç ederim, Azrail gelip almazsa Ayağına ben giderim... Alper Kürük
![]() |
#88 |
|
![]() Aydınlığa Doğru Ten için ekmek ne ise Can için de sevgi odur. İnsan bunlarla var olur Bunlar olmazsa yok olur. Canlar sevgi paylaştıkça Tenler ekmek bölüştükçe, Fâni dünyayı aştıkça Canlar yeni bir can bulur. Uzat ki tut ellerinle Sevgi dört yanını sarmış, İnsan insanla yaşarmış, Gece bitmiş,gün ağarmış... Alper Kürük
![]() |
#89 |
|
![]() Ayrılık -1- Dizim dizim dizildi gözümde yaşlar Boğum boğum boğuldu boğazda hıçkırık İşte böyle başladı bizim ayrılık. Gün yeni doğuyordu Günü batıyordu tatlı hayatımızın En acısıydı bu ânımızın. Son öpüşe hazırlandık ikimiz de İlk defa birbirinden utandı dudaklarımız Bir soldu,bir güldü,bir ateşti yanaklarımız Ve zangır zangır titredi ayaklarımız. Öpüşün tadını unutturdu bize Hasretin ağzımızı buran acılığı Ondandır sevmiyorum ben ayrılığı. Ölümden bir andı yaşadığım Bir mendilli el uzandı pencereden Oydu giden bendim burada ölen. Dizim dizim dizildi gözümde yaşlar Boğum boğum boğuldu boğazda hıçkırık, Bir düdük öttü öylesine yanık Ve böyle başladı bizim ayrılık... Alper Kürük
![]() |
#90 |
|
![]() Ayrılmak Kolay Mı? İşte sen et, ben tırnak Ayır ayırabilirsen... Sana koşarak giderim Sen yürüyerek gelsen. Ayrılmak bu kadar mı kolay Dostça kalalım demekle? Yıkan bir depremsel olay... Sevgi kurulur binbir emekle, Sevgi ucuza mal olmaz, Gönül dışı imâl olmaz... Alper Kürük
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Dün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |