|
|
|
|
Merhabalar, ben özel bir bankada çalışmaktayım.15 yıllık evliyim ve 14 yaşında da bir kızım var.Eşim tcaretle uğraşıyordu, bu 15 yıllık süreçte birçok iş ve sektör değiştirmek durumunda kaldı,her kriz hatta en ufak bir rüzgar bile onun 'temeli olmadığını düşündüğüm' her işini olumsuz etkiledi.Defalarca sormama anlamaya çalışmama rağmen işlerinin gidişatı ile ilgili hiçbir zaman net bir bilgim olamadı.Tüm yaşanan huzursuzluklardan ve geçimsizliklerden dolayı şu an ayrı yaşıyoruz.Ben memleketime tayin oldum.Benim ikametgahım burada onunki kaldığı şehirde.Kızımla birlikte hayata tutunmaya kendi yağımla kavrulmaya çalışıyorum.o ise boşanmamamızı herşeyi yoluna koyabileceğimize inanmamı istiyor.
Şahsi alacaklılarından birkaçı,eşime ulaşamamış,eski şubeme gidip tayin olduğum yeni şubeyi öğrenmişler beni telefonla arayıp eşimin senetli borcunu ödemediğini halen evli olduğumuz için icra yoluyla benden alacaklarını söyleyip tehdit ettiler.ve kurum içerisinde itibarımı zedeleyeceklerini söylediler...Biz iki yıldır ayrı yaşıyoruz, tabi arasıra kızını görmeye geliyor ama hepsi o kadar.ne benim ne de onun adına herhangi bir gayrimenkulumuz yok, birikimim yok,bir tek maaşım var o da kızımla birlikte ayakta tutuyor bizi.Sormak istediğim şey şu, eşimin ticari borcu(senet veya çek veya banka borcu) benim durumum böyle iken beni ne şekilde etkiler, evime ya da maaşıma haciz konulabilirmi,benim hiçbir bilgim kefaletim olmayan borç haciz yoluyla benden istenebilirmi.
Şimdiden yardımlarınıza çok teşekkürler...
|
|
 |
|
 |
|
" Halen evli olmanız" size ait mallara haciz konulması için, tek başına yeterli değildir. Ancak konumunuza uyacak ve matematik formülü kesinliğinde bir cevap vermek de zordur. Hukukta bir sürü olasılık bulunmaktadır. Alacaklı hangi hamleyi yapacak, bu hamle karşısında sizin hamleniz ne olacak, bunları tek tek saymak mümkün değildir. Ama önemli olan, ayrı yaşamanın borçlardan kurtulmak maksadıyla yapılmadığını, zorunluluktan yapıldığını ispatlamaktır. Gelecek haciz ihbarnamelerine veya fiili hacizlere süresinde itiraz edip, mağdur olmanızın önüne geçilebilir. KAHDEM alanında benzer sorulara verdiğimiz benzer cevapları da incelemenizi öneririm.
Bir avukattan profesyonel destek alırsanız, hak kaybına uğramazsınız.