Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Hatalı Mirasçılık belgesi uyarınca tahsil edilen kira geliri

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 06-05-2025, 10:37   #1
avpek

Varsayılan Hatalı Mirasçılık belgesi uyarınca tahsil edilen kira geliri

Sayın meslektaşlarım merhaba,

Hatalı mirasçılık belgesine istinaden taraflar, miras konusu taşınmazın intikalini sağlamadan halihazırda konut nitelikli taşınmazda yaşamakta olan eski kiracının kira bedelini tahsil etmekte.

Açmış olduğumuz mirasçılık belgesinin iptali davası lehimize sonuçlanarak doğru mirasçılar mahkemece tespit edildi. İlgili dosya halihazırda istinaf incelemesinde.

İstinaf incelemesini beklemeden tüm mirasçılardan vekaletname alarak (mecburi dava arkadaşlığını gözeterek), hatalı mirasçılık belgesindeki mirasçılara karşı, geçmiş tarihli kira bedellerinin tahsili konusunda bir sebepsiz zenginleşme davası ikame ederek bekletici mesele yapmayı düşünüyorum. Tedbiren dava süresince işleyecek kira bedellerinin mahkemece açılacak bir banka hesabına yatırılmasını ve dava sonucunda ilgili banka hesabının davacılar adına tahsisini de talep edeceğim.

Acaba bu tarz bir dava tecrübe eden bir meslektaşım var mıdır? Bu konuda özellikle tedbir talebimizin kabulünün gerekeceğine dair bir yargıtay kararı var mıdır?
Old 06-05-2025, 11:55   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

Meslektaşım merhabalar;

Benzer bir dosyam olmadı ama görüşlerimi sunmak isterim.

Tüm yorumlarınız makul. Bir an için ecrimisil olarak değerlendirsek dahi; kira getirisi olan yerlerde müdahaleden men ihtarına gerek olmadığından, yine de kazanacağınız kanaatindeyim. Son olarak; mahkeme muhtemelen mirasçılık belgesinin iptalim davasını bekletici mesele yapacaktır.
Old 06-05-2025, 12:02   #3
avpek

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;

Benzer bir dosyam olmadı ama görüşlerimi sunmak isterim.

Tüm yorumlarınız makul. Bir an için ecrimisil olarak değerlendirsek dahi; kira getirisi olan yerlerde müdahaleden men ihtarına gerek olmadığından, yine de kazanacağınız kanaatindeyim. Son olarak; mahkeme muhtemelen mirasçılık belgesinin iptalim davasını bekletici mesele yapacaktır.

Sayın meslektaşım değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. Taşınmazdaki kiracı davalılardan değil. 3. kişi, mirasbırakan tarafından kiraya verilmiş kendisine. Bu sebeple ecrimisil olarak düşünmedim. Bekletici mesele yapılması konusunda hemfikiriz, bu sebeple umuyorum ki mahkemece tedbiren banka hesabı açılması ve dava boyunca işleyecek kira bedellerinin, 3. kişi olan kiracıya gönderilecek bir müzekkere ile bu hesaba yatırılması konusunda hakim de bizimle hemfikir olur
Old 06-05-2025, 12:20   #4
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan avpek
Sayın meslektaşım değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. Taşınmazdaki kiracı davalılardan değil. 3. kişi, mirasbırakan tarafından kiraya verilmiş kendisine. Bu sebeple ecrimisil olarak düşünmedim. Bekletici mesele yapılması konusunda hemfikiriz, bu sebeple umuyorum ki mahkemece tedbiren banka hesabı açılması ve dava boyunca işleyecek kira bedellerinin, 3. kişi olan kiracıya gönderilecek bir müzekkere ile bu hesaba yatırılması konusunda hakim de bizimle hemfikir olur

Ben de sizin gibi düşüyorum ama velev ki ecrimisil gibi düşünülse dahi haklısınız demek istedim.

Ben olsam tedbir kararı veririm; elinizde kesinleşmese de bir mahkeme kararı var en nihayetinde
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi