![]() |
|
![]() |
|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar, hamileyken eşimin ailesinin yanına getirildim doğum için ve doğumuma kısa bir süre kala,eşim, benden habersiz, kayınpederimin adına olan ama ödemesini kendisininde yaptığı evimizi mobilyalarla birlikte kiraya vermişti. Kendi İkametini başka bir adrese almış. Benim ikametgahım ise o kiraya verilen evde kalmış aynı zamanda orda artık farklı bir kiracı da gözüküyor ve kira şerhi koydurmuş. Beni ailemin evine gönderip kandırmışti yeni ev kuracağım diye. Şimdi ben Ailemin bulunduğu şehirdeki baroya başvurmak istediğimde ikametimin burda olması gerek dendi. Eğer ben ikametimi ailemin yanına alırsam bunun bana davalarda bir zararı olur mu? İkamerimin orda olması aslında evimizin daha önce orda olduğuna dair bir delil olarak kullanilabilir miydi? İki ikametgah olarak gosterebilir miyim? Yani hem eşimle, önceden oturduğumuz evden ikametgâh almadan yapamaz mıyım?
|
![]() |
#2 |
|
![]() Sayın Katılımcı,
Eşiniz kendi ikametgahını başka bir adrese sizden önce almış. Siz ise, kandırılarak baba evine gönderilmişsiniz. Açacağınız dava nafaka davası ise hiçbir sorun arz edeceğini düşünmüyorum. Baba evinde yaşamaya mecbur bırakıldığınızı kanıtlayacaksınız zaten. Boşanma davası açacaksanız da, davalı eş sizden önce evini değiştirmiş, müşterek konutu kiraya vermiş, eşinizi keyfi olarak terk etmediğiniz için yine bir sorun teşkil etmez. Açacağınız davalarda müşterek hayatın eşinizin kusurlu hareketleri ile sona erdiğini tanık beyanlarıyla ispat etmeniz gerekir. Avukat desteği almaya devam ediniz. Saygılar |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevabınız için teşekkür ederim. Binanın yöneticisi ile görüştüm ve karşı market sahibiyle görüştük. Yönetici, farklı bir kiracıya rastmadiğini, daireye ait aidatı, halen eşimin ödediğini, hemen binanın karşısındaki market ise eşimin, marketten daha birkac gün önce alışveriş yaptığını ve bizim binaya girdiğini belirtti. Eşim, bebekle akşamları görüntülü görüşmekten kaçınmıştı, sanırım evde olduğunu görmeyeyim diye ve evimize ait sabit internet hattı aktif ve eşimin adına halen. Yani eşim, göstermelik olarak evi kiraya vermiş ama kendi oturuyor. Ayrıca daha önce bir arkadaşınada kendi borçlu gösterip hatta icraya verdirtip sonra parayı arkadaşından elden alıyor. Napabilirim?
|
![]() |
#4 |
|
![]() Sayın Katılımcı,
Baba evine sığınan kadının bulunduğu yerden boşanma davası açması mümkündür. İkametgahınızı aldırmadan dava açabilirsiniz. Adli yardımdan yararlanmak istiyorsanız ikametgahınızı aldırmanız istenmiş. Adli yardım istemeden halen kalmakta olduğunuz yerden dava açabilirsiniz. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 06.06.2007 tarih ve 2007/2-331 E. 2007/332 K. Numaralı kararı ile, davacı kadının koca evini terk edip, başka bir ilde ikamet eden baba evinde oturmaya başlaması halinde, kadının üzerine kayıtlı bir taşınmazı bulunmaması, hayatın olağan akışı gereği sığınabileceği ve yerleşebileceği başkaca yerinde olmaması, başkaca bir ev açıp mevcut şartlarda hayatını idame ettirmesinin mümkün olmaması” nedenleriyle boşanma davasını sığındığı baba evinin bulunduğu ilde açabileceğini karara bağlamıştır. Davanızı bir avukatla takip ediniz. Hak kaybına uğramayınız. Bilgisayar ekranından yardımcı olmanın, konunun teknik ve hukuki boyutlarını açıklamanın yeterli olamayacağını belirtmek isterim. Saygılarımla, |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Boşanma Sürecinde İken İkametgah Değişikliği | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 23-09-2021 11:53 |
İkametgah Hiçbir Surette Mühürlenemez mi ? | mehmet kasapoğlu | Meslektaşların Soruları | 3 | 06-06-2018 13:25 |
Bosanma Sonrası İkametgah Adresi ve İcra Takibindan Sorumluluk | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 19-09-2015 07:51 |
göz sorunu | Konuk44 | Hasta Hakları Hukuki Destek Merkezi (HASDEM) | 1 | 15-07-2013 09:20 |
İkametgah DeĞİŞİklİĞİ Nedenİyle İŞten Çikarma | AV.TUĞBA | Meslektaşların Soruları | 3 | 02-04-2009 16:17 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |