Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Kesinleşen Anlaşmalı Boşanma Davası Sonrası Uzaklaştırma Kararı

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 17-03-2025, 17:58   #1
Konuk

 
Varsayılan Kesinleşen Anlaşmalı Boşanma Davası Sonrası Uzaklaştırma Kararı

Merhaba, Eski eşim ile anlaşmalı boşanma davası sonucu boşandık ve dosya kesinleşti. Daha önce çekişmeli boşanma davamız vardı. Çekişmeli Boşanma davası öncesi aile mahkemesinden eski eşim hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştım. Çekişmeli Boşanma davası açıldıktan sonra dosya boşanma davasının görüldüğü mahkemeye yollandı ve farklı bir değişik iş numarasıyla uzaklaştırma kararı verildi ve ek kararlarla uzaklaştırma kararının süresi uzatıldı.

Uzaklaştırma Kararının süresi dolmak üzere. Ancak ben anlaşmalı boşansak da korkuyorum ve uzaklaştırma kararının uzatılmasını istiyorum. Anlaşmalı boşanmış olsak da kararın uzatılmasını isteyebilir miyim? Hangi mahkemeden istemem gerekiyor?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Old 21-03-2025, 16:30   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı,

Kararın uzatılmasını , kararı veren mahkemeye süre dolmadan önce vereceğiniz bir dilekçe ile isteyebilirsiniz.
Old 23-03-2025, 22:44   #3
Konuk

 
Varsayılan

Habibe Hanım cevabınız için çok teşekkür ederim ancak kararı veren mahkeme ile görüştüm. Dosya kesinleştiği için kendilerinin karar veremeyeceğini, yeniden nöbetçi aile mahkemesine uzaklaştırma talebinde bulunmam gerektiğini söyledi. Eski uzaklaştırma kararında yer verdiğim gerekçeleri burada da söylemeli miyim, yoksa yeni bir gerekçe mi doğmuş olmalı sizce.
Old 24-03-2025, 12:02   #4
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı,

Birden çok Aile Mahkemesinin olduğu adliyede 1 nolu Aile Mahkemesi 6284 sayılı yasa gereği verilecek kararlar için özgülenmiştir.

Bu nedenle bu mahkemeye vereceğiniz dilekçede eski sebeplerinizi, karar verildikten sonraki olaylarınızı açıklayarak, şiddetin mevcut veya muhtemel tehlike olarak devam ettiğini göstererek yeniden karar verilmesini isteyebilirsiniz.

Uygulamada yeni bir olay veya ihlal olmadığın gerekçesi ile red kararlarının verildiği sıklıkla görülmektedir. Bu durumda 2 nolu Aile Mahkemesine gönderilmek üzere itiraz dilekçesi sunma hakkı unutulmamalıdır.


Mahkemelerin tedbir kararını uzatma isteklerinin reddine ilişkin uygulamaya yönelik itirazları içeren KAHDEM açıklaması aşağıda olup itirazınızda yardımcı olabilir.
https://www.kahdem.org.tr/6284-sayil...-reddediliyor/

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanız yararınızadır.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Anlaşmalı boşanma sonrası tapu tescil davası av_mehmet Meslektaşların Soruları 2 09-10-2024 11:44
uzaklaştırma kararı ile boşanma davası tedbirlerinin çelişmesi ihtopakgoz Meslektaşların Soruları 5 02-12-2019 14:30
Kesinleşen anlaşmalı boşanma davasından sonra açılacak haksız fiile dayalı tazminat davası Kamaz Meslektaşların Soruları 11 13-05-2013 19:02
Ayrılık/boşanma Davası/Uzaklaştırma Kararı Konuk yalnız Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 06-02-2013 17:53
nafaka davası / Anlaşmalı boşanma sonrası konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 13-04-2011 12:47


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03728795 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.