Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Sağlık. Hastalık bulaştırmak. Dikkatsizlik

Konuyu Kilitleyin
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 18-02-2025, 20:06   #1
Konuk

İnceleme Sağlık. Hastalık bulaştırmak. Dikkatsizlik

Merhabalar, ben 2012 yılında evlendim ayrıldım 2021 yılında smear testi yaptırdım. Rahim ağzı kanseri testi ve hpv testi negatifti çıktısı var. Sistemde de gözüküyor.2023 yılında resmi nikah yaparak evlendim. 2022 yılında ise ikinci evliliğimi yaptığım eşimle nişanliydik ve bir yakınlaşma oldu. Birkaç ay sonra sağlık açısından bazı belirtiler çıktı ve evliyken hpv pozitif olmuşum. Bu yüzden hamileyken normal doğum yapamadım bebeğe geçmesin diye sezeryanla doğum yaptım. Hatta doğum belgesinde bununla ilgili detay bilgi mevcut. Ben ilk eşimden böyle birşey kapmamistım. İkinci eşimden bulaştığına eminim. Gerçi şu an o beliriler tok oldu iyileştim atlattım. Fakat vücutta gizlice kalıp bağışıklık düşünce tekrar olur mu meçhul. Ben eşimin bana hpv bulastirmasi nedeniyle napabilirim? Bu 2021 de negatif. Ama hamileyken pozitif olması bir delil mıdır?
Old 24-02-2025, 09:53   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Katılımcı,

Konu hakkında hekiminizden detaylı bilgi almanızı öneriyoruz.
Açık kaynak bilgilerine göre:

Alıntı:
""Yapılan çalışmalarda genç kadınlarda HPV görülme sıklığı yaklaşık %20 civarındadır. Yani ülkemizde yaklaşık her 5 kadından birinde HPV virüsü vardır. HPV ile karşılaştıktan sonra genital siğil gelişmesi genel olarak 3 hafta ile 8 ay arasındadır. Ancak siğil veya rahim ağzı hastalığı geliştirmeden önce bazı kişilerde HPV yıllarca sessiz kalabilir. Bu yüzden hastalığın ne zaman veya kimden bulaştığını bilmek mümkün olmayabilir"".

https://www.memorial.com.tr/hastalik...iz%20kalabilir.
Old 24-02-2025, 19:20   #3
Konuk

İnceleme Başka ihtimal olmaması

İlk evliliğimle ikinci evliliğim arasında 11 yıl var. Ben ilk evliliğimi çok genç yaşta yaptığım için ikinci evliliğim olana kadar evlilik dışı birşey yaşamak istemedim. Bu eşimden bulaştığını %100 eminim. Hiçbir ispat yolu yok mu? Söylersem ispatlanamaz mı?
Old 25-02-2025, 10:16   #4
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn Katılımcı,

İddianız hakkında tıbbi ve teknik analiz konusunda ilgilisinden doğrudan bilgi edinmeniz uygun olacaktır.

KAHDEM 'e gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler..
Konuyu Kilitleyin

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi