Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

İsim hakkında

Konuyu Kilitleyin
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 03-12-2024, 19:51   #1
Konuk

İnceleme İsim hakkında

Merhabalar, Eşimle ben aynı memleketten değiliz. yaşadığımız yerde farklıydı. Ayrılık söz konusu olunca ben büyük ihtimal memleketimde çocuğumla yaşayacağım sanırım. 2 Aylık bir bebeğim var.Eşim, çocuğumuza kendi istediği bir ismi verdi. Ben ortak bir karar almak istedim fakat o benim düşüncemi önemsemedi tek başına bir karar verdi. Ayrılık düşünüyoruz ve benim memleketimdeki insanların etnik köken ve dini inançları nedeniyle ki ben hepsine saygı duyuyorum, bazı isimlere karşı tepkilerini küçüklüğümden beri gözlemledim. Bazı insanlar bazı isimleri özellikle çocuklarına vermiyorlar ve benimde çocuğumun ismi bu isimlerden biri. Hâlbuki benim için sorun değil ama bir yere gittiğimde çocuğumun ismini söylerken korkarak söylüyorum acaba çocuğuma karşı yanlış bir tavırları olur mu diye korkuyorum. Çocuğumun ilerde sorun yaşamasını istemiyorum. Benim için böyle şeyler sorun değil fakat bazı insanlar sorun edebilir. Bu nedenlerle çocuğumun ismini değiştirebilir miyim? Nasıl değiştirebilirim?
Old 13-12-2024, 15:55   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn Katılımcı,

Evlilik devam ederken ve ayrı yaşama sırasında taraflar arasında ortaya çıkan ihtilaflar için hakimin müdahalesi için dava açmak mümkündür.

Yine çocuğun isminin anne-baba tarafından beraber belirleneceği yönünde yasal düzenleme mevcuttur.

E. Birliğin korunması
I. Genel olarak
TMK Madde 195 - Evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmemesi veya evlilik birliğine ilişkin önemli bir konuda uyuşmazlığa düşülmesi hâlinde, eşler ayrı ayrı veya birlikte hâkimin müdahalesini isteyebilirler.
Hâkim, eşleri yükümlülükleri konusunda uyarır; onları uzlaştırmaya çalışır ve eşlerin ortak rızası ile uzman kişilerin yardımını isteyebilir.
Hâkim, gerektiği takdirde eşlerden birinin istemi üzerine kanunda öngörülen önlemleri alır.

B. Velâyetin kapsamı
I. Genel olarak
TMK Madde 339- /5
Çocuğun adını ana ve babası koyar.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.
Konuyu Kilitleyin

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi