![]() |
|
![]() |
|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba, konu hakkında bilgisi olan var mı bilmiyorum ama sormak istedim. Bekar ve çocuğu olmayan bir kadınım, 33 yaşındayım. Jinekolog ile görüşmede malesef hiç çocuk dogurmadigim için yumurtalarını baglatmamin kanunen mümkün olmadığını söyledi, fakat ben bu kararında emin olacak yastayım ve olgunluktayim. Çocuk dogurmayi da kesinlikle dusunmuyorum. Buna istinaden acabilecegim bir dava vs var mı? Ben bu kanuna tabi olmak zorunda mıyım? Bu benim hayatım ve kişisel kararım. Bir yasal boşluk vs var mıdır? Yurtdışında çok pahalı tutuyor çünkü? Ya da kendi irademle bunu istediğime dair resmi bir belge imzalasam, bir istisna söz konusu olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Sn.Katılımcı,
Konu hakkındaki en temel yasal düzenleme aşağıda olup bu yasada bekar kadınların bu operasyonu yaptırması için rızası yeterlidir ve yasal bir engel görülmemektedir. Yasada daha önce doğum yapıp yapmama şartı da bulunmamaktadır. NÜFUS PLANLAMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2827-Kabul Tarihi : 24/5/1983 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih: 27/5/1983 Sayı: 18059 Sterilizasyon ve kastrasyon: Madde 4 – Sterilizasyon, bir erkek veya kadının çocuk yapma kabiliyetinin cinsi ihtiyaçlarını tatmine mani olmadan izalesi için yapılan müdahale demektir. Sterilizasyon ameliyatı, tıbbi sakınca olmadığı takdirde reşit kişinin isteği üzerine yapılır. Bir ameliyatın seyri sırasında tıbbi zaruret nedeniyle bir hastalığın tedavisi için kastrasyonu gerektiren hallerde, kişinin rızasına bakılmaksızın kastrasyon ameliyesi yapılabilir. Madde 6 – /2 4 üncü maddenin ikinci (ve 5 inci maddenin birinci) fıkralarında belirtilen ve rızaları aranılacak kişiler evli iseler, sterilizasyon veya rahim tahliyesi için eşin de rızası gerekir. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Rücu zamanaşımı-özel kanun-genel kanun | Avukat75 | Meslektaşların Soruları | 4 | 23-05-2020 14:34 |
7244 Nolu Kanun: Korona virüs salgının etkilerinin azaltılması hakkında kanun | Admin | Hukuk Haberleri | 0 | 17-04-2020 10:02 |
Ayıplı Hizmet- Mülga Kanun ve Yeni Kanun | Av. Özge Çavuş | Meslektaşların Soruları | 0 | 02-09-2014 20:50 |
3239 sayılı kanun (Bir çok kanunu değiştiren bir kanun) | ibreti | Meslektaşların Soruları | 7 | 24-09-2010 13:01 |
İdare hukukunda , cezanın tayininde eski kanun - yeni kanun ayrımı | fatoskayaismi | Meslektaşların Soruları | 6 | 06-03-2010 08:39 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |