![]() |
|
![]() |
|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar, şubat 2023 de açılan boşanma davam mayıs 2024 de bitti. Temmuz 2024 gerekçeli karar yazıldı,boşanöa kesinleşti. Şimdi karşı tarafın mal paylaşımı dava açma süresi ne kadar.internette 10 yıl diye okudum, bu doğrumu. 10 sene bana her an dava açılacak diye bekleyecekmiyim. Kadınları korumak için çıkarılmış bu kanun bizim gibi emeği ile çalışan kadınları mağdur ediyor.alın teri döküp aldığım arabamın yarısını vermek ne kadar adaletli bir durum. Kocam ise arabasını alırken direk babasının adına almış, boşanırken ben hak almayayım diye,bunuda sonra öğrendim. Kocam kendi arabasını garantiye alıp, benim arabam için dava açacakmış. Adaletin geldiği son noktadayız. Teşekkür ederim emeği geçen herkese.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Sn.Katılımcı,
1 Ocak 2002 tarihinde değişen Medeni Kanun gereği eşler -başka sözleşme yapılmadığı takdirde- edinilmiş mallara katılma rejimine tabidir. 2-Bu rejime göre evlilik içinde elde edilen gelir ve kazançlarla oluşan ayni veya nakti tasarruflar edinilmiş mal sayılır ve diğer eşin yarı değerini dava etme hakkı vardır. 3-Mal rejimi tasfiye alacağı davaları ( katkı, katılma ve değer artış payı) davaları , evliliğin iptali, vefat , boşanma veya evlilik devam ederken sözleşme değişikliği yapılması ( örneğin mal ayrılığı rejimine geçilmesi) halinde açılabilir. 4- Sayılan durumların ve elbette boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren 10 yıl içinde dava açılabilir. 5-Yargıtay daha önceki kararlarında eşin kazancı ile alınan fakat üçüncü kişi- genellikle aile yakını- adına kayıtlanmış mallar için sanki eşin adına kayıtlı imiş gibi alacak kararı vermekteyken son dönem , eşin adına hiç bir zaman kayıtlı olmayan mallar için aksi yönde karar vermekte olup bu durum ciddi eleştirilere sebep olmaktadır. Bu uygulama ile eşlerin mal kaçırması da adeta teşvik edilmektedir. Yargıtay'ın uygulamasını değiştirmesi halinde bu sorun giderilebilecektir. Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
mal paylaşımı davasında karşı dava | mkhukuk | Meslektaşların Soruları | 5 | 05-10-2020 08:51 |
dava açma süresi | parézer | Meslektaşların Soruları | 2 | 18-03-2009 11:58 |
Humk 89 da dava dilekçesinin iptalinden sonra dava açma süresi ne zaman başlar? | avkutluk | Meslektaşların Soruları | 5 | 06-02-2009 23:18 |
dava zamanaşımı süresi | avsafran | Meslektaşların Soruları | 1 | 04-11-2008 11:55 |
Dava Dilekçesinde İstenmeyen Tazminat, Nafaka Ve Mal Tespiti, Paylaşımı , Adli Yardım | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 2 | 18-10-2007 22:48 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |