Sayın meslektaşlarım,
Daha evvel konu başlığı açtığım ancak kanımca yoğunluk sebebiyle gereken ilgiyi (

) görmediğini düşündüğüm bir konuyu tekrar açmak zorunda kaldım.Alacaklı vekillerinin kızgınlığını göze alıyorum.
Aslen mahkemesince kabul edilip edilmeyeceğini bilmediğim bir başvurunun sonucunu beklemekteydim.
Olay kısaca şöyle :
Şikayet üzerine ,2008 yılında sanık hakkında "Karşılıksız Çek keşide etmek" suçlamasıyla dava açılmış,sanık,davanın hiç bir aşamasına katılmamıştır.Tüm tebligatlar sanığın terk ettiği eski adresine yapılmış ve yapılan yargılamada mahkum olmuştur.Karar kesinleşmiş süresinde para cezası yatırılmadığından,hapse çevrilmiştir.Sanık, hakkındaki karardan tesadüfen haberdar olmuştur.
Özellikle Yargıtay CGK'nın 7.7.2009 tarihli kararını emsal göstererek,sanığa kesinleşmiş cezası ile ilgili bir başvuruda bulunmasını tavsiye etmiştim.
Sanığın,kararı veren mahkemeye yapmış olduğu infazın durdurulmasına dair talep,Yerel mahkemece kabul edilmiş ve infaz durdurularak,sanığa kararı temyiz etmesi yönünden karardan tam 3 yıl sonra yeni bir süre verilmiştir.
Burada dikkat çeken nokta "Karar kesinleşeli 3 yıldan fazla zaman olmuş olması ve mahkumiyet hükmünün infazına başlanılmış olmasıdır "...
Gerekçesini merak eden meslektaşlarımın aşağıdaki linki takip etmeleri gerekmektedir.
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=48686
Saygılarımla