Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Anlaşmalı boşanma ve taşınmaz devri.

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 28-04-2025, 14:19   #1
Balkesavukat10

Varsayılan Anlaşmalı boşanma ve taşınmaz devri.

Merhabalar, herkese iyi çalışmalar. Bir anlaşmalı boşanma kapsamında protokol düzenlemem gerekiyor. X ilindeki taşınmaz kadın eşe devredilecek; fakat kredinin borcunun ödenmesinden sonra devredileceği konusunda bir anlaşma var. Burada en sağlıklı şekilde nasıl bir anlaşma maddesi düzenlenebilir. Kredi borcunun ödendiği tarihten itibaren x gün içinde, kredi borcu ..... tarihine kadar ödenmediği taktirde bu tarihten itibaren borcun ödenmesi beklenmeksizin kadın eşe tescil edileceği şeklinde bir anlaşma maddesi ileride olası bir tescile zorlama davasında sorun oluşturur mu ? Teşekkür ederim .
Old 28-04-2025, 14:47   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

Merhabalar meslektaşım;

Cevabı vermişsiniz, tescile zorlama davasında sorun oluşturmaz.

Ancak; doğrudan tescil ister iseniz, keşifle taşınmazın değer biçilip, onun üzerinde harç yatırarak, aile mahkemesinin anlaşmalı boşanmaya ilişkin kararıyla da, ikinci bir davaya gerek kalmaksızın tescil yaptırabilirsiniz. Ancak banka ne der, o var.

Her halükarda; borçlunun mal kaçırma ihtimali var, bu yüzden benzer durumlarda tavsiyem "borcu bir şekilde ödeyip kapatın, taşınmazı üzerinize alın ve o şekilde boşanın yada davayı kapatın" şeklinde oluyor.
Old 28-04-2025, 14:53   #3
Balkesavukat10

Çok teşekkür ederim üstadım. Ödemenin kısa vadede biteceği öngörülmüyor o sebeple dediğiniz gibi mal kaçırma ihtimali de söz konusu. Bunu şahsa bildirmekte fayda olur. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Old 28-04-2025, 14:59   #4
Balkesavukat10

Üstadım cezai şart koyulması da etkili olur mu sizce ?
Old 28-04-2025, 15:02   #5
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan Balkesavukat10
Üstadım cezai şart koyulması da etkili olur mu sizce ?

Tahsil kabiliyeti varsa olur tabi. Ancak mal kaçıran biri, diğer varlıklarını da kaçırır.
Old 28-04-2025, 15:54   #6
Balkesavukat10

Ardı ardına sormuş bulundum fakat oldukça zorlandım bilgi edinmekte üstadım affınıza sığınıyorum. Bahsi geçen evin kredi ödemeleri devam ediyor. Böyle bir durumda kredi ödemelerinin koca tarafından ödenmeye devam edilmesi ve fakat devrin gerçekleştirilmesinde bir sakınca olur mu? Benzer bir paylaşımda bu durumda kredi ödemelerinde kredinin vasfının değişeceği gibi bir bilgi ile karşılaştım, ne yapacağımı bilemedim?
Old 29-04-2025, 09:43   #7
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan Balkesavukat10
Ardı ardına sormuş bulundum fakat oldukça zorlandım bilgi edinmekte üstadım affınıza sığınıyorum. Bahsi geçen evin kredi ödemeleri devam ediyor. Böyle bir durumda kredi ödemelerinin koca tarafından ödenmeye devam edilmesi ve fakat devrin gerçekleştirilmesinde bir sakınca olur mu? Benzer bir paylaşımda bu durumda kredi ödemelerinde kredinin vasfının değişeceği gibi bir bilgi ile karşılaştım, ne yapacağımı bilemedim?

Bunda hukuki açıdan hiçbir sıkıntı yok ancak bankalar genelde kabul etmiyor. Banka ile konuşun

Ben olsam başka bir kredi çeker öder, taşınmazı üzerime alırdım. Kredi miktarlarını da nafaka olarak protokole koyardım.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk)

Forum Listesi