Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Şiddet ve iftira

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 15-12-2024, 10:38   #1
Konuk

Varsayılan Şiddet ve iftira

30 yıllık evliyim . Evliliğimin her döneminde sürekli anlaşmazlıklarımız oldu . Evliliğimiz boyunca sürekli ğornografi videoları izlediğini defalarca gördüm her kavgamız neredeyse bu sebepden çıktı .inkar edebildiği kadar inkar etti ama telefonda bilgisayarda sürekli kanıt bıraktığı için zaman zaman kabul etmek zorunda kaldı . Son zamanlarda inkar etmiyor bunun sebebinin ben olduğumu iddia ediyor. Ben senin bin kusırunu kapattım sen benim bir kusurumu kapatmadın diyor .benim bin kusurum nedir diye sorduğumda bana iftira atarak komşunun oğlunu eve aldığımı iddi ediyor eve aldın dediği çocuk yaşça benden çok çok küçük liseye gidiyordu yani tam delitmelik bir iftira . Rahatsızlandığım için Gittiğim doktorun bana asıldığını iddia ediyor .yine Başaka bir ortamda benden yaş olarak küçük hatta oğlumdan 10 yaş küçük bir başka çocuğun bana asıldığını benimde karşılık verdiğimi söylüyor . Ve beni öldüreceğini sonrada intahar edeceğini söylüyor . Üç tane evladım var iki oğlum büyük memur oldular çalışıyorlar beni esas bağlayan kızım var 9 yaşında . Kızımı alıp gitmek istiyorum . Ama asla izin vermiyor . Boşanmayı kabul etmiyor.enson intihar etmek için kendini baraja attı . Balıkçı görmüş çıkarmışlar . İntahar etdip eve geldiği andan itibaren yine aynı uygunsuz videoları izlemeye devam ediyor benim tahammülüm kalmadı .dike getirip yapma dediğinde ise dövüyor . Ben ne yapacağımı cidden bilmiyorum. Ailem bir dahi durma gel diyor .kızımı alıp ailemin yanına gidersem peşimi asla bırakmayacak babam yaşlı babama zarar verebilir korkuyorum cesaret edemiyorum kızımı bırakmak istemiyorum .bu arada psikolojik tedavi için doktora gittik doktora bizimle ilgili hiç bir şey anlatmadı tamamen kendi hayatında kendine yapılan haksızlıkları anlattı. Doktor haklısın demeyip eşime görmesi gerekenleri anlatma çalıştı şimdi doktorunda kötü olduğunu söylüyor . Ben nasıl bir yıl izlemeliyim hiç bir gelirim yok tamamen eşime bağımlıyım
Old 19-12-2024, 11:53   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Katılımcı,

1- Eşinizin psikolojik ve fiziksel şiddetinin önlenmesi için en yakın aile mahkemesine başvurarak 6284 sayılı yasa gereği şiddetin önlenmesi kararı verilmesini isteyebilirsiniz. Bu başvuru masrafsızdır genellikle aynı gün karar verilmektedir. Bu karar eşinize karakoldan tebliğ edilecektir. Eğer tebligattan sonra eşiniz karara aykırı davranır ise kararı veren mahkemeye yapacağınız şikayet sonucu ilk defasına 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi kararı verilebilir.

Kararın süresi bittiğinde yeniden uzatma isteyebilirsiniz.

Güvenli ortam sağlandıktan sonra boşanma konusundaki kararınızı daha sağlıklı değerlendirebilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.

6284 sayılı yasa gereği:

Hâkim tarafından verilecek önleyici tedbir kararları

MADDE 5 - (1) Şiddet uygulayanlarla ilgili olarak aşağıdaki önleyici tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere hâkim tarafından karar verilebilir:

a) Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması.

b) Müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhâl uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi.

c) Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması.

ç) Çocuklarla ilgili daha önce verilmiş bir kişisel ilişki kurma kararı varsa, kişisel ilişkinin refakatçi eşliğinde yapılması, kişisel ilişkinin sınırlanması ya da tümüyle kaldırılması.

d) Gerekli görülmesi hâlinde korunan kişinin, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin hâller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması.

e) Korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi.

f) Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi.

g) Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi.

ğ) Silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı kurumuna teslim etmesi.

h) Korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması ya da bu maddelerin etkisinde iken korunan kişilere ve bunların bulundukları yerlere yaklaşmaması, bağımlılığının olması hâlinde, hastaneye yatmak dâhil, muayene ve tedavisinin sağlanması.

ı) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması ve tedavisinin sağlanması.

(2) Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde birinci fıkranın (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde yer alan tedbirler, ilgili kolluk amirlerince de alınabilir
Old 30-12-2024, 18:33   #3
Konuk

Hukiki olarak bunları yaparım ama korkuyorum çünkü bu süreç bittiğinde gözünü bile kırpmaz beni öldürür çünkü pisikolojik hasta ve hastalığını da kabul etmiyor .doktora gitmeyi red ediyor . Ben kızımı alıp ailemin evine gitsem suçlu mu olurum ?yada maddi olarak hiç bir gelirim olmadığı için kozımı benden alırlar mı ? Yada kızımı yuvaya mı verirler ? Kızım dan ayrılmak istemiyorum .
Old 30-12-2024, 18:59   #4
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Katılımcı,

1-Şiddet ve tehdidi sebebi ile konuttan ayrılmak kusur değildir.

2- Velayette esas olan çocuğun görüşü ve menfaatleridir. Maddi olanağınızın olmaması olsa olsa karşı tarafın nafaka ödemesini gerektirir bir durumdur. Parası olanın çocuğun velayetini alabileceği endişeniz olmasın.

3- Kızınızın devlet koruma alınması için çocuğun sağlığının ve bakımının ihmal ediliyor veya yetersiz olması gerekir. Çocuğunuza gerekli özeni gösterdiğiniz sürece böyle bir karar verilmez.

Her aşamada bir avukattan destek almanızı öneriyoruz.
Old 25-01-2025, 10:59   #5
Konuk

Şikayet edemem çünkü çok ciddi tehdid ediyor bugün yine döndü beni öldüreceğini söylüyor . Evi terk etsem kanunlar malesef yeterince kadını korumuyor .piskolojisi ciddi manada bozuk . Ama yaptığı yerşeyi bilerek yapıyor . Şuan gözüm mor ve şiş sağlık ocağına gitsem rapor alsam devlet koruması istesem diye düşünüyorum . Ama bu şekilde davranan kadınlar en çok öldürülüyor . Ölmek istemiyorum . Ama beni devlet bile koruyamıyor . Canım çok acıyor . Her türlü hakaret ,dayak ,Çar üstüne her tartışmada kafama silah dayıyor korkuyorum o kadar ileri buyutta ki bana önerdiğiniz her kanunu defalarca okuyorum ama beni kurtarmıyor lütfen yardım edin
Old 25-01-2025, 15:04   #6
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Katılımcı,

Şiddet genellikle yasal bir yaptırım olmadığında dozu artarak devam eder. Bu nedenle daha büyük şiddete maruz kalacağınız korkusu ile yasal başvuru yapmaktan kaçındıkça siz ve çocuğunuz daha yüksek bir şiddetle ve tehlikeyle karşılaşabilirsiniz.

Uygulamada sorunlar olsa da yasal olanaklardan yararlanmaktan başka seçenek bulunmamaktadır.

Yasal başvurudan korkması gereken siz değil, sonuçlarından korkması gereken karşı taraftır.

Bu nedenle: mevcut şiddeti kanıtlar şekilde şikayetçi olarak rapor almanız sonucunda eşiniz hakkında yaralama suçundan ( ve diğer suçlardan) soruşturma yapılacak ve ceza davası açılabilecektir.

Şikayet başvurunuza talebiniz halinde veya doğrudan aile mahkemesine başvurduğunuzda 6284 sayılı yasa gereği uzaklaştırma dahil tüm koruma kararları verilecektir. Bu kararın tebliğinden itibaren karara uyulmaması halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi kararı verilebilecektir.

Ayrıca karar süresince veya gerektiğinde KADES uygulamasından kolluk kuvvetlerinden acele yardım isteyebilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı , mali durumunuz elverişli değilse baro adli yardım servisinden tarafınıza avukat atanmasını istemenizi öneriyoruz.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi