|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
12-02-2012, 18:56 | #1 |
|
tazminat davası
merhaba ben şuanda eşimden ayrıldım daha yeni ailesiyle kavgamız oldu eşim bana 7 aydır hiç bişey söylemiyo yüzüme bakmıyo parasını dahi annesine veriyo ve ben bugün annesine güzellikle söylerken kayınpederim boşanırlarsa boşansınlar dedi eşim arkamda durmuyo sadece cocuk için orda olduğumu söylüyo bana yardım edin nolur napıcam ben eşim hemen şiddete başlıyo yani tamam yuvamı devam ettimek istiyorum cocuğum için ama olmuyo ve ben telefona kayıt ettim ailesinin söylediklerini bana yol gösterin ben eşim bana arka cıksa tamam yuvamı devam ettiriyim ama eşim ayrı evde acmıyo yani ben eşim benimle ilgilenmiyo diye tazminat acabilirmiyim
|
12-02-2012, 22:29 | #2 |
|
Sayın konuk, eşiniz olsun ya da olmasın kişilik haklarınıza her tür saldırı ve onurunuzu, gururunuzu incitecek her tür davranışta, bu eylemi gerçekleştiren size yaşattığı üzüntü ve elemi gidermek zorunda ve tazminat yükümlülüğü altındadır. Ancak anlatımlarınız boşanma davasında sizi haklı kılacaktır ve boşanma davasında boşanma, nafaka, velayetin yanı sıra elbette tazminat da talep edebilirsiniz.
Eşinizden şiddet görüyorsanız savcılığa suç duyurusunda buluabilirsiniz.. Eşin ayrı ev açmaması bile başlı başına kusurlu olmasıdır sırf bu neden bile boşanma davanızda sizi haklı kılacak ve tazminata hükmolunacaktır. Zira Yargıtay'da eşlerin kurduğu müşterek yaşamın her tür müdahaleden uzak, bağımsız bir konutta sürdürülmesini gerekli kabul etmektedir. |
13-02-2012, 08:19 | #3 |
|
Sayın katılımcı;
Meslektaşım dediği gibi boşanma davası açıma hakkınız bulunmaktadır. Ancak sorunuzdan boşanmak isteyip istemediğiniz anlaşılmamaktadır. Eşinizden boşanmak istemiyorsanız eşinize karşı boşanma istemi olmadan , TEDBİR nafaka talebinde bulunup,sadece "nafaka" davası açabilirsiniz. Ayrıca şiddet gördüğünüzü belirtmişsiniz. Öncelikle şiddet uygulayan eşiniz ve ailesi hakkında, 4320 sayılı Ailenin Korunması Hakkında Kanun gereği tedbir talep edebilirsiniz. Mahkeme kararında 6 ayı geçmemek üzere tedbirin uygulama süresi belirtilecek ve tedbire aykırı davranışta bulunulması halinde eşiniz ve ailesi hapis cezası istemli yargılanacaktır. Her aşamada hak kaybına uğramamak için bir avukattan doğrudan hukuki destek almanızı öneriyoruz. Maddi durumunuz elverişli değil ise bulunduğunuz il barosu adli yardım servisine başvurabilirsiniz. KAHDEM'e gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Saygılarımızla |
13-02-2012, 13:45 | #4 |
|
tazminat davası
evet eşimden boşanmak istemiyorum dün ailemin yanına geldim ama eşyalarımı dahi alamadım nasıl alabilirim cocuğumun herşeyi orda kaldı birde bişey sormak istiyorum affınıza sığınarak bilmediğimden eşimin bankada paraları var ve ben eşimin vekalet nağme vermiş oldğunu gördüm yani bankadaki paralarını annesinin üzerine yapmış olabilir ben bundan faydalanabiliyomuyum çünkü annesine pek güvenim yok teşekkür ederim
|
13-02-2012, 14:54 | #5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sayın Katılımcı,
Şartları var ise eşin kısıtlanması ve kendisine vasi tayin edilmesi yoluna gidilebilir.
veya; kişiye yasal danışman atanması tercih edilebilir.
Tüm bunlar ve daha fazlası için bir avukat ile birlikte hareket etmeniz hak kaybına uğramamanız için önemlidir. Saygılarımızla. |
15-02-2012, 12:05 | #6 |
|
tazminat davası
son bir şey sorabilirmiyim eşyalarımı alabilme imkanım varmı dava acmadan şimdiden teşekkür ederim
|
15-02-2012, 13:28 | #7 |
|
Sayın katılımcı;
Siz şu anda hala eşinizle evli olduğunuz için müşterek olan eve girmeniz herhangi bir suç oluşturmayacaktır. Kişisel eşyalarınızı alabilirsiniz. Eşiniz eve girmenize engel olmaya çalışır ise eşinizin evlilik birliğinin gereklerine aykırı davrandığı kabul edilir. Bu durumda bulunduğunuz yer Aile Mahkemesine başvurarak şahsi eşyaların alınmasına yönelik tedbir kararı verilmesini talep edebilirsiniz. Kısa sürede talebiniz doğrultusunda karar verilecektir. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|