Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

6762 S.lı Türk Ticaret Kanunu MADDE 385
D - ESAS MUKAVELENİN DEĞİŞTİRİLMESİ:

       I - UMUMİ OLARAK:

       1. MÜKTESEP HAKLAR:

       Madde 385 - Aksine esas mukavelede hüküm olmadığı takdirde umumi heyet aşağıdaki maddelerde bildirilen şartlar dairesinde esas mukavelenin bütün hükümlerini değiştirebilir. Şu kadar ki; münferit pay sahiplerinin bu sıfatla haiz oldukları müktesep haklarda rızaları olmaksızın hiçbir değişiklik yapılamaz.

       Müktesep haklar; kanun veya esas mukavele hükümlerine göre umumi heyet ve idare meclisi kararlarına tabi olmıyan yahut umumi heyetin toplantılarına iştirak hakkından doğan, hususiyle azalık, rey kullanmak, iptal davası açmak, kar payı almak ve tasfiye neticesine iştirak etmek gibi haklardır.

Görme engelli meslektaşlarımız ve ziyaretçilerimiz için TTK. MADDE 385 sesli dosyası:

29443-ttk385.wma

(Fare sağ tuş farklı kaydet ile bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz)
Bu bir ses dosyasıdır. Windows kullanıcıları Media Player (Medya Oynatıcı) ile dinleyebilir. Ayrıca hemen hemen her müzik/ses programı da WMA uzantılı dosyaları açabilir (Örneğin winamp, itunes, quick time player vs.)
Seslendiren Üyemiz : Av.Nevra ÖKSÜZ


 
Şerhi Ekleyen Üyemiz:
Av.Nevra ÖKSÜZ
Hukukçu
Avukat
Şerh Son Güncelleme: 26-09-2010

THS Sunucusu bu sayfayı 0,03108311 saniyede 9 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.