Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Türk Hukuk Sitesi Duyurusu
Site üyelerimizden Sayın Öğr. Gör. Dr. Yunus Konbul "Harita, Tapu Kadastro, Kentsel Dönüşüm ve İmar Hukuku" Konularında ücretsiz online teknik danışma vermektedir. Ayrıntıları Adliye Duvarı forumumuzdaki duyurusundan takip edebilirsiniz. (Hizmet ücretsiz ve sadece avukatlara özeldir)
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 758
Bir taşınmazda oturmak, onu işletmek veya bir yerin içme ya da kullanma suyunu sağlamak için gerekli olan kaynaklar kesilir ve kirletilirse, kaynağın olabildiği ölçüde eski duruma getirilmesi istenebilir.

Bunlar dışında eski duruma getirme, ancak özel haller haklı gösterdiği takdirde istenebilir.

Gerekçesi için Bkz.

MK. 758 Madde Gerekçesi

Üyemizin Notu: Gerekçe; Yürürlükteki Kanunun 681 inci maddesini karşılamaktadır.

Maddenin, "Kaynakların evvelki halinin iadesi" seklindeki kenar başlığı "Eski duruma getirme" olarak değiştirilmiştir. Madde, kaynak Kanunun 707 inci maddesinde olduğu gibi iki fıkra halinde düzenlenmiştir. Birinci fıkraya "kullanma suyu"da eklenmiştir. Maddede hüküm değişikliği yapılmamıştır.


 
Şerhi Ekleyen Üyemiz:
Av.Ufuk BOZOĞLU
Hukukçu
Avukat
Şerh Son Güncelleme: 12-01-2010

THS Sunucusu bu sayfayı 0,02940989 saniyede 8 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.