Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

193 S.lı Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 14 Türkçeleştirme Önerisi

GelirVK. Geçici Madde 14 Mevcut Metin
BU KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTE DEVAM ETMEKTE OLAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE TABİ HİZMET ERBABININ ÜCRET FARKLARININ ÖDEME ŞEKİL VE ZAMANI
(Ek madde: 24/12/1980 - 2361/86 md.)

       12 Eylül 1980 tarihinden önce yürürlüğe girmiş olup da halen uygulanmakta bulunan toplu iş sözleşmelerine tabi olanların (Toplu sözleşmelere paralel olarak zam alan kapsam dışı personel dahil) net ücretlerinde Gelir Vergisi Kanununda yapılan değişiklikler dolayısıyla meydana gelecek artışlar toplu iş sözleşmeleri sona erinceye kadar T.C. Merkez Bankasında açılacak bir hesapta toplanır.

       T.C. Merkez Bankasında toplanan bu meblağ, Bakanlar Kurulunca tespit edilecek usul ve esaslara göre en geç 1982 mali yılı sonuna kadar hak sahiplerine ödenir.

       İşverenler birinci fıkrada belirtilen farkları en geç ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar T.C. Merkez Bankasındaki hesaba yatırmak mecburiyetindedirler. Ücret farklarını T.C. Merkez Bankasındaki hesaba zamanında yatırmayan işverenler hakkında yatırılması gereken miktarın iki katına kadar para cezasına hükmolunur. Vadesinde ödenmeyen paralar hakkında 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkındaki Kanun hükümleri uygulanır.
GelirVK. Geçici Madde 14 Türkçeleştirme Önerisi
BU YASANIN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTE SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE BAĞLI ÇALIŞANLARIN ÜCRET FARKLARININ ÖDEME BİÇİM VE ZAMANI
(Ek madde: 24.12.1980-2361 s.y./86.m.)
12 Eylül 1980'den önce yürürlüğe girmiş olup da şu anda uygulanan toplu iş sözleşmelerine bağlı olanların (toplu sözleşmelere uygun olarak ücreti artırılan kapsam dışı çalışanlar içinde) çıplak ücretlerinde Gelir Vergisi Yasasında yapılan değişiklikler dolayısıyla meydana gelecek artışlar, toplu iş sözleşmeleri sona erinceye kadar TC Merkez Bankası'nda açılacak bir hesapta toplanır.

TC Merkez Bankası'nda toplanan bu tutar, Bakanlar Kurulunca belirlenecek yöntem ve temellere göre en geç 1982 parasal yılı sonuna kadar hak iyelerine ödenir.

İşverenler birinci fıkrada belirtilen farkları en geç ilişkin olduğu ayı izleyen ayın sonuna kadar TC Merkez Bankası'ndaki hesaba yatırmak zorundadır. Ücret farklarını TC Merkez Bankası'ndaki hesaba zamanında yatırmayan işverenler ile ilgili olarak yatırılması gereken tutarın iki katına kadar para cezasına karar verilir. Süresinde ödenmeyen paralar ile ilgili olarak 6183 sayılı Kamu Alacaklarının Toplanma Yöntemine İlişkin Yasa uygulanır.
Ekleyen Üyemizin Notu :


 
Şerhi Ekleyen Üyemiz:
Özge YÜCEL
Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi
Şerh Son Güncelleme: 09-01-2010

THS Sunucusu bu sayfayı 0,01860094 saniyede 8 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.