
(Değişik madde: 22.07.1998-4369 s.y./33.m.)
Basit yönteme bağlı olmanın özel koşulları şunlardır:
1. Satın aldıkları varlıkları olduğu gibi ya da işledikten sonra satanların yıllık alım tutarının otuz dört milyar lirayı ya da yıllık satış tutarının kırk yedi milyar lirayı aşmaması,
2. 1 numaralı bentte yazılı olanlar dışındakilerin bir yıl içinde elde ettiği kesintisiz iş kazancının on yedi milyar lirayı aşmaması,
3. 1 ve 2 numaralı bentlerde yazılı işlerin birlikte yapılması durumunda, yıllık satış tutarı ile iş kazancı toplamının otuz dört milyar lirayı aşmaması.
Milli piyango bileti, akaryakıt, şeker ve bunlar gibi kazanç sınırları benzerlerine göre açıkça düşük belirlenmiş nesne için, bu maddenin 1 ve 3 numaralı bentlerinde yazılı sınırlar yerine ilgili bakanlıkların görüşü alınarak Maliye Bakanlığınca belirlenecek alım satım sınırları uygulanır.
