Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

CMK. MADDE 36

     
 
5271 S.lı Ceza Muhakemesi Kanunu MADDE 36
TEBLİGAT VE YAZIŞMA USULÜ
(1) Mahkeme başkanı veya hâkim, her türlü tebligatı, tüm gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri veya kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili yazışmaları yapar.

(2) İnfaz edilecek kararlar, Cumhuriyet Başsavcılığına verilir.
 1 Bilgi    1  Türkçe    1  Ses Dosyası    (Madde son güncelleme Av.Cengiz Aladağ, 30-10-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

CMK. MADDE 36 İçtihatları

Bu Maddeye Not Girin

CMK. MADDE 36 Şerhler, Notlar, Yorumlar

MADDE GEREKÇESİ
MADDE 36.- 1412 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde tebligat işlerinin Cumhuriyet savcılığı tarafından yapılacağı hükme bağlanmışken, bu maddeyle, mahkeme ile ilgili tebligat işlerinin doğrudan doğruya mahkeme tarafından yapılması kabul edilerek, adaletin işleyişi hızlandırılmıştır. Genel olarak bütün hâkimlere verilen bu yetki, elbette ki, sulh ceza hâkimini de kapsamaktadır. İnfaz edilecek kararlar ise, Cumhuriyet savcılığına verilecek ve Cumhuriyet savcısı bu görevini yerine getirmek üzere ger...
(Şerh No: 1515 - Ekleyen: Av.Cengiz ALADAĞ - Tarih : 22-11-2009)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

CMK. MADDE 36 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

CMK. MADDE 36 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

CMK. MADDE 36 Türkçeleştirme Önerileri

(1)Mahkeme başkanı veya yargıç, her çeşit bildirimi, tüm gerçek ya da özel hukuk tüzel kişilerini veya kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili yazışmaları yapar. (2) Uygulanacak kararlar, Cumhuriyet Başsavcılığına verilir.
(Şerh No: 3671 - Türkçeleştiren: Zeliha İlknur DENİZER - Tarih : 25-01-2010)

Bu Maddeye Ses Dosyası Ekleyin

CMK. MADDE 36 Ses Dosyaları

Görme engelli meslektaşlarımız için ses dosyası
(Şerh No: 7801 - Ekleyen: Nurdan ŞAHİN - Tarih : 01-10-2010)

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,04411697 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.