Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Av.Mes.Kur. MADDE 27

     
 
Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Meslek Kuralları MADDE 27
Hiçbir avukat, herhangi bir meslektaşı özellikle hasım vekili meslektaşı hakkında küçük düşürücü nitelikteki kişisel görüşlerini ve düşüncelerini açıkça belirtemez.

Bir avukat başka bir avukata karşı asil ya da vekil sıfatıyla takip edeceği davayı kendi barosuna bir yazı ile bildirir.

Bu kural, bilgi verme yükümlülüğü ile bağlı olarak baroların ve Türkiye Barolar Birliğinin üçüncü şahısları aleyhine veya üçüncü şahısları Barolar ve TBB aleyhine açacağı davalar için de geçerlidir.

Resmi ya da özel kuruluşlarda bağımlı olarak birlikte çalışan avukatlar, kadro görevleri ne olursa olsun, adalet ve eşitlik ilkelerinden ayrılmamaya ve iş dağıtımı, denetimi ve her türlü iş ilişkilerinde meslek dayanışmasına ve onuruna uymayan davranışlardan kaçınmaya özen göstermekle yükümlüdürler.

(Maddenin dördüncü fıkrası Eskişehirde yapılın xıı. Genel Kurul toplantısında kabul edilmiştir.)
 3  İçtihat    1 Bilgi    (Madde son güncelleme Admin, 25-09-2012 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

Av.Mes.Kur. MADDE 27 İçtihatları

Türkiye Barolar Birliği Meslek Kurallarının 27/2. maddesinin iptaline dair karardır.
(Şerh No: 17034 - Ekleyen: Av.Cengiz ALADAĞ - Tarih : 02-10-2020)

Bir avukatın karşı tarafı temsilen eden meslektaşını "bu imzalar fotokopiyi sunan müdahil vekili tarafından başkaca bir yerdeki imzalar kıvrılarak bu belgenin altına konulmak suretiyle çekilen fotokopi sonucu oluşturulmuştur" ifadesiyle zan altında bırakması küçük düşürücü nitelikte olup disiplin cezasını gerektirir.
(Şerh No: 703 - Ekleyen: Sinan ÖZTÜRK - Tarih : 13-11-2009)

Bir avukatın meslektaşları ya da meslek örgütünü kastederek "ben sürüden değilim" ifadesi kullanması küçük düşürücü nitelikte kabul edilir ve disiplin cezası gerektirir.
(Şerh No: 698 - Ekleyen: Sinan ÖZTÜRK - Tarih : 13-11-2009)

Bu Maddeye Not Girin

Av.Mes.Kur. MADDE 27 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Baroya Yazılı Bildirimin Süresi
Her ne kadar maddede "dava" terimi kullanılsa da icra takibi, suç duyurusu gibi hukuki işlemlerde de yazılı bildirim aranmaktadır. Bildirim ise mümkünse davaya vekaletname konmadan ya da yapılacak hukuk işlem başlatılmadan yapılmalıdır. Şikayetlerin nevine göre Barolar vekaletname konulsa dahi duruşmaya girilmeden yahut duruşma ile aynı gün yazılı bildirimi kabul edebilmektedirler. Fakat bu durum Baroların ve itiraz halinde Türkiye Barolar Birliği'nin takdirindedir.
(Şerh No: 14384 - Ekleyen: Av.Feyza ALTUN - Tarih : 20-03-2013)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

Av.Mes.Kur. MADDE 27 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

Av.Mes.Kur. MADDE 27 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

Av.Mes.Kur. MADDE 27 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,03454399 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.