![]() |
|
![]() |
|
TüketiciK. MADDE 18 ile İlgili Diğer Mevzuat Hükümleri : BK.255
|
||||
Bu Maddeye İçtihat GirinTüketiciK. MADDE 18 İçtihatları |
Bu Maddeye Not GirinTüketiciK. MADDE 18 Şerhler, Notlar, Yorumlar |
![]() 4077 S.K.'da yer almayan bir düzenlemedir. 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu m.255: "Taksitle satış sözleşmesi, alıcı bakımından, taraflarca imzalanmış sözleşmenin bir nüshasının eline geçmesinden yedi gün sonra hüküm ve sonuçlarını doğurur. Alıcı, bu süre içinde irade açıklamasını geri aldığını satıcıya yazılı olarak bildirebilir. Bu haktan önceden feragat edilemez. Geri alma bildiriminin sürenin son gününde postaya verilmiş olması, sonuç doğurması için yeterlidir. Satıcı geri alma süresi i... ![]() (Şerh No: 15187 - Ekleyen: Av.Nevra ÖKSÜZ - Tarih : 01-12-2013)
![]() Bu madde ile 4077 sayılı Kanunda taksitle satışlarda yer almayan cayma hakkına ilişkin düzenleme getirilmiştir. Birinci fıkrada tüketicinin yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip olduğu düzenlenmiştir. İkinci fıkrada cayma hakkının nasıl kullanılacağı düzenlenmiştir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketiciyi bilgilendirmek zorundadır. Cayma hakkının kullanılmasına ilişkin diğer ayrıntılar... ![]() (Şerh No: 15101 - Ekleyen: Av.Nevra ÖKSÜZ - Tarih : 28-11-2013)
|
Bu Maddeye Değişiklik Önerisi GirinTüketiciK. MADDE 18 Değişiklik Önerileri |
Bu Maddeye Çeviri GirinTüketiciK. MADDE 18 Yabancı Dil Çevirileri |
Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi GirinTüketiciK. MADDE 18 Türkçeleştirme Önerileri |
TüketiciK. MADDE 18 İle İlişkili Diğer Mevzuat Hükümleri |
3. Sözleşmenin hüküm ve sonuçlarını doğurması ve geri alma açıklaması
BK. MADDE 255.
Taksitle satış sözleşmesi, alıcı bakımından, taraflarca imzalanmış sözleşmenin bir nüshasının eline geçmesinden yedi gün sonra hüküm ve sonuçlarını doğurur. Alıcı, bu süre içinde irade açıklamasını geri aldığını satıcıya yazılı olarak bildirebilir. Bu haktan önceden feragat edilemez. Geri alma bildiriminin sürenin son gününde postaya verilmiş olması, sonuç doğurması için yeterlidir.
Satıcı geri alma süresi içinde malı alıcıya devretmişse alıcı, malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde sözleşme hüküm ve sonuçlarını doğurmuş olur. Alıcının geri alma hakkını kullanması hâlinde, kendisinden cayma parası istenemez. |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |