![]() |
|
![]() |
|
|
||||
Bu Maddeye İçtihat GirinGümrükK MADDE 242 İçtihatları |
Bu Maddeye Not GirinGümrükK MADDE 242 Şerhler, Notlar, Yorumlar |
![]() (1) Yükümlüler, kendilerine tebliğ edilen gümrük vergileri, cezalar ve idari kararlara karşı tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde bir üst makama sunulmak üzere ilgili gümrük idaresine, üst makam yoksa aynı makama verecekleri, gerekçelerini de açıkça gösteren bir dilekçeyle itiraz edebilirler. (2) İtiraz dilekçesini alan gümrük idaresi, itiraza ilişkin dilekçeyi öncelikle şekil yönünden inceler. Bu incelemede, başvurunun süresi içinde yapılıp yapılmadığı ile dilekçeyi verenin yükümlü v... ![]() (Şerh No: 14398 - Ekleyen: Av.Nevra ÖKSÜZ - Tarih : 22-03-2013)
![]() Madde 242-1. Yükümlüler, kendilerine tebliğ edilen gümrük vergileri için tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde ilgili gümrük idaresine verecekleri bir dilekçe ile düzeltme talebinde bulunabilirler. 2. Düzeltme talepleri ilgili gümrük müdürlüğü tarafından otuz gün içinde karara bağlanarak yükümlüye tebliğ edilir. 3. Kişiler, düzeltme taleplerine ilişkin kararlara, idari kararlara, gümrük vergilerine ve cezalara karşı yedi gün içinde kararı alan gümrük idaresinin bağlı bulu... ![]() (Şerh No: 14391 - Ekleyen: Av.Feyza ALTUN - Tarih : 20-03-2013)
![]() İtirazın 15 gün içinde yapılmış olduğu nasıl ispatlanacaktır? Birinci ve ihtilaf bulunmayan olasılık itiraz dilekçesinin bizzat idareye götürülerek 15 gün içinde kayıt altına alınmasıdır. İtirazın posta ile gönderildiği durumlarda kayıtlı posta taşımacılığı ile yapılan itirazlarda itiraz dilekçesinin postaya iadeli taahhütlü, APS ya da kargoya verildiği tarih esas alınacaktır. ![]() (Şerh No: 14389 - Ekleyen: Av.Feyza ALTUN - Tarih : 20-03-2013)
|
Bu Maddeye Değişiklik Önerisi GirinGümrükK MADDE 242 Değişiklik Önerileri |
Bu Maddeye Çeviri GirinGümrükK MADDE 242 Yabancı Dil Çevirileri |
ARTICLE 242-1. Within 15 days from the notification, the debtors may appeal against the
customs duties, fines and administrative decisions under a petition addressed to a superior authority
or to the same authority if such a superior authority does not exist.
2. Appeals submitted to the administration shall be decided within 30 days and notified to the
relevant person.
3. Where the appeal petitions are submitted to the wrong authorities within the period prescribed,
the appeal shall be deemed to be submitted within the prescribed period and shall be conveyed by
the administration to the relevant authorities.
4. Any person shall have the right to appeal before the administrative judiciary bodies located
where the formalities relating to the decisions on the rejection of the appeal are carried out.
![]() (Şerh No: 14388 - Çeviren: Av.Feyza ALTUN - Tarih : 20-03-2013)
|
Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi GirinGümrükK MADDE 242 Türkçeleştirme Önerileri |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |