![]() |
|
![]() |
|
|
||||
Bu Maddeye İçtihat GirinBK. MADDE 319 İçtihatları |
Bu Maddeye Not GirinBK. MADDE 319 Şerhler, Notlar, Yorumlar |
![]() 818 Sayılı Kanun: 3 - AYIP HALİNDE MUAMELE Madde 251/1: Mecur, icare müddeti zarfında zaruri tamirata muhtaç olduğu takdirde; müstecir, hakkına halel gelmemek şartiyle bu tamiratın icrasına müsaade etmeğe mecburdur. ![]() (Şerh No: 13828 - Ekleyen: Av.Ufuk BOZOĞLU - Tarih : 10-07-2012)
![]() Maddenin birinci fıkrası 818 sayılı Borçlar Kanunu’nun 251 inci maddesinin birinci fıkrasını karşılamaktadır. Tasarının dört fıkradan oluşan 318 inci maddesinde, kiracının ayıpların giderilmesine ve kiralananın gösterilmesine katlanma borcu düzenlenmektedir. 818 sayılı Borçlar Kanunu’nun 251 inci maddesinin kenar başlığında kullanılan "3. Ayıp hâlinde muamele" şeklindeki ibare, Tasarıda "V. Ayıpların giderilmesine ve kiralananın gösterilmesine katlanma borcu" şeklinde ifade edilmiştir. ... ![]() (Şerh No: 10821 - Ekleyen: Av.Ufuk BOZOĞLU - Tarih : 11-03-2011)
|
Bu Maddeye Değişiklik Önerisi GirinBK. MADDE 319 Değişiklik Önerileri |
Bu Maddeye Çeviri GirinBK. MADDE 319 Yabancı Dil Çevirileri |
Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi GirinBK. MADDE 319 Türkçeleştirme Önerileri |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |