Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Ltd Ştİ OrtaĞi Avukat Özel Dava Alabİlİrİmİ?

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 06-06-2008, 10:08   #1
av.h.şahin

 
Varsayılan Ltd Ştİ OrtaĞi Avukat Özel Dava Alabİlİrİmİ?

Mimar olan eşim ile ..... inşaat,mimarlık,hukuk müşavirliği,tekstil vs. ltd şti kurma aşamasındayız . Bir avukat olarak kuracağımız bu şirketin bana ne gibi avantaj ve dezavantajları olacağını tam olarak bilmiyorum?. ltd kurunca kendi özel davalarıma giremeyeceğim duyumunu aldım ne derece doğru olduğunu bilmiyorum?. tek fatura olarak şirketin faturasını kullanmak istiyoruz. yada serbest meslek makbuzumu kesmeye devam ederek hem şirket ortağı hemde bağımsız avukat olarak iş alabilirmiyim?.ünvanımızda hukuk müşavirliği veya avukat yazmamızıın ne farkı vardır?. topluluk sigortası yatırmaya devammı edeceğim yada bağkuramı geçeceğim.
Old 06-06-2008, 10:21   #2
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım, önce faaliyet konuları arasında hukuk müşavirliği olan bir limited şirket kurulmasının mümkün olup olmadığını araştırmanızı öneririm.
Old 06-06-2008, 10:26   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

"Hukuk Müşavirliği" ticaret şirketlerinde iştigal konusu olarak belirlenemez.

"Müşavirlik" konu olarak tayin edilebilir ki bu "Hukuk Müşavirliği" anlamına gelmez.

Diğer yandan, limited şirkete ortak olmak, o şirketin vekaletli avukatı olmanıza engel teşkil etmez. yeterki Limited Şirketin müdürü olmayın. Çünkü, Avukatlık hizmeti ile müdürlük hizmeti aynı anda ifa edilemez. Yani avukat, limited şirket müdürlüğü yapamaz.

Yine Limited şirket müdürü, limited şirketin temsil organı olduğundan müdür sıfatıyla şirkete karşı açılan davalarda şirketi temsil edebileceği gibi şirket adına da dava açabilir.Bunu yapmak için Avukat olması da gerekmez.
Old 06-06-2008, 10:58   #4
av.h.şahin

 
Varsayılan

cevaplrınız için çok teşekkür ederim.yalnız sormak istediğim; eğer hukuk müşavirliği olmaz ise faaliyet konuları arasına "avukatlık" koyabilirmiyiz, ben kendi şahsi davalarıma bakmaya devam edebilirmiyim
Old 06-06-2008, 11:05   #5
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Hayır koyamazsınız. Siz baraodan kaydınızı sildirmediğiniz sürece avukatlık yapabilirsiniz, bunun şirketle ilgisi yoktur. Barodan kaydınızı sildirirseniz avukatlık yapamazsınız ancak kendi şahsi davalarınızı elbette takip edebilirsiniz. Şahsi davalarınız derken, "şahsınızla ilgili olanları" kastediyorum.
Old 22-10-2008, 10:40   #6
avdyg

 
Varsayılan

"topluluk sigortası yatırmaya devam mı edeceğim yada bağkura mı geçeceğim. ?" Sn. Şahin;bu sorunuzun cevabını bulabildiniz mi_?
biz de aile ile birlikte Ltd.Şti kurma düşüncesindeyiz.aynı tereddütleri ben de yaşıyorum...
Old 22-10-2008, 10:50   #7
av.h.şahin

 
Varsayılan

sayın avdyd, biz şirketi kurduk ama ben sadece kurucu üye olabildim. Avukat müdür olmazmış. bu yüzden topluluk sigortasına devam..
Old 22-10-2008, 10:54   #8
avdyg

 
Varsayılan

peki ozaman şirket ortağı olmanın mesleğimize ne gibi bir artısı var?
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Avukat Dava Kaybederse MÜvekkİle Ne Der? Durdu GÜNEŞ Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. 2 03-04-2008 03:51
Ankara'da Gİder OrtaĞi ÇaliŞma ArkadaŞi Ariyorum mehri Adliye Duvarı 0 27-03-2008 12:19
Avukat dava alırken ayrım yapmalı mıdır ? cesur_yürek Konumuz : Hukukçular 73 27-12-2007 00:20
Kaskoya karşı özel arac sahibi hangi Mahkemeye dava açmalı?pert edilen araçt.....? turgaygoller Meslektaşların Soruları 5 25-05-2007 18:07


THS Sunucusu bu sayfayı 0,05662894 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.