![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar. Mirasçılık belgesinde 40 sene evvel vefat etmiş, mezarı vs dahi bulunan bir kimse sağ görünüyor. Haliyle tereke üzerinde tasarruf etmek mümkün değil. Ancak geçen zamandan dolayı ölüm belgesine erişemiyoruz.
1- Bu kimsenin ölmüş olduğunu dava harici bir yolla kaybettirmek mümkün müdür, biraz araştırdım ama net bir cevap alamadım. Örneğin nüfus idaresine bir yakını ile gidilmesi vs 2- Eğer dava tek çare ise muhakkak tüm mirasçıları taraf mı göstermek gerekir? Çünkü tereke mevcudu çok az ve duruma göre ilgilenmek dahi istemeyebilirler. Yoksa nüfus idaresine karşı mı açılır? Ilgilenen yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla |
![]() |
#2 |
|
![]() 40 yıl önce ölen ancak nüfus kayıtlarında sağ görünen kişinin ölüm kaydı nüfus müdürlüğüne mirasçılardan biri tarafından ölümün tespiti konusunda vereceği dilekçe ile ölümün araştırılması sonucu düzenlenecek ölüm tespit tutansğı ile nüfus ksyıtlarına işlenir. Nüfus müdürlüğü emniyet müdürlüğüne mirasçıların bildirdiği şahitlerin dinlenmesi ve ölümün araştırılmasını ister. 40 yıl önce sağ olup ölen kişiyi tanıyan ve ölümü gören iki kişiyi tanık olarak dinledikten sonra ölümü tespit eden emmniyet memurunun tuttuğu ölüm tutansğına dayanarak nüfus kayıtları düzeltilir.
|
![]() |
#3 |
|
![]() Üstadım çok teşekkür ediyorum. Hemen yarın deneyeceğim. Saygılarımla.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Mirasçı olarak gözüken yabancı uyruklu eşin hayatta olup olmadığının tespiti | kaan_oz | Meslektaşların Soruları | 0 | 14-11-2023 12:27 |
Acil: Dededen kalan malvarlığında mirasçı(torun) ve babası mirasçı olarak hiç görünmemiştir. | av.ankaraseması | Meslektaşların Soruları | 2 | 02-11-2017 09:57 |
Tapu tahsis belgesine sahip kişinin ölmesi, belediyenin taşınmazı 3 mirasçı yerine 2 mirasçı adına tescili | Av.ERSAN | Meslektaşların Soruları | 0 | 17-07-2017 23:25 |
Günlük hayatta Veli ama nüfusta Ali olarak gözüken kişi için Veli adına dava açmak | Av.mehmet.av | Meslektaşların Soruları | 4 | 14-08-2013 16:06 |
nüfusta görünmeyen mirasçı | miraypamuk | Meslektaşların Soruları | 3 | 05-12-2008 11:46 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |