Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Hükümlünün eşle görüşünün reddi

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 29-04-2025, 20:08   #1
avhanim

Varsayılan Hükümlünün eşle görüşünün reddi

Merhabalar meslektaşlarım,
Terör suçundan hükümlü bir danışan eşiyle özel (pembe oda) görüşme yapmak istiyor. Dilekçe reddediliyor. Cezaevi infaz hakimliğine şikayette mi bulunmalıdır? Bunun nedeni ne olabilir, disiplin suçu vs yok. Gayet sevilen biri. Uyumlu. Yardımlarınızı bekliyorum. Nasıl bir yol izlenebilir? Teşekkürler
Old 29-04-2025, 23:04   #2
Stj. Av. Bilgin Uçar

Alıntı:
Yazan avhanim
Merhabalar meslektaşlarım,
Terör suçundan hükümlü bir danışan eşiyle özel (pembe oda) görüşme yapmak istiyor. Dilekçe reddediliyor. Cezaevi infaz hakimliğine şikayette mi bulunmalıdır? Bunun nedeni ne olabilir, disiplin suçu vs yok. Gayet sevilen biri. Uyumlu. Yardımlarınızı bekliyorum. Nasıl bir yol izlenebilir? Teşekkürler

Kamu kurumu olduğundan (İdare ve Gözlem Kurul Kararı) ötürü idari yol olarak TİHEK'e başvuru yapılabilir. İnfaz hakimliğine itiraz yapılabilir, ağır ceza vs başvuru yolları tüketilip Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru yoluna gidilebilir, Aile ve Özel Hayata Saygı Hakkı kapsamında. Ancak benzer kararlar incelenirse benzer anayasal haklara da dayanılabilir. Bununla ilgili bir TİHEK kararı gördüm en azından fikir olabilir, link olarak bırakayım.
https://www.tihek.gov.tr/upload/file...1556270138.pdf
Old Dün, 13:15   #3
avhanim

Alıntı:
Yazan Stj. Av. Bilgin Uçar
Kamu kurumu olduğundan (İdare ve Gözlem Kurul Kararı) ötürü idari yol olarak TİHEK'e başvuru yapılabilir. İnfaz hakimliğine itiraz yapılabilir, ağır ceza vs başvuru yolları tüketilip Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru yoluna gidilebilir, Aile ve Özel Hayata Saygı Hakkı kapsamında. Ancak benzer kararlar incelenirse benzer anayasal haklara da dayanılabilir. Bununla ilgili bir TİHEK kararı gördüm en azından fikir olabilir, link olarak bırakayım.
https://www.tihek.gov.tr/upload/file...1556270138.pdf

Çok teşekkür ederim meslektaşım. İtirazın reddi halinde idare mahkemesinde kararın iptali için dava açmak daha uygun olur diye düşündüm sanırım
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi