08-03-2009, 12:29 | #1 |
|
sen gibi
gözlerini alsam elime, benden başkasını görmeseler bir gece yarısı odama kapanıp gözgöze kalsak seninle sonra bir yıldız tutsam o yıldızda,gözlerini bulsam ve alsam elime gece boyu burakmasam sonra yine;kaybolur gider mi, sen gibi... kulaklarını kapasam duymasalar benden başkasını yine gece yarısı odama kapansam hep işitse,seni ne kadar sevdiğimi sonra yağmuru duysam yağmurda sesini işitsem ve aşık olsam ona şiirler yazsam ona da yine;unutup gider mi, sen gibi... kalbini taşısam yanımda bensiz çarpmasa bir daha, ve bir gece odama kapansam kalbimi açsam ona sonra karanlık çökse, karanlıkta seni görsem ve haykırsam sevdiğimi ölümüne,ölürcesine sevdiğimi, yine reddeder mi, sen gibi... Emre Gök 27/10/2005 perşembe 2:00 Küçük Sandık Kapalı kapılar ardında sen vardın benim için, Gidişinden bu yana girememiştim odana Dün gece,seni düşünürken, Seni,senle yaşamak istedim Araladım kapını,girdim odana... Bakındım bir ümitle burada mısın diye! Sanki sen yanımdaydın,benimleydin Belki de, kokun sinmişti odaya, Çıkmak istemedim uzun süre Öylece bekledim,bakındım etrafa... Tozlu birkaç parça eşya arasında Küçük bir sandık gördüm sadece Anahtar üzerindeydi,açıverdim... Gözlerim doldu o an... Kuru bir gül vardı en üstte; Hani! İlk tanışmamızda vermiştim ya!... Dayanamadım,hüngür hüngür ağladım, Göz yaşlarım arasında, yüzük ilişti gözlerime, Ne mat,ne donuk,ne cansız şeydi o Oysa parmaklarında ne güzel duruyordu, Neden böyle olmuştu sanki?... Tekrar baktım sandığa; Bu kez sen vardın,ben vardım,mutluluk vardı, Fotoğraflarda kalan acı bir mutluluk... Yok olup giden günleri getirdi aklıma O küçücük sandık nasıl da büyümüştü gözlerimde Daha neler vardı içinde kim bilir... Mektuplar geldi bu kez elime Ne ümitlerle yazmıştım,nasıl da süslemiştim onları, Ne anlamı kalmıştı artık bunların; Olsun,seni düşünerek yazmıştım hiçdeyilse, Açmadım,açamadım hiçbirini, Öylece baktım süslemelerine... Sonra tekrar baktım sandığa; Dondum,donakaldım!... Nefes bile alamadım dakikalarca Mavi bir nazarlık vardı bu kez. Hani!Doğacak çocuğumuza almıştık Sen beğenmiştin,sen takacaktın ona; Yarınlarımız olacaktı onlar, Kız olursa Özlem olacaktı adı, Erkek olursa Ümit. Ulaşamadığımız yarınlarımız... Sandığın tabanında hatıra defterin vardı Son bir gayretle onu da aldım elime Yavaş yavaş çevirdim sayfalarını Biz vardık yine,ümitlerimiz vardı Beklentiler vardı,acı hayattan, Sonra,anlamsız bir ürperti girdi içime, Sensizdim belki,ama biliyordum seninleydim Seni yaşıyordum içimde... Devam ettim okumaya ; Sayfalarca okudum yazdıklarını Son sayfalara yaklaştıkça;yazın silinmeye başladı Birkaç kelime çıkarabildim aralarından Karartı vardı üzerlerinde;okunmuyordu hiçbiri Son iki sayfa yırtıktı zaten,... Derken,defterde düştü elimden Bir ses çınladı kulaklarımda, Bu ses senin sesindi sanki; Beni de çağırıyordun yanına Bu arada;o karanlık odada,... Dağ gibi bir beden,hafif bir tebessümle, Cansız bir şekilde,uzandı yere,... Ezan sesleri arasında, Yeni bir gün öncesinde... |
31-03-2009, 20:12 | #2 |
|
Öz olsun diyor melon şapkalı adam;
öz ve kısa gözlerini bile sayfalara sığdıramazken ben senin şimdi nasıl yazarım özünü nasıl anlatırım seni bir kaç satırda... Özün ne senin güzel mi vefasız mı küskün mü habersiz mi yok melon şapkalı yok onun özü bana kalsın en iyisi sen devam et beni anlatmaya; beni okumaya, beni yazmaya belki sen bulursun özünü belkide ben bulurum seni dinlerken bir gece yarısında |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|